Toimitilaa tarjolla

Kiinteistö täynnä mahdollisuuksia!

 

Siikajoen kunta tarjoaa toimitiloja  yrityksille tai yhdistyksille vuokratta! Nk. vanhan Mäkelänrinteen kiinteistö sijaitsee keskeisellä paikalla aivan Ruukin ydinkeskustan tuntumassa, osoitteessa Heikinkuja 4, 92400 Ruukki. 

Tilat tarjotaan pelkällä lämpö-, sähkö- ja vesimaksulla käyttöön. Toimija vastaa siis käyttökuluista ja tekee omalla kustannuksellaan tarvittavat remontit. Tilaa rakennuksessa on noin 1 350 neliömetriä, sisältäen yhteistiloja ja harrastekäyttöönkin sopivia tiloja sekä saunan. Asiakashuoneita on 28, joissa jokaisessa on kylpyhuone ja wc.
 
Tilat soveltuvat erinomaisesti esimerkiksi yhteisöllistä asumista tarjoavalle yritykselle, sillä kotisairaanhoidon palvelut ovat saman katon alla ja terveysasemalle pääsee sisäkäytävää pitkin. Lisäksi apteekkiin ja kauppoihin on vain lyhyt kävelymatka.
 
Myös kiinteistön ostaminen on mahdollista.

Lisätietoja antavat:
• hallintojohtaja Tiina Hovi: 040 315 6201
• tekninen johtaja Satu Kaipio: 040 315 6237
• kunnanhallituksen puheenjohtaja Kauko Lehto: 050 058 5506

Sähköpostit ovat muotoa: etunimi.sukunimi(at)siikajoki.fi
 
Tervetuloa Siikajoelle!
 
Vanha Mäkelänrinne

Hyvinvointikysely/ Elämäntilannemittari perheille

Seutukunnallinen Voimaannu vanhempana-työryhmä järjestää kuntakohtaisen Hyvinvointi-kyselyn/ Elämäntilannemittarin perheille. Kyselyn vastauksia hyödynnämme nimettöminä hyvinvointikertomus ja - suunnitelmatyössä eli asukkaiden hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseksi tehtävässä työssä. Kaikki saamamme vastaukset ovat todella arvokkaita.

  • Kysely on avoinna 30.9. klo 23.59 saakka
  • Vastaukset annetaan nimettöminä
  • Vastaajien on mahdollista osallistua arvontaan erillisellä lomakkeella
  • Linkki kyselyyn on kotisivujen lisäksi saatavilla Wilmaan ja Daisyyn tulleiden viestien kautta

     

Osallistu kyselyyn täältä: https://forms.office.com/e/sXRfb16Ekt

 

Hyvinvointiterveisin,

Voimaannu vanhempana -työryhmä

 

Lisätietoja kyselystä:

Elina Jaakola

Hyvinvointi- ja hankekoordinaattori

Siikajoen kunta

Kuva elämäntilannemittarin otsikosta

Kunnanjohtajaksi Siikajoelle

Siikajoki on Pohjois-Pohjanmaalla sijaitseva itsenäinen vireä meren ja joen kunta, joka tarjoaa alati uusia elämyksiä. Asukkaita meillä on noin 4800. Siikajoki on osaavien ihmisten kunta. Toteutamme palvelujen kehittämistä hyvällä suunnittelulla ja hyvällä johtamisella. Meille työssään viihtyvä henkilöstö on keskeisin voimavaramme.

Haluatko asua luonnosta nauttien, hyvien kulkuyhteyksien varrella palveluista tinkimättä?

KUNNANJOHTAJANA toimit kunnan ylimpänä viranhaltijana ja vastaat kunnan toiminnasta sekä kehittämisestä yhdessä viranhaltijoiden, kunnanvaltuuston ja kunnanhallituksen kanssa. Olet Siikajoen keulakuva, näkyvä, kiinnostunut, kuunteleva sekä läsnä oleva johtaja kuntalaisten, henkilöstön ja muiden sidosryhmien suuntaan. Sinulla on vastuullasi johtaa ja kehittää kunnan toimintaa sekä taloutta strategisten tavoitteiden mukaisesti.

Edellytämme tulevalta kunnanjohtajaltamme ylempää korkeakoulututkintoa ja kokemusta hallinnollisista ja kehittämistehtävistä. Eduksi voidaan katsoa hyvä kunnallishallinnon ja -talouden tuntemus. Käytännön kokemus johtotehtävistä, kunta-alan ja elinkeinoelämän tuntemus sekä kehittämismyönteisyys luovat pohjan onnistumiselle työssäsi.
Kunnanjohtajana olet:
•    Osallistava ja vuorovaikutteinen johtaja 
•    Mahdollistamassa muiden onnistumisen työssään 
•    Kehitysmyönteinen ja omaat valmiudet edistää muutosta positiivisessa hengessä henkilöstön, luottamushenkilöiden ja kuntalaisten kanssa 
•    Vahva verkostoituja - luot ja ylläpidät verkostoja 
•    Näkemyksellinen ja uudistava 
•    Kiinnostunut ja sitoutunut Siikajoen kuntaan ja sen kehittämiseen

Työnantajana toimimme tasa-arvoisesti ja joustavasti. Panostamme henkilöstömme kehittämiseen, viihtyvyyteen ja tarjoamme kattavat työsuhde-edut, mm. Smartum-edun ja laajan työterveyshuollon. Tule rakentamaan kanssamme tulevaisuuden Siikajokea!

Pyydämme toimittamaan hakemukset palkkatoivomuksineen Kuntarekryn kautta tästä linkistä keskiviikkoon 2.10.2024 klo 12:00 mennessä. Kunnanjohtajan virka täytetään toistaiseksi, aloitusaika sopimuksen mukaan. Virkaan sovelletaan kuuden kuukauden koeaikaa. Virkaan valitun kanssa tehdään johtajasopimus. Haastattelut pidetään 15.10.2024 Siikajoella ja valinnassa hyödynnetään ulkoista henkilöarviointia. Valitun on ennen viran vastaanottamista esitettävä hyväksytty lääkärintodistus terveydentilastaan.

