Siirry sis�lt��n
VALIKKO
Siikajoen kunta

Siikasavontie 1 A
92400 Ruukki
Puh. 040 3156 299
kunnanvirasto@siikajoki.fi

Tuomioja

Tuomiojan kylä sijaitsee noin seitsemän kilometriä etelään Siikajoen kuntakeskuksesta Ruukista Pohjanmaan rautatien varrella. Kylän pääväylä on Ruukista Tuomiojan ja Relletin kautta Raahen Pattijoen taajamaan johtava Tuomiojantie (yhdystie 8121).

Tuomiojan rautatieasema perustettiin Ruukin kirkonkylän eteläpuolelle 1886. Tuolloin sen nimi oli Lappi, nimi vaihdettiin sekaannusten vuoksi vuonna 1951 Tuomiojaksi kylän halki virtaavan ojan mukaan. Tähän päädyttiin siksi, että Suomessa oli myös pohjoisen Lappi ja lisäksi Turun läänissä Lappi-niminen paikkakunta. Lappi on edelleen maarekisterikylänä. Tuomiojan kylä koostuu ydin kylän lisäksi useammasta asuinkeskittymästä; Roppolanperä ja rautatien varren pysäkkipaikoista tutuista Toppi ja Relletti.

Tuomiojan Nuorisoseura toimii aktiivisesti, nuorisoseurantalolla ohjelmalliset iltamat hauskuuttavat yleisöä säännöllisesti ympäri vuoden. Tuomiojan Nuorisoseuran toiminnasta löytyy heidän Facebook sivulta.

Keltalan ja Relletin kuivat kaarat kutsuvat metsästäjiä, marjastajia ja muita luonnossa liikkuja. Alue antaa myös raikasta pohjavettä koko seutukunnalle. Kyläläiset ovat kunnostaneet Valkeisjärven rannalle uimapaikan.

Asemakuja

Valkeisjärvi