Siirry sisältöön
VALIKKO
Siikajoen kunta

Siikasavontie 1 A
92400 Ruukki
Puh. 040 3156 299
kunnanvirasto@siikajoki.fi

Puistot

Siikajoen kunnan taajamissa on hoidettuja puistoja ja viheralueita. Viheralueet ovat Siikajoenkylän, Ruukin ja Paavolan taajamissa hoitoluokiteltu Viherympäristöliiton luoman luokituksen perusteella eri hoitoluokkiin. Näin hoitotyöt ovat suunnitelmallisia ja tarkoituksenmukaisia.

Kunnan viheralueet ovat kaava-alueella pääasiassa leikkikenttiä, avoimia viheralueita ja taajamametsiä.

Leikkikenttien kunto tarkastetaan säännöllisesti ja tarkastukset dokumentoidaan.

Avoimien viheralueiden nurmenleikkuu suoritetaan säännöllisen leikkausohjelman mukaan. Taajamametsien hoitotöistä hoitaa kunnan metsätoimikunta.

Aina avoimet leikkikentät taajamittain

Siikajoenkylä:
Heikintien leikkikenttä

Revonlahti:
Keskuskadun leikkikenttä

Ruukki:
Hillatien leikkikenttä
Koskipuiston leikkikenttä

Paavola:
Hautakankaankujan leikkikenttä

Koulut ja Päiväkodit:
Edellä mainittujen leikkikenttien lisäksi Siikajoenkylällä, Revonlahdella, Ruukissa, Paavolassa ja Luohualla on leikkikentät koulujen yhteydessä. Ruukin päiväkodin Satumetsän yhteydessä on laaja leikkikenttä. Revonlahdella ja Paavolassa on koulujen yhteydessä leikkikentät ja lähiliikunta-alueet. Leikkikentät ja lähiliikunta-alueet ovat avoimessa käytössä arkisin koulujen ja päiväkotien sulkeuduttua. Viikonloppuisin ja arkipyhinä ne ovat koko päivän kaikille avoimina.

Muuta

Paavolan taajamassa sijaitseva Paavolan sotaveteraanit ry:n talkootöinä rakentama Veteraanipuisto on kunnan korkeatasoisin rakennettu viheralue.

Kunnan taajama-alueilla on asukkaiden virkistyskäyttöön jätettyjä taajametsiä polkuineen. Joissain taajametsistä, kuten Ruukin Kärkiniemessä, on laavu ja nuotiopaikka. Taajamametsiä on viimevuosien aikana harvennettu ja siistitty kaikilla kaava-alueilla.