Lisätietoja tehtävästä antavat: 
Riitta-Liisa Salmenkangas, valtuuston pj. puh. 050 567 7200, riitta-liisa.salmenkangas(at)siikajoki.fi
Kauko Lehto, kunnanhallituksen pj, puh. 050 058 5506, kauko.lehto(at)siikajoki.fi
Pertti Severinkangas, kunnanjohtaja, puh. 040 315 6200, pertti.severinkangas(at)siikajoki.fi
 

Siikajoki-logo

Jatkoilmoittautuminen SiMa-harrastustoimintaan on nyt avoinna, uusia kerhoja lisätään peruttujen tilalle

Jatkoilmoittautuminen SiMa-harrastustoimintoihin on nyt avoinna ja uusia kerhovaihtoehtoja on lisätty ja mahdollisuuksien mukaan edelleen lisätään peruuntuneiden tilalle. Uusista kerhoista tiedotetaan Wilma-viestitse uusia kerhoja koskevia kohderyhmiä.

 

Monessa kerhossa/ryhmässä on muutoinkin vielä vapaita paikkoja, joten niihinkin on nyt mahdollista ilmoittautua. Tee se täältä: https://uusi.kuntapalvelut.fi/siikajoki/fi/

 

Harrastaminen on mukavaa, tule mukaan!

 

Lisätietoja Siikajoen harrastamisen mallista löydät ensimmäisen linkin takaa. :)

 

Harrastusterveisin,

Elina Jaakola

Hyvinvointi- ja hankekoordinaattori

040 3156 222

elina.jaakola [at] siikajoki.fi

SiMa-hankkeen logo

Suunnistus- & maastoliikuntakampanja

Osallistu suunnistus- & maastoliikuntakampanjaan 15.9 - 28.10.2024. 

Kiintorastikarttoja saat:

  • Luohuan Tönkyräkankaalta

  • Paavolan K-Kyläkaupalta

  • Ruukin pääkirjastolta

  • Revonlahden Nesteeltä

tai voit ladata kartan alta Liitetiedostot-kohdasta.

Radat: 

Kaikilla kartoilla on kolme erilaista rataa: A, B ja C. Vaativin rata on A. Rastit ovat kiintorasteja. Kartoissa on ratapiirros, rastimääritteet ja tarkistuskortti, johon merkitään rasteilla olevat tunnuskirjaimet. 

Merkkaa karttasi tarkistuskorttiin rastien tunnuskirjaimet ja lähetä kartta Markolle liikuntatoimeen ”tarkastettavaksi”.

Karttoja palauttaneiden kesken arvotaan liikunnallisia palkintoja 😊 

Liikunnallisin terveisin,

Marko Äijälä
Liikuntasihteeri
Siikajoen kunta
puh.0403156241
marko.aijala [at] siikajoki.fi (marko[dot]aijala[at]siikajoki[dot]fi)

Facebook: Siikajoen liikuntatoimi & virkistysalueet

 

Hyvinvoinnin vuosi osa 7, Harrastamisesta hyvinvointia. Ilmoittaudu mukaan!

Harrastaminen on loistava tapa viettää aikaa kavereiden kanssa, oppia uusia taitoja ja pitää hauskaa. Oli kyse sitten liikunnasta, musiikista, taiteesta tai pelien pelaamisesta, harrastukset tarjoavat mahdollisuuden tutustua uusiin asioihin ja kehittää omaa osaamista. Ne tuottavat mielihyvää ja lisäävät omaa hyvinvointiasi, oletpa minkä ikäinen tahansa. Kannattaa siis kokeilla!

Harrastaminen on huippu juttu!


SiMa-hankkeen harrastustoiminta peruskoululaisille

Siikajoen kunnan peruskoululaisten, 1.-9.-luokkalaisten maksuttomat SiMa-harrastustoiminnat alkavat jälleen syyskuussa. Ilmoittautuminen kerhoihin ja ryhmiin käynnistyy lauantaina 31.8. klo 12 ja kestää sunnuntaihin 15.9. klo 23.59 saakka.

Lisätietoja SiMa-hankkeesta ja kerhoista/ryhmistä sekä linkin ilmoittautumiseen löydät täältä: https://www.siikajoki.fi/siikajoen-harrastamisen-malli.

Ilmoittautumislinkin kautta pääsee jo etukäteen katselemaan alkavia harrastusvaihtoehtoja koulukohtaisesti.

Uutuutena valikoimassa on myös kaksi Minecraft-etäkerhoa 3.-6.-luokkalaisille sekä yksi Fortnite-etäryhmä 7.-9.-luokkalaisille. Nämä etäkerhot ja etäryhmä ovat ensisijaisesti tarkoitettu niille kuljetusoppilaille, jotka eivät pysty jäämään omalle koululleen harrastamaan koulupäivän jälkeen.


 

siikajoki-opiston kurssit

Oletpa vanha tai nuori, pappa tai muori, kannattaa tutustua myös Siikajoki-opiston monipuoliseen kurssitarjontaan, josta löytää varmasti mielekästä tekemistä omalle vapaa-ajalle.

Tutustu opinto-ohjelmaan täältä: https://siikajoki.fi/siikajoki-opisto

Ilmoittaudu itsellesi mielekkääseen harrastukseen täältä: https://uusi.opistopalvelut.fi/siikajoki-opisto/fi/

Lisätietoja Siikajoki-opistosta ja esim. maksutapaetuuksista löytyy täältä: https://siikajoki.fi/siikajoki-opisto.

