Siirry sis�lt��n
VALIKKO
Siikajoen kunta

Siikasavontie 1 A
92400 Ruukki
Puh. 040 3156 299
kunnanvirasto@siikajoki.fi

Laajakaista hanke Siikajoen kylille

Pätkiikö kotona nettiyhteys? Eikö televisio näy? Kärsiikö yrityksesi tai maatilan toiminta heikoista tietoliikenneyhteyksistä? Riittääkö nykyiset nettipalvelut vai haluatko myös että tulevaisuuden palvelut ovat sinunkin saatavillasi? Oletko haaveilut nopeasta ja luotettavasta yhteydestä, mutta niitä ei ole saatavilla kohtuuhintaan? – Entäpä jos kylälle tulisi valokuituverkko, olisitko kiinnostunut olemaan mukana tiedon valtatiellä?

Tulevaisuus on kuidussa

Valtioneuvosto teki periaatepäätöksen 4.12.2008 Laajakaista 2015-hankkeesta. Hankkeen tavoitteena oli saada 2015 loppuun mennessä lähes kaikkien saataville 100 Mbit/s nopeudella toimiva valokuitu- tai kaapeliverkko.

Palvelut siirtyvät yhä enenevässä määrin verkkoon. Nykyiset sähköiset palvelut kehittyvät ja uusia palveluita tulee koko ajan lisää. Jo nyt verkossa ovat mm. vero- ja te-palvelut, kela, pankit sekä TV- ja viihdepalvelut.

Valokuitu on luotettava tekniikka, joka pystyy vastaamaan tulevaisuuden sähköisten palveluiden vaatimuksiin. Verkon kapasiteetti riittää kaikkiin nykyisiin ja tulevaisuuden nettipalveluihin, sillä kuitu mahdollistaa myös tulevaisuuden nopeudet. Valokuituyhteys on myös sijoitus, joka nostaa asunnon ja kiinteistön arvoa.

Kyläverkko -hanke

Siikajoen kunta on tehnyt 29.9.2014 § 254 alustavan päätöksen laajakaistahankkeen esiselvitystyön aloittamisesta Siikajoelle. Esiselvitystyön tarkoituksena on kartoittaa siikajokisten asukkaiden ja yritysten kiinnostusta liittyä avoimeen valokuituverkkoon. Selvitystyö on saanut Pohjois-Pohjanmaan liiton kehittämishankerahoituksen ajalle 15.10.2014-31.5.2015.

Toteutuuko Siikajoen kunnan alueella?

Kysely kiinteistönomistajalle

Alustava toteutusaikataulu verkon rakentamiselle on vuosina 2016-2018. Tässä vaiheessa haluamme tietää kiinnostuksesi hankkia laajakaistaliittymä kiinteistöösi. Tulosta ja palauta lomake sähköpostilla taikka osoitteella Siikajoen kunta/Arja Lappalainen, Siikasavontie 1a, 92400 Ruukki.

Markkinakyselypdf, 113 kb

Lisätietoja:
Arja Lappalainen
puh. 040 3156 214
sähköposti: arja.lappalainen@siikajoki.fi