Siirry sis�lt��n
VALIKKO
Siikajoen kunta

Siikasavontie 1 A
92400 Ruukki
Puh. 040 3156 299
kunnanvirasto@siikajoki.fi

Jätehuolto ja kirrätys

Siikajoen kunta ja Oulun Jätehuolto ovat tehneet yhteistyösopimuksen jätehuollosta ns. täyden palvelun periaatteella 1.1.2015 alkaen. Siikajoen kunnan jätteet toimitetaan Oulun Jätehuoltoon: palavat jätteet Laanilan jätevoimalaan ja muut jätteet Ruskon jätekeskukseen. Asuinkiinteistöjen vaaralliset jätteet toimitetaan Ruukin jäteasemalle ja kierrätysjätteet kierrätysjätepisteisiin.

Asumisen jäte

Jokaisen asuinrakennus- ja vapaa-ajanasunto kiinteistön on kuuluttava järjestettyyn jätteenkuljetukseen. Tämä tarkoittaa sitä, että asumisen sekajätteen osalta pihalla on keräysastia, jonka kuljetusyritys tyhjentää. Oulun Jätehuolto kutsuu sekajätettä polttokelpoiseksi jätteeksi ja siihen kuuluvat entinen sekajäte ja energiajae – kahta keräysastiaa ei enää tarvitse olla.

Jätehuoltoyritysten listaus löytyy www.oulunjatehuolto.fi -sivuilta. Siikajoen kunnan alueella toimii tällä hetkellä ainakin kaksi kuljetusyritystä, jotka keräävät kiinteistöiltä astiajätteitä: SUEZ puh. 010 540 4010 ja Lassila&Tikanoja puh. 010-636 5000.
Näiden lisäksi isommille jätteille (esim. purkujäte) on jätelavapalveluita antavia yrityksiä seuraavasti: Ruukin Kiinteistöhuolto puh. 0400-681946 ja MA-Kuljetus puh.0400-540108.

Puujätettä ja risujätettä ottaa vastaan Ruukin Kiinteistöhuolto Ruukin Syrjämaalla olevalle alueelle. Vastaanotosta pitää sopia Ruukin Kiinteistöhuollon kanssa puh. 0400-681946.

Hyötyjätteet;
paperi, kartonki, lasi ja metalli, viedään mahdollisuuksien mukaan RINKI Oy:n EKO-pisteille.

Siikajoenkylällä terveysaseman pihalla, Tiirantie 4
Revonlahden entisen TB:n pihassa, Keskustie 2
Ruukin K-marketin vieressä, Siikasavontie 2
Ruukin Salen takapihalla parkkipaikalla, Nikkiläntie
Paavolan Keskustiellä, P-alueella.

Biojäte joko omaan kompostoriin tai polttokelpoisen jätteen joukkoon. Biojätettä kerätään erikseen suuremmilla kiinteistöillä.

Jäteasema

Jäteasema on avoinna tiistaisin klo16-19 ja se sijaitsee Ruukin Yrityspuistossa, Ahlströmintiellä entisessä Kontiohallissa.
Pyhäpäivinä jäteasema on suljettu. Jäteaseman urakoitsijana toimii Siikajoen 4H-yhdistys ry.

Jäteasema on tarkoitettu Siikajoen kotitalouksista syntyvälle vaaralliselle jätteelle, esimerkiksi nestemäisille maaleille, lakoille, liuottimille, akuille tai pienille jäteöljymäärille (max 30 litraa) sekä myrkyt, torjunta-aineet (pienet määrät), loisteputket ja energiansäästölamput otetaan vastaan jäteasemalla veloituksetta.

Jäteasemalle voi viedä myös kotitalouskäyttöön tarkoitettuja rikkinäisiä sähkölaitteita sekä metalliromua veloituksetta. Metalliromulla tarkoitetaan esimerkiksi kattopeltejä, rännejä, metallisia huonekaluja, kuivattuja moottoreita ja ylipäätään kaikkia metallisia esineitä. Kiinteistön omistaja voi tuoda jäteasemalle myös jääkaapit, pakastimet ja pesukoneet veloituksetta.

Myös satunnaiset (max. 200 kg tai 1 m3) peräkärrykuormat kuivaa sekajätettä voi tuoda jäteasemalle maksua vastaan. Suuret ja toistuvat kuormat on vietävä Ouluun Ruskon Jätekeskukseen.