 


 

Hyvinvointiterveisin,

Elina Jaakola

Hyvinvointi- ja hankekoordinaattori

040 3156 222

elina.jaakola [at] siikajoki.fi

SiMa-hankkeen logo

Siikajoen kunta säästää sähkökuluissa

Valtuuston 18.6.2024 tekemän päätöksen mukaan Siikajoen kunnan tekninen toimi säästää sähkökuluissa sammuttamalla tievalaistusta yöajaksi.

Tekninen lautakunta päätti, että tievalaistusta sammutetaan seuraavasti:

Tekninen lautakunta päättää, että katuvalot sammutetaan syyskaudesta 2024 lähtien klo 23-06 kaikilla kunnan tievalo-osuuksilla lukuun ottamatta Siikasavontietä, Kauppatietä, Vanhatietä ja Paavolantietä, joissa tievalaistusta pidetään päällä myös yöaikana.
 

sähkön säästö

TE-palvelut kunnan palveluiksi 1.1.2025

TE-palveluista tulee kunnan palveluita 1.1.2025

Ensi vuoden alusta lähtien TE-palvelut siirtyvät kuntien tehtäväksi ja valtion työ- ja elinkeinotoimistot eli TE-toimistot lakkautetaan. Työvoimapalveluista tulee osa jokaisen kunnan peruspalveluja. Tämä tarkoittaa sitä, että ensi vuoden alusta lähtien voit ottaa yhteyttä omaan kuntaasi työllisyyteen liittyvissä asioissa. 

Työvoimapalvelujen avulla sekä henkilö- että yritysasiakkaat saavat neuvontaa ja ohjausta työnhakuun ja työntekijöiden rekrytointiin sekä osaamisen kehittämiseen. 

Työvoimapalvelut järjestetään yhdessä työllisyysalueen kuntien kanssa. Raahen työllisyysalueeseen kuuluvat Raahe, Haapajärvi, Haapavesi, Kärsämäki, Oulainen, Pyhäjoki, Pyhäjärvi, Pyhäntä, Reisjärvi, Siikajoki ja Siikalatva. Työllisyysalueen vastuukuntana toimii Raahe. 

Lisätietoja muutoksen taustoista löytyy mm. Kuntaliiton tiedotteesta 23.2.2024

1.1.2025 alkaen saat apua oman kuntasi palvelupisteestä, joka tulee sijaitsemaan osoitteessa: Ahlströmintie 1P, 92400 Ruukki, työllisyysalueen vastuukunnan sivuilta tai Työmarkkinatorilta

Siikajoen kunnassa toimii työllisyyskoordinaattori, joka auttaa työnhakijoita työhön ja koulutukseen liittyvissä asioissa. Työllisyyskoordinaattori auttaa myös työnantajia.

Työllisyyskoordinaattori
Veera Karvonen
p. 040 3156 220
veera.karvonen(at)siikajoki.fi

Lisätietoa työllisyyspalveluista löydät Siikajoen kunnan Työllisyyspalvelut-sivulta.
 

Työllisyyspalvelut

Puutarhajätteen vastaanotto

Siikajoen kunta ottaa vastaan kompostoituvaa puutarhajätettä, risuja ja oksia osoitteessa Kuormaajantie, 92400 Ruukki (ensimmäinen tienhaara vasemmalla ennen rautakauppaa). Puutarhajätteen tuonti on asiakkaille maksuton.

Vastaanottopiste on avoinna tiistaisin:

 3.9., 10.9., 17.9., 24.9., 1.10. ja 8.10. kello 14-18. Jätteiden tuonti aukioloaikojen ulkopuolella on kielletty.

Lajittele erikseen

  • kompostoituva puutarhajäte
  • risut ja oksat

Alueelle ei saa tuoda

  • kotitalousjätteitä
  • torjuttavien vieraslajien lisääntyviä kasvinosia (esimerkiksi kurtturuusun, jättiputkien tai jättipalsamin kukintoja tai juuria)
  • tai mitään muuta jätettä, joka ei kompostoidu

Siikajoen kunta
Jätehuolto

Kuvassa lehtiharava ja syksyn lehtiä

Elokuun valtuuston kokousta ei pidetä

Elokuun valtuuston kokous perutaan käsiteltävien asioiden vähyyden vuoksi.

Seuraava kokous on valtuuston syyskuun kokous 5.9.2024 klo 17.

 

Riitta-Liisa Salmenkangas
Valtuuston puheenjohtaja

Turvaa lasten koulumatka – Aja varovasti ja valppaasti

Koulujen alkaessa liikenteessä näkyy taas entistä enemmän pieniä kulkijoita. Uudet ekaluokkalaiset aloittavat koulutaipaleensa ja harjoittelevat koulumatkansa kulkemista. Siikajoen kunta haluaa muistuttaa kaikkia erityisestä tarkkaavaisuudesta liikenteessä, jotta voimme yhdessä varmistaa lasten turvallisen koulumatkan mennen tullen. Pidetään siis yhdessä huolta siitä, että kouluvuoden aloitus sujuu turvallisesti kaikille. Jokainen meistä voi omalla toiminnallaan vaikuttaa liikenteen turvallisuuteen.

Kiinnitä huomiota erityisesti seuraaviin asioihin kulkuneuvostasi huolimatta:

  • Tilannenopeudet: Muista sovittaa ajonopeutesi liikennetilanteeseen. Nopeusrajoitusten noudattaminen ja hitaampikin ajaminen kouluteiden läheisyydessä voi estää onnettomuuksia.
  • Ennakointi: Ole valppaana ja ennakoi lasten liikkuminen. Lapset voivat olla arvaamattomia liikenteessä, joten ennakointi on erityisen tärkeää.
  • Tarkkaavaisuus: Vältä kaikkea ylimääräistä ja keskity täysillä ajamiseen ja ympäristön havainnointiin.

