Siikajoen kunta varmistaa turvallisen koulunkäynnin ja varhaiskasvatuksen

Suomen hallitus päätti keskiviikkona 29.4. koulujen lähiopetuksen järjestämisestä. Koulut avautuvat torstaina 14.5. alkaen erityisjärjestelyin niin, että koronaviruksen tartuntariski olisi mahdollisimman pieni. Huoltajia tiedotetaan vielä erikseen Wilman kautta.

Siikajoen kunta varmistaa kaikin tavoin, että koulunkäynti on turvallista niin oppilaille kuin henkilökunnallekin.   

Noudatamme kouluissa ja päiväkodeissa tavanomaista tarkempia hygienia- ja turvasääntöjä. Opetus- ja kulttuuriministeriö ja THL ovat laatineet ohjeet opetuksen järjestelyihin, joita käymme läpi ennen lähiopetuksen alkamista. Ohjeistus lähetetään myös koteihin, miten toimia esimerkiksi riskiryhmiin kuuluvien perheenjäsenten osalta.

Koulutyö Siikajoen peruskouluissa alkaa torstaina 14.5. erikseen ilmoitettavana aikana   0.–9.-luokan oppilailla. Etäopetusta ei enää järjestetä eikä se ole vaihtoehto kouluun menolle ministeriön linjaukseen perustuen.

Lupa poissaoloon myönnetään perustellusta syystä. Koulutuksen järjestäjät ja koulut saavat Pohjois-Suomen aluehallintoviraston toimittamina tarkempia toimintaohjeita lähipäivinä.

Perinteisiä kevätjuhlia ei järjestetä tänä keväänä. Siikajoen lukio jatkaa etäopetuksessa lukukauden loppuun saakka. Hallitus tiedottaa ja linjaa toisen asteen järjestämisestä myöhemmin.

Ruokailun järjestämistä mietitään kouluilla.

Siikajoen päiväkodit ovat olleet auki koko kevään ajan. Palvelutarpeen muutosta seurataan nyt joka viikko. Onkin erityisen tärkeää, että huoltajat merkitsevät ohjeistuksen mukaisesti hoitotarpeen Daisy-ohjelmassa, jotta Siikajoen kunnassa osataan varautua päivähoidon kysynnän kasvuun.

Lisäohjeita odotetaan Siikajoen kunnassa sekä Suomen hallitukselta että Aluehallintovirastolta lähipäivinä.

Ajankohtaista

Siikajoen kunnan sivistystoimessa julistetaan haettavaksi kielten (englanti, ruotsi) tuntiopettajaa ajalle 31.8.2020-5.6.2021.

Tehtävään voidaan... Lue lisää

Siikajoen kunnan sivistystoimessa julistetaan haettavaksi kielten (ruotsi, saksa) lehtorin viransijaisuus ajalle 11.8.2020–5.6.2021.

Opetettavina... Lue lisää

Siikajoen kunnan sivistystoimessa julistetaan haettavaksi toistaiseksi täyttämistä varten 1.8.2020 alkaen äidinkielen ja kirjallisuuden sekä englannin... Lue lisää

Kirjastopalveluiden rajoituksia puretaan asteittain valtioneuvoston 4.5.2020 päätöksellä.

Siikajoen kirjastotoimipisteissä otetaan maanantaista 11.5... Lue lisää