Siirry sisältöön
VALIKKO
Siikajoen kunta

Siikasavontie 1 A
92400 Ruukki
Puh. 040 3156 299
kunnanvirasto@siikajoki.fi

Satamat

Siikajoen satamat

Siikajoen kunnassa on merenrantaa lähes 60 km. Meri on siikajokisille perinteisesti lisäelannon lähde ja nykyään yhä useammalle lisävirkistyksen paikka.

Kunnan alueella on kolme 36 venepaikkaista merisatamaa; Merikylä, Tauvo ja Varessäikkä. Siikajokisuussa on Tunelin pienvenesatama ja Ruukin taajamassa Siikajoessa kaksi veneenlaskupaikkaa; Laakonranta Ruukinkosken alapuolella ja Patruunanranta yläjuoksulla.

Satamat venepaikkoineen ja palveluineen tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden hyödyntää upeita vesistöjä kalastamalla ja veneilemällä.

Tunelin pienvenesatama, Laakonranta ja Patruunanranta ovat lähinnä veneenpitopaikkaja ilman varsinaisia laiturirakennelmia.

Merisatamiin johtavat merkityt ja linjatut väylät. Varesäikän, Tauvon ja Merikylän satamien ongelmana on väylien tukkeutuminen hiekalla. Satamiin tulo ja lähtö vaatii aluksen kapteenilta tarkkaavaisuutta ja varovaisuutta.

Satamissa on varustuksena veneen laskuluiskat, kylmä vesi, jäähilekoneet ja kuivakäymälät. Tauvossa ja Varessäikässä on lisäksi kesäaikaisin avoinna oleva kioski.

Tauvon ja Varessäikän satamissa on veneilyn lisäksi erinomaiset mahdollisuudet vapaa-ajan viettoon ja uimiseen. Tauvon ja Varessäikän uimarannoilla on uudet pukukopit ja kompostikäymälät.

Tauvon ja Varessäikän tyrskyt ovat surffaajille koko Pohjois-Suomen parhaita. Loivat hiekkarannat sopivat mainiosti myös pienten lasten uintileikkeihin.
Tauvon ja Varessäikän satamien läheisyyden rantojen uimavesien laatua seurataan uintikaudella säännöllisesti.

Venepaikkojen varaaminen

Satamien venepaikkoja voi varata Siikajoen kunnasta puh. 040 3156 233. Paikat jaetaan keväällä venekauden alkaessa.

Kalasataman järjestysmääräykset ja venepaikkamaksut 2017pdf, 7 kb

Yhteystiedot:

Tekninen toimisto,
Pekka Aitto-oja puh. 040 3156237

Venepaikkojen varaukset:
puh. 040 3156 233