 

Syksyn tullen muistetaan lisätä niin pienille kuin isoimmillekin kulkijoille riittävästi heijastimia tuomaan lisää näkyvyyttä ja turvaa liikenteeseen.

 

Hyvinvointi- ja turvallisuusterveisin,

Elina Jaakola

Hyvinvointi- ja hankekoordinaattori

Siikajoen kunta

Uusia linja-autovuoroja reitille Raahe-Oulu elokuussa 2024

Yhteydet Raahen ja Oulun välillä paranevat, kun Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen kilpailuttamat uudet linja-autovuorot käynnistyvät. Vuoroja lisätään 5.8.2024 alkavalle talvikaudelle. Osa vuoroista ajetaan Revonlahden ja osa Siikajoenkylän kautta. Uudet vuorot parantavat erityisesti arkipäivien asiointiyhteyksiä, ja lisäksi uusia vuoroja ajetaan myös iltaisin. Reitillä voi myös matkustaa edullisella kausilipulla. 

Talviarkipäivinä Revonlahden kautta kulkee kuusi vuoroa kumpaankin suuntaan. Talvikauden alussa käynnistyvät uudet vuorot saapuvat Raaheen klo 9.10, 13.10, 19.10 ja 21.10, ja vuorot lähtevät Raahesta klo 9.00, 14.00, 19.15 ja 21.15. Samalla osaan nykyisistä Revonlahden kautta kulkevista vuoroista tehdään aikataulu- ja reittimuutoksia.

Talviarkipäivinä Siikajoenkylän kautta kulkee kumpaankin suuntaan neljä vuoroa välillä Siikajoenkylä-Raahe ja kolme vuoroa välillä Siikajoenkylä-Oulu. Osa talvikauden vuoroista ajetaan vain peruskoulun koulupäivinä. Lauantaisin vuoroja kulkee jatkossakin kaksi kumpaankin suuntaan. Myös osaan nykyisistä Siikajoenkylän kautta kulkevista vuoroista tehdään aikataulu- ja reittimuutoksia.

Siikajoenkylän ja Oulun välillä voi matkustaa myös vaihtamalla autoa Lumijoella. Vuoro Raahesta saapuu Lumijoelle klo 8.40, ja lähtee Lumijoelta Raaheen klo 8.50. Lumijoella on vaihtomahdollisuus Oulun seudun liikenteen (OSL) Oulun ja Lumijoen välisiin vuoroihin. Vaihdollisten matkojen aikatauluja voi hakea Matkahuollon reittioppaasta ja Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta.

Lipputuotteita linja-autovuoroihin myydään verkossa ja linja-autoissa. Kertalippuja on saatavilla verkosta Matkahuollon aikatauluhausta sekä Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta. Linja-autoissa kertalippuja myydään käteisellä sekä yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla. Säännöllisesti matkustavien kannattaa hankkia Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta kausi- tai sarjalippu, jolla matkustaminen on kertalippua edullisempaa. Kausilipulla voi matkustaa 30 vuorokauden aikana rajoittamattomasti Raahen ja Oulun välisissä vuoroissa markkinaehtoisia kaukoliikenteen vuoroja lukuun ottamatta. Kausilipun hinta liikenteen käynnistyessä on 107 € (Siikajoki-Raahe tai Siikajoki-Oulu).

Vuorojen aikataulut ja tarkemmat pysähdyspaikat ovat saatavilla Matkahuollon aikatauluhausta, reittioppaasta ja Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta sekä Google Mapsista. Aikatauluja on saatavilla myös linja-autoista.

Linkkiluettelo

Matkahuollon aikatauluhaku
www.matkahuolto.fi

Matkahuollon reittiopas
https://reittiopas.matkahuolto.fi/

Matkahuollon Reitit ja liput -mobiilisovellus
https://www.matkahuolto.fi/matkustajat/reitit-ja-liput-mobiilisovellus

Google Maps
https://maps.google.fi 

Asiakaspalautteet

Liikenteen asiakaspalvelu, www.palautevayla.fi/aspa tai 0295 020 600

ELY-keskus Peruslogo Suomi

Oulun seudulla on todettu punkkien aiheuttamaa puutiaisaivotulehdusta – Pohde suosittelee rokotetta

Oulun seudulla on ollut useita sairaalahoitoa vaatineita puutiaisaivotulehdustapauksia tänä kesänä. Puutiaisaivotulehdus on puutiaisten eli punkkien pureman välityksellä tarttuva virustauti. Monissa etenkin rannikkoseudun kunnissa esiintyy puutiaisaivotulehdusta. Pohde suosittelee erityisesti Pohjois-Pohjanmaan rannikkoseuduilla asuville paljon luonnossa liikkuville rokotteen ottamista omakustanteisena. Tällaisia paikkakuntia ovat Hailuoto, Ii, Kalajoki, Kempele, Liminka, Lumijoki, Oulu, Pyhäjoki, Raahe, Siikajoki.

Voit lukea lisää aiheesta alta löytyvän linkin kautta.

https://pohde.fi/ajankohtaista/uutiset/oulun-seudulla-on-todettu-punkkien-aiheuttamaa-puutiaisaivotulehdusta-pohde-suosittelee-rokotetta/ 

Kesäkisa

Siikajoki haluaa sinut!

Osallistu kesäkisaan ja tee biisiin video! Kilpailu on avoinna 5.6.–3.8.2024.

Siikajoen kunta kutsuu tekemään videot jäljempänä olevan soittolistan kappaleisiin. Tyyli on vapaa! Voit toteuttaa halutessasi jokaiseen soittolistalla olevaan kappaleeseen oman videon. Videoita tullaan jakamaan sosiaalisessa mediassa ja eri viestintäkanavissa tarpeen mukaisesti. Kaikkiin kilpailuihin osallistuviin videoihin Siikajoen kunnalla on käyttöoikeus.

Parhaimmat tuotokset palkitaan! Rahapalkinnot ovat saajalle veronalaista tuloa, joten verokortti tarvitaan.

Palkinnot (1-5)

1. palkinto: 200 €
2. palkinto: 100 €
3. palkinto: 50 €
4. Siikajoki-tuote
5. Siikajoki-tuote

Soittolista:

Alla olevista linkeistä voit avata MP3-tiedoston.

1. Siikajoki PUHTAHINTA VETTÄ
2. Siikajoki PAIKANNIMISTÖ 
3. Siikajoki EI LUONNEVIKOJA 
4. SIIKAJOKI HALUAA SINUT 

Ohjeet:

• Toteuta video soittolistalla olevaan kappaleeseen.
• Voit tehdä useampaan kappaleeseen videon.

  • Toimita video la 3.8.2024 mennessä osoitteeseen: kunnanvirasto(at)siikajoki.fi
  • Laita mukaan nimesi, puhelinnumerosi sekä sähköpostiosoitteesi.
  • Kilpailu on ikärajaton.

Voittajille ilmoitetaan voitosta henkilökohtaisesti elokuun aikana.

”Pitkin peltoja ja teitä täällä kirmailemaan mahtuu
Kun missään ei oo ketään tuskin pahaakaan tapahtuu...

Voit halata sä puuta, täällä kukaan ei sua nää
Pidätellä tarvi ei jos pierettää...

Jos kaupunki sua ahistaa niin paina mieleen että
Täällon tilaa sekä valtakunnan puhtahinta vettä...

Sitä ei voi selittää, siinä on se joki. 
Suomen sekä maailman paras Siikajoki!

Siikajoki haluaa haluaa sinut….”

Tsemppiä kisaan!

Kesäkisa

Lähellä.fi - Maksutonta näkyvyyttä järjestöille

 

Järjestö, tule mukaan!

 

Lähellä.fi-palvelu tarjoaa maksuttoman kanavan esilläoloon ja viestintään

  • järjestöille,

  • liitoille,

  • yhdistyksille,

  • yhteisöille,

  • aktiivisille kansalaistoimijoille ja

  • ei-kaupallisille toimijoille.

 

Lähellä.fi on tarkoitettu yleishyödyllisen toiminnan esittelyyn. Mukaan voivat rekisteröityä yhdistykset, liitot, järjestöt ja aktiiviset kansalaistoimijat. Myös kunnat, seurakunnat ja hyvinvointialueet voivat rekisteröityä toimijoiksi.

 

TIETOA PALVELUSTA

 

Lähellä.fi on valtakunnallisesti ja alueellisesti toimiva helppokäyttöinen verkkopalvelu, jonka avulla löydät merkityksellistä toimintaa, yhteisöllisyyttä, apua ja osallistumismahdollisuuksia. Palvelu kokoaa järjestöjen ja yhteisöjen tuen, toiminnan ja tapahtumat yhteen osoitteeseen, sekä edistää kansalaistoiminnan näkyvyyttä Suomessa.

 

Lisätietoja löydät:

 

Tekstit: Lähellä.fi-verkkosivusto

Pohde tiedottaa: Siikajoenkylän terveysaseman toiminta lakkaa

Siikajoenkylän terveysaseman toiminta lakkaa 1.6.2024. Palvelut tuotetaan jatkossa muissa lähialueiden toimipisteissä, digitaalisina palveluina tai liikkuvina palveluina. Muutos on osa Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen Pohteen tuottavuus- ja taloudellisuusohjelman toimenpiteitä.

Katso tiedote kokonaisuudessaan Pohteen verkkosivuilta:

 https://pohde.fi/ajankohtaista/uutiset/siikajoenkylan-terveysaseman-ja-yli-iin-seka-kuivaniemen-hyvinvointipisteiden-toiminta-lakkaa/

Siikajoenkylän terveysaseman palveluja tarjotaan jatkossa muun muassa Raahessa ja Ruukissa

Siikajoenkylän terveysaseman toiminta lakkaa 1.6.2024. Siikajoenkylän terveysasemalla on ollut osa-aikainen sairaanhoitajan vastaanotto, näytteenotto, hammashoitolan palveluja sekä lastenneuvolapalvelut. 

Kesälomien takia asiakkaita palvellaan vastaanottotoiminnan ja suun terveydenhuollon osalta Raahen terveyskeskuksessa, ja sen jälkeen asiakkaat voivat valita, asioivatko he Raahessa vai Ruukissa.

Koululaisten hammastarkastukset tehdään jatkossa Gumeruksen koululla liikkuvan hammashoidon palveluina. Käytössä on kannettava hoitotuoli. 

Gumeruksen koululla tarjotaan jatkossa myös lastenneuvolan palvelut. Asiakkaat varaavat ajan normaaliin tapaan Siikajoenkylän lastenneuvolan puhelinnumerosta, ja he saavat puhelun aikana tiedon vastaanoton paikasta. Sosiaalipalvelut järjestetään Siikajoenkylällä tarpeen mukaan liikkuvina palveluina.

Digitaalinen sote-keskus palvelee Siikajoen asukkaita 

Pohteen Digitaalinen sote-keskus on avoinna Siikajoen asukkaille.

Digitaalisesta sote-keskuksesta saa yhteyden hoitajaan ja lääkäriin Pohteen verkkosivujen kautta, ja se palvelee asukkaita myös virka-aikojen ulkopuolella ja viikonloppuisin. Asiakas voi keskustella chatissa sairaanhoitajan vastaanotolla, ja tarvittaessa hän saa ajan lääkärin tai muun ammattilaisen videovastaanotolle. 