Vaarallista jätettä ovat:

Kotoa löytyvät tarpeettomat maalit, lakat, liuottimet, akut tai jäteöljy. Myös myrkyt, torjunta-aineet (pienet määrät) sekä loisteputket ja energiansäästölamput otetaan vastaan jäteasemalla.

Sähkölaitejätettä ovat:

Kotona käytettävät sähköllä toimivat laitteet, pienet ja suuret. Kotitalouksien sähkölaitteita voi tuoda jäteasemalle kohtuullisia kuormia.

Metalliromua ovat:

Esimerkiksi kattopellit, rännit, metalliset huonekalut, kuivatut moottorit, kaikki metalliset esineet.

Jäteaseman sekajätettä on:

Sellainen jäte, joka ei mahdu omaan jäteastiaan, esimerkiksi huonekalut tai vähäinen remonttijäte. Rakennustyömailta tai vastaavilta syntyvä jäte on määrältään niin suurta, että se on toimitettava suoraan Ruskon jätekeskukseen.
Jäteasema ei ole tarkoitettu yhdyskuntajätteelle ts. keittiöjätteelle, joka aiheuttaa esim. hajuhaittoja. Tällainen jäte laitetaan aina omaan jäteastiaan, jonka jätteenkuljetusyritys tyhjentää.

Maksut:

Sekajäte on maksullista. Kuorma (max. 200 kg tai 1 m3) maksaa 30 euroa.
Yli 30 litran jäteöljymäärästä peritään 20,00 euroa tynnyriltä. Ensisijaisesti toivomme, että suuret öljyerät toimitetaan suoraan keräysautoon, tilaukset joko Ekokem tai Lassila&Tikanoja.

Vaarallisen jätteen käytännöistä yrityspuolelle

Siikajoen jäteaseman palvelut on tarkoitettu kodeille. Yritykset voivat viedä sinne tuottajavastuun alaisia tuotteita korvauksetta, kuten kotitalouslaitteisiin rinnastettavia sähkölaitteita kohtuullisia määriä, loisteputkia, energiansäästölamppuja, ajoneuvojen lyijyakkuja sekä metalliromua vastaanottoresurssien puitteissa ja vain aukioloaikana. Jäteasema on avoinna arkitiistaisin klo 16.00 – 19.00. Jäteasema sijaitsee Ruukin Yrityspuistossa Ahlströmintiellä entisessä Kontiohallissa.

Oulun Jätehuollon vaarallisen jätteen keräysauto kiertää koko toimialueella 3-4 viikon välein. Keräysautolla on mahdollisuus hakea yrityspuolen jätettä suoraan yrityksistä. Nouto sekä jätteenkäsittelymaksut laskutetaan jätteen tuottajalta. Nouto- ja hintatiedustelut mari.juntunen@oulunjatehuolto.fi.

Maksuton öljyjätteen (200 litraa tai enemmän) noudon valtakunnallinen tilausnumero on 010-636 6031.

Oulun Jätehuollolla on yritysten vaarallisen jätteen kiinteä vastaanottopalvelu vain Ruskon jätekeskuksessa Oulussa.

Katso lisää jätteen lajittelusta, palveluistamme ja hinnoistamme www.oulunjatehuolto.fi.

Lisätietoja:
Mari Juntunen
erityisasiantuntija
Oulun Jätehuolto Oy
Ruskonniityntie 10
90620 OULU
p. 044-703 3977

Yritysten jätteet ja niihin rinnastettavat jätteet on toimitettava jätteentuottajan kustannuksella Ruskon jätekeskukseen tai muuhun asianmukaisen luvan omaavaan vastaanottopaikkaan. Oulun Jätehuolto myös noutaa tätä jätettä edullisesti. Pyydä tarjous, mari.juntunen@oulunjatehuolto.fi.

Tiedotuspalvelu:

Lisätietoja jäteaseman toiminnasta antaa Oulun Jätehuollossa jätehuoltoneuvoja Mari Juntunen, p. 044-703 3977.
Kaikki Oulun Jätehuollon toimialueen vastaanottopaikat ovat myös siikajokisten käytössä. Katso lisätietoja alueestamme ja palveluistamme www.oulunjatehuolto.fi ja lajitteluohjeita