Siirry sisältöön
VALIKKO
Siikajoen kunta

Siikasavontie 1 A
92400 Ruukki
Puh. 040 3156 299
kunnanvirasto@siikajoki.fi

G Suite for Education

Siikajoen kunnan kouluilla on käytössä G Suite for Education. Se on Googlen tuottama pilvipalvelu ja oppimisympäristö, joka tarjoaa välineitä opetuksen ja oppimisen tueksi. Palvelun käyttöönotto on vapaaehtoista kaikille Siikajoen kunnan koulujen oppilaille ja henkilökuntaan kuuluville. Palvelun käyttöönotosta tiedotetaan oppilaiden huoltajia Wilman-kautta.

Hyvä tietää

  1. Kaikille oppilaille luodaan henkilökohtainen käyttäjätunnus (etunimi.sukunimi@edu.siikajoki.fi), jolla he saavat palvelut käyttöönsä. Käyttäjätunnuksen luomiseen tarvitaan käyttäjän etunimi ja sukunimi, muita henkilökohtaisia tietoja palveluun ei siirretä. Tietoja ei myöskään käytetä kaupallisiin tarkoituksiin.
  2. Siikajoen kouluilla G Suite for Education -käyttäjätili on tarkoitettu opiskelukäyttöön, ei esimerkiksi henkilökohtaisen Android-laitteen tai muiden kouluun kuulumattomien palveluiden käyttöönottoon.
  3. Pilvipalvelussa ei saa käsitellä luottamuksellista tai salaista aineistoa, kuten henkilötietoja. Kielto koskee myös G Suite -palvelun sähköpostia.
  4. G Suite for Education on ulkoinen pilvipalvelu, jossa käyttöehdot määrittelee Google. Esimerkiksi Google+ -sosiaalinen palvelu on käytössä vain yläkoulukäisillä tai sitä vanhemmilla.

Lisätietoa palvelusta, tietosuojasta ja turvallisuudesta löydät täältä: https://www.google.com/edu/trust/

Kirjautuminen

Voit kirjautua palveluihin, joko tämän sivun sivupalkin kuvakkeiden kautta, tai suoraan Googlen eri palveluiden sivuilla, esimerkiksi: https://classroom.google.com/

Yhteiskäyttölaitteilla täytyy muistaa kirjautua ulos lopettaessaan. Opettajat ohjeistavat tähän oppilaita kouluilla.

Ongelmatilanteet

Ongelmatilanteissa apua voi etsiä mm. Googlen tukipalveluista. Jos epäilet häiriötä Googlen palveluissa, voit tarkistaa sen täältä.

Google Drive
Gmail


Google Classroom