Digitaalisen sote-keskuksen mielenterveys-chatissa voi keskustella psykiatrisen sairaanhoitajan kanssa, saada arvion hoidon tarpeesta ja tarvittaessa ajan videovastaanotolle. Mielenterveys-chat aukeaa Siikajoen asukkaille 27. toukokuuta.

Digitaaliseen sote-keskukseen pääsee chat-ikkunan kautta Pohteen verkkosivuilta.

Palvelujen yhteystiedot

Siikajoki

Raahen terveyskeskus puh. 08 669 2600 maanantaista torstaihin kello 8-16, perjantaisin kello 8-15. (1.6.–28.7. vain kiireellinen hoito, 29.7. alkaen kiireellinen ja kiireetön hoito)
Ruukin terveysasema puh. 08 669 2603 maanantaista torstaihin kello 8-16, perjantaisin kello 8-15. (29.7. alkaen kiireellinen ja kiireetön hoito)

Raahen hammashoitola puh. 08 669 2610 maanantaista torstaihin kello 8–15, perjantaisin kello 8–13. Päivystävän hammaslääkärin tavoittaa perjantaisin kello 13–15 soittamalla hammashoitolaan. (1.6.–4.8. vain kiireellinen hammashoito, 5.8. alkaen kiireellinen ja kiireetön hammashoito)
Ruukin hammashoitola puh. 08 669 2611 maanantaista torstaihin kello 8-15, perjantaisin kello 8-13. (5.8. alkaen kiireellinen ja kiireetön hammashoito)

Siikajoenkylän lastenneuvola puh. 040 135 7949 keskiviikkoisin kello 12–13. (Suljettu 24.6.–11.8. Asiakkaat hoidetaan Ruukin neuvolassa 24.6.–14.7. ja 22.7.–11.8. ja Raahen neuvolassa 15.–21.7. Siikajoenkylän neuvolan puhelinpalvelu toimii 12.8. alkaen normaalisti.)
Ruukin lastenneuvola puh. 044 439 4634 maanantaista perjantaihin kello 12–13. 
Raahen neuvola puh. 040 135 8570 maanantaista perjantaihin kello 8–11.30. 

Digitaalinen sote-keskus on avoinna Pohteen verkkosivuilla maanantaista perjantaihin kello 7–21, viikonloppuisin sekä arkipyhinä kello 8–18. Mielenterveys-chat ja videovastaanotto ovat avoinna maanantaista perjantaihin kello 8–20. Lisätietoja digitaalisesta sote-keskuksesta.

 

 

Pohde tiedote sininen

Elintapaohjausta saatavilla

 

Lähde mukaan etänä toteutettavaan elintapaohjaukseen!

 

 Elintapojen muutos kätkee sisälleen automatisoituneita ajatusmalleja, tunteita ja käyttäytymistapoja. Psykologisen joustavuuden kehittäminen voi olla avain muutosmatkasi onnistumiseen. Autamme sinua löytämään uusia näkökulmia ja ottamaan askelia kohti terveellisempää sekä tasapainoisempaa elämää.

Aloita matkasi kohti hyvinvointia ja terveellisempää elämää. Tee sähköinen terveystarkastus omaolo.fi -sivustolla ja lähetä se ammattilaisen arvioitavaksi Omaolon ohjeiden mukaan. Elintapaohjaaja ottaa sinuun yhteyttä ja sopii kanssasi ajan videovastaanotolle digitaaliseen sote-keskukseen. Ohjaus on tarkoitettu 18-65 -vuotiaille henkilöille. Elintapaohjausta toteutetaan yhteistyössä kuntien liikuntaneuvojien kanssa digitaalisen sotekeskuksen alueella; Alavieskassa, Haapajärvellä, Haapavedellä, Nivalassa, Pyhäjoella, Pyhäjärvellä, Pyhännällä, Raahessa, Reisjärvellä, Sievissä, Siikajoella ja Ylivieskassa.  

 

Lue lisää aiheesta; Maksuton etänä annettava elintapaohjaus alkaa tammikuussa 2024 - Pohde 

 

Hyvinvoinnin vuosi 2024, osa 6 Touhukas toukokuu

 

Tästä uutisesta löydät lisätietoja Touhukkaan toukokuun teemoista, haasteista ja tapahtumista. Tervetuloa touhukas toukokuu!


Pyöräilyviikko 3.-12.5.

 

 

Valtakunnallisella Pyöräilyviikolla kannustetaan kaikkia pyöräilemään ja tekemään terveellisiä liikkumisvalintoja. Tärkeintä pyöräilyviikossa on, että kaikki pääsevät nauttimaan pyöräilystä!

Teemaviikon kunniaksi onkin täydellinen aika innostua polkupyöräilystä ja lähteä tutkimaan uusia reittejä, löytämään piilotettuja helmiä ja nauttimaan ulkoilmasta.

Polkupyöräily on kehon voimaantumista, mielen virkistystä ja sielun vapautta!

Lisätietoja Pyöräilyviikosta löydät Pyöräilyvuosi-sivustolta, jonne on kasattu paljon pyöräilyyn kannustavia kampanjoita, vinkkejä ja aineistoja. Sivut löydät täältä: https://pyorailyvuosi.fi/pyorailyviikko/

Osallistu kilpailuun ja lue lisää polkupyöräilyn eduista täältä: https://siikajoki.fi/ajankohtaista/pyorailyviikko-3-125


Harrastusviikko 6.-12.5.

Harrastusviikon tavoitteena on auttaa lapsia ja nuoria löytämään itselleen mieluisa harrastus. Harrastusviikolla kannustetaan nuoria esittelemään omia harrastuksiaan sekä livenä että somessa. Myös paikallisilla harrastustoimijoilla on iso merkitys.

Harrastusten järjestäjät voivat tukea Harrastusviikkoa järjestämällä sen aikana avoimia ovia ja esittelytilaisuuksia. Kun harrastukseen on päässyt tutustumaan, on matalammalla kynnyksellä helpompi tulla toimintaan mukaan.

