Tukea yrittäjälle
Tukea yrittäjälle

Et ole yksin

Yrittäjä, älä jää haasteiden kanssa yksin, edes niiden merkityksettömiltä tuntuvien pohdintojen kanssa. On monia tahoja, joista saat apua sekä neuvoa, itse kannattaa olla aktiivinen. Tältä sivustolla on kootusti linkkejä sekä vinkkejä, jotka toivottavasti auttavat juuri sinua. Haastavassa tilanteessa on monia, mutta uskotaan siihen, että yrittäjyys on virusta väkevämpää!

Jokainen yritys ja työpaikka on erittäin tärkeä Siikajoen kunnalle ja tahtotilana on säilyttää alueen elinkelpoisuus myös koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen aikana. Yritysten ja työpaikkojen säilyttämiseksi tehtävä työ on kaikkien, niin kunnan kuin kuntalaistenkin, yhteinen tehtävä koko alueen menestymisen kannalta.

YKSINYRITTÄJÄN TUKI

Yksinyrittäjä voi hakea tukea yrityksen kotikunnasta eli YTJ-rekisterin mukaisesta kotikunnasta. 2000 euron tuki on kiinteä, eli se myönnetään kokonaisuudessaan, mikäli ehdot täyttyvät. Tuki on haettavissa 30.9.2020 asti. Myönnetty yksinyrittäjän tuki on ilmoitettava kirjanpidossa tuloksi. Lue lisää.

HUOM! Voit hakea sekä yksinyrittäjille tarkoitettua 2000 € tukea, että työmarkkinatukea. Nämä eivät sulje pois toisiaan.

TYÖMARKKINATUKI

Yrittäjillä on määräaikainen oikeus työmarkkinatukeen. Yrittäjälle voidaan maksaa työmarkkinatukea, jos yrityksessä työskentely on päättynyt tai yrittäjätulo on koronaepidemian vuoksi vähemmän kuin 1 089,67 euroa kuukaudessa. Yritystoimintaa ei tarvitse lakkauttaa, jotta voi saada työmarkkinatukea. (lue lisää)

KRIISIRAHOITUS

Siikajoella ollaan reagoitu alueella toimivien yrittäjien hätään ja tarjolla on apua mikroyrittäjien taloudellisiin haasteisiin. Yrittäjien on mahdollista saada nopeasti lainamuotoista kriisirahoitusta Ruukin Yrityspuisto Oy:n välityksellä. Rahoituksen kokonaissumma on 150 000 € ja sitä voidaan myöntää yhteensä enintään 6000 €/yritys.

Lisätietoja ja lainahakemuksen löydät Ruukin Yrityspuiston kotisivuilta: kriisirahoitus.

Yhteydenotot:
Matti Toppila
050 4922 666
matti.toppila [at] ryp.fi

ELY-TUKI

ELY-tukea voit hakea kun yrityksessä on enintään viisi henkilöä, yrittäjät mukaan lukien. Tuki ei ole tarkoitettu yksinyrittäjille. Hakemuksen täytettyäsi, ole yhteydessä Raahen seudun kehitykseen, joko Jussi Kemilään tai Riitta Palosaareen, he hallitsevat hakemus"jargonian", ja auttavat mielellään oikean hakemuskielen löytämisessä. Heiltä saa tietoa myös muissa hakemuksiin ja yrittäjyyteen liittyvissä asioissa.

Raahen seudun kehitys
Jussi Kemilä
040 830 3018 
jussi.kemila [at] raahe.fi

Riitta Palosaari
040 830 3198 
riitta.palosaari [at] raahe.fi

Suorat linkit:
Raahen seudun kehitys 
ELY-keskus

 

BUSINESS FINLAND -RAHOITUS

Liiketoiminnan kehitysrahoitus häiriötilanteessa on tarkoitettu pk-yrityksille, joilla on 6–250 työntekijää. Lisää tietoa aiheesta löydät tästä.

NEUVOA & TUKEA

Yhteisöllisyyden merkitys korostuu erityisesti kriisiaikana. Tässä on listattuna tahoja, jotka kulkevat matkassasi mukana niin hyvinä kuin huonoinakin aikoina. 

Raahen seudun kehitys tarjoaa osaamistaan tukihakemuksissa. Sieltä löytyy kattava kattaus tietoa ja taitoa yrittäjyyteen liittyvissä asioissa.

Ruukin Yrityspuisto Oy:stä löytyy paikallistuntemusta yrittäjyyden saralla sekä osaamista. 

VIRTA-hanke on Siikajoella toimivien yrittäjien äänitorvi, jonka kaiku kuuluu yli kuntarajojen. Hanketta hallinnoi Ruukin Yrityspuisto Oy.

Siikajoen Yrittäjät ry:n yhdistystoiminta on aktiivista ja se on taho, jossa kannattaa olla mukana. Olemme aidosti läsnä paikallisten yrittäjien arjessa. Yhdessä yhtenä!

Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät on koonnut sivustolleen tukea sekä neuvontaa tarjoavat tahot.

Suomen Yrittäjien sivuilta löydät jatkuvasti päivitetyt vastaukset moniin kysymyksiin.

Valtakunnallisesti tarjolla olevat tukikanavat:

 • Suomen Mielenterveys ry:n kriisipuhelin päivystää 24/7 numerossa 09 2525 0111. 
 • Talouskysymyksissä apua antaa Yritys-Suomi Talousapu numerossa 0295 02 4880. 
 • Suomen Yrittäjien jäsenten juridinen neuvonta numerossa 09 229 222. 

VINKKILINKKEJÄ

 • Nouseva Rannikkoseutu Ry eli Norsu on paikallinen kehittämisyhdistys, joka myöntää hanke- ja yritystukia.
 • TöitäSuomesta auttaa maaseudun työnantajia ja -tekijöitä löytämään toisensa.
 • Verkkosilta Kaleva Media on avannut yrityksille suunnatun poikkeustilapalvelun. Verkkosilta tarjoaa apua kolmessa eri muodossa: mahdollisuuksilla verkkokauppaan, tavaroiden kuljetukseen ja asiantuntija-apuun.
 • Verkkokauppa Raaseli on Raahen seutukunnan yrityksille tarkoitettu sivusto, jossa voit myydä yrityksesi lahjakortteja tai ilmoitella kotiinkuljetuspalveluista.
 • Raahen seudun kehityksen kautta on mahdollista saada tukea mikroyrittäjien jaksamiseen. Lisätietoja tästä linkistä tai 

  Riitta Palosaari
  040 830 3198
  riitta.palosaari [at] raahe.fi
   
 • Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta löydät ajankohtaiset tiedot koronatilanteesta.

TARJOUSPYYNTÖLINKKEJÄ

Huolimatta erittäin haastavasta ajasta avoinna on valtava määrä tarjouspyyntöjä julkisella sektorilla.

Kaikki palvelut toimivat samoilla tunnuksilla. Käy tarkistamassa olisiko siellä yhtään tarjouspyyntöä, joka odottaa sinun tarjousta!

HAKEMUKSET

Yksinyrittäjän avustushakemus

valtioneuvosto_yritys_rahoitus.jpg