Kannustamme lapsia ja nuoria jakamaan omista harrastuksistaan tietoa muille ja kokeilemaan myös uusia harrastuksia.


Helppo liikkua-viikko 13.-19.5.

Vuonna 2024 Invalidiliitto järjestää Helppo liikkua -viikon 13.–19. toukokuuta, jolloin kansainvälistä esteettömyys- ja saavutettavuuspäivää (GAAD) vietetään. Teemana on turvallinen liikkuminen liikenteessä, ja yhteistyötä tehdään Liikenneturvan kanssa. Tavoitteena on lisätä tietoisuutta siitä, mitä liikenteen esteettömyys ja saavutettavuus tarkoittavat erilaisille liikkujille.

Viikon aikana korostetaan tarvetta huomioida fyysisesti vammaiset ja apuvälineitä käyttävät liikenteessä. Erityisesti painotetaan tarvetta ennakoida ja ottaa toiset huomioon, sillä liikenneympäristön tulisi olla tasa-arvoinen ja esteetön kaikille. Esille nostetaan myös sähköavusteisten polkupyörien ja muiden kevyiden liikkumisen apuvälineiden haasteet ja niiden vaikutukset turvallisuuteen liikenteessä. Invalidiliitto kampanjoi valtakunnallisesti, ja jäsenyhdistykset järjestävät tapahtumia ympäri Suomea.

Lue lisää helppo liikkua-viikosta invalidiliiton sivuilta täältä: https://www.invalidiliitto.fi/helppoliikkua


kansainvälinen Perheiden päivä 15.5.


Kansainväkinen perheiden päivä 15.5. on loistava tilaisuus juhlistaa rakkaiden kanssa yhteistä sidettä. Se on päivä, jolloin voimme kunnioittaa ja arvostaa perheen merkitystä elämässämme. Olipa perhe sitten biologinen, valittu tai rakkaudella koottu, tämä päivä on omistettu läheisille ja yhteisille hetkille. Se voi olla tilaisuus viettää aikaa yhdessä, jakaa muistoja tai vain osoittaa kiitollisuutta toisillemme. Jokainen perhe on ainutlaatuinen, ja perheiden päivä on tilaisuus juhlistaa juuri sitä.

 

Lastenpsykiatrian erikoislääkäri Jari Sinkkosen luento 15.5.

 

Jari Sinkkosen etäluento ja yhteinen tilaisuus Paavolan monitoimitalolla

Siikajoella järjestetään kuntalaisille tilaisuus, jossa on mahdollista seurata Jari Sinkkosen luentoa Paavolan monitoimitalolla yhteisen etäyhteyden kautta, osoitteessa Paavolantie 2, 92430 Paavola. Yhteiseen etätilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua. Luennon jälkeen on mahdollista vaihtaa aiheesta sananen myös muiden osallistujien kanssa. Tervetuloa Paavolaan!

Luennon mahdollistavat Siikajoen kanssa yhteistyössä Raahe, Kalajoki ja Pyhäjoki.

Oman linkin luentoon voit tilata 8.5. mennessä.

Lisätietoja löydät täältä: https://siikajoki.fi/ajankohtaista/vanhemmuuden-antoisa-pesti-etaluento-ja-tilaisuus-paavolassa


 

maksuttomat Liikuntakokeilut

Siikajoen kunta tarjoaa kuntalaisille maksuttomia liikuntakokeiluja toukokuussa seuraavasti:


Lapsiperheiden tehtävärastit

 

Siikajoen varhaiskasvatus on koonnut erilaisia tehtävärasteja ympäri kuntaa lisäämään myös ulkona vietettyä, perheen yhteistä aikaa.

Tehtävärastiratoja löytyy seuraavista kohteista:

  • Siikajoenkylä: Sisuradalla on 10 rastia.
  • Revonlahti: Häkkilänkangas n. 15 rastia. Aloitus on Hirvivajalta ja rata lähtee oikealle. Reitti loppuu laavulle. Laavulla on vihko, johon voi kirjoittaa kommentteja.
  • Ruukki: Pallomänty, 11 rastia. Rata lähtee Pallomännyn parkkipaikalta ja päättyy laavulle. Laavulla on vihko, johon voi kirjoittaa kommentteja.
  • Paavola: Nuorisoseuran alueella on 11 rastia. 
  • Luohua: Tönkyräkangas, rasteja molemmin puolin tietä. 4 rastia tien vasemmalla puolella. Lisää rasteja on radalla, joka lähtee kodan oikealta puolelta metsään ja päättyy liiterin luokse. Pihalla myös muutama rasti. Kodassa on vihko, johon voi kirjoittaa kommentteja.

Kohteissa on tulentekopaikka, joten mukaan kannattaa ottaa evästä. Osassa kohteista tarvitaan myös palloa (voi olla iso tai pieni, esim. jalkapallo käy hyvin).


Rajoita ruutua!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Digitaalisten laitteiden, kuten älypuhelimien, tietokoneiden ja televisioiden, käyttö on yleistynyt huomattavasti viime vuosikymmeninä. Vaikka nämä laitteet tarjoavat meille paljon hyötyä ja viihdettä, niiden liiallinen käyttö voi vaikuttaa haitallisesti fyysiseen ja henkiseen hyvinvointiimme. Voimaannu vanhempana-ryhmä on ideoinut yhdessä Rajoita ruutua-teeman toukokuulle. Tarjoamme muutaman erilaisen bingon, joiden avulla voit vähentää omaa ja läheistesi ruutuaikaa.

On tärkeää tiedostaa oma ruutuaikamme ja pyrkiä löytämään tasapaino digitaalisen maailman ja muun elämän välille. Liiallinen ruutuaika voi johtaa unihäiriöihin, silmien rasitukseen, keskittymisvaikeuksiin ja jopa sosiaalisten suhteiden kärsimiseen.

Voimme vähentää ruutuaikaamme monin eri tavoin. Yksi vaihtoehto on asettaa päivittäisiä rajoituksia digitaalisten laitteiden käytölle ja pyrkiä pitämään niistä kiinni. Toisena vaihtoehtona on korvata osa ruutuajasta ulkoilulla, harrastuksilla tai sosiaalisella kanssakäymisellä.

Mindfulness- ja rentoutumistekniikat voivat myös auttaa hallitsemaan ruutuaikaan liittyvää stressiä ja ahdistusta. Harjoittelemalla tietoista läsnäoloa voimme oppia olemaan enemmän läsnä hetkessä ja vähentämään tarvetta jatkuvaan digitaalisten laitteiden tarkkailuun.

Ruutuaikaa rajoittaessa on tärkeää muistaa, että tavoitteena ei ole täysin poistaa digitaalisia laitteita elämästämme, vaan löytää terve tasapaino niiden käytön ja muun elämän välille. Pienillä muutoksilla ja tietoisilla valinnoilla voimme parantaa fyysistä ja henkistä hyvinvointiamme sekä nauttia enemmän elämästä ilman jatkuvaa ruudun tuijottamista.

 

Minkä seuraavista bingoista sinä valitset? Klikkaa nimeä ja tutustu bingoon lisää.

 


Askelhaaste!

 

 

Tervetuloa mukaan toukokuun 10 000 askeleen haasteeseen! Tämän haasteen tavoitteena on kannustaa meitä kaikkia liikkumaan enemmän ja pitämään huolta hyvinvoinnistamme.

Haasteeseen osallistuminen on yksinkertaista. Tavoitteenasi on kävellä joka päivä vähintään 10 000 askelta toukokuun aikana. Voit seurata askeleitasi älykelloilla, aktiivisuusrannekkeilla tai mobiilisovelluksilla.

Jos et fyysisistä rajoitteista tai muista syistä pysty kävelemään 10 000 askelta päivässä, älä huoli! Voit silti osallistua haasteeseen omalla tavallasi. Tärkeintä on liikkua ja tehdä parhaansa omien kykyjensä mukaan. Voit esimerkiksi pyrkiä lisäämään päivittäistä liikuntaa muilla tavoin.

Liikunnan lisääminen arkeen voi tuoda monia terveyshyötyjä, kuten paremman fyysisen kunnon, mielialan kohentumisen ja stressin vähentymisen. Muistathan myös pitää hauskaa ja nauttia liikunnasta matkallasi kohti parempaa hyvinvointia!

Jaa kokemuksiasi sosiaalisessa mediassa tunnisteella #askelhaasteSiikajoki ja inspiroi muita mukaan liikkumaan.

Oletko valmis ottamaan haasteen vastaan? Tule mukaan ja lähdetään yhdessä askel askeleelta kohti terveellisempää ja aktiivisempaa elämää!


Muista myös MUUT TOUHUiluMAHDOLLISUUDET

Siikajoella on myös paljon muita touhuilumahdollisuuksia, joista on hyvä aika ajoin muistuttaa. Näistä nostamme esiin tällä kertaa kiintorastit, MOBO-suunnistuksen ja geökätköt.


 

Hyvinvointiterveisin,

 

Elina Jaakola

Hyvinvointi- ja hankekoordinaattori

Siikajoen kunta

040 3156 222

elina.jaakola [at] siikajoki.fi

 

Pyöräilyviikko 3.-12.5.

 

Valtakunnallinen pyöräilyviikko 3.-12.5.

Valtakunnallisella Pyöräilyviikolla kannustetaan kaikkia pyöräilemään ja tekemään terveellisiä liikkumisvalintoja. Tärkeintä pyöräilyviikossa on, että kaikki pääsevät nauttimaan pyöräilystä!

Teemaviikon kunniaksi onkin täydellinen aika innostua polkupyöräilystä ja lähteä tutkimaan uusia reittejä, löytämään piilotettuja helmiä ja nauttimaan ulkoilmasta.

Polkupyöräily on kehon voimaantumista, mielen virkistystä ja sielun vapautta!

Lisätietoja Pyöräilyviikosta löydät Pyöräilyvuosi-sivustolta, jonne on kasattu paljon pyöräilyyn kannustavia kampanjoita, vinkkejä ja aineistoja. Sivut löydät täältä: https://pyorailyvuosi.fi/pyorailyviikko/


VALOKUVAKILPAILU

Kuvaa itsesi, perheesi tai kaveriporukkasi pyöräilyn parissa pyöräilyviikon aikana ( ja muistathan kypärän).
Lähetä kuva kuvatekstin kanssa liikuntasihteerille ja osallistut lahjakortin arvontaan.
Kuvia voidaan julkaista Siikajoen Liikuntatoimi&virkistysalueet -facebook-kanavalla, joten huomioithan, että sinulla on lupa kuvattavien henkilöiden kuvaamiseen ja kilpailuun osallistumiseen.

Kilpailukuvia voi lähettää liikuntasihteerille sähköpostilla marko.aijala [at] siikajoki.fi (marko[dot]aijala[at]siikajoki[dot]fi) tai viestillä/whatsappilla puh. 040 3156 241.

Siikajoen kunnalla on lisäksi perinteinen pyöräilykampanja kesä- ja heinäkuun ajan. Tästä infoa tulossa myöhemmin.


Polkypyöräilyn hyödyt ja edut

 

Kunto ja terveys: Polkupyöräily on erinomainen tapa parantaa fyysistä kuntoa ja kestävyyttä. Se vahvistaa sydäntä ja verenkiertoelimistöä, parantaa hapenottokykyä ja auttaa ylläpitämään terveellistä painoa.

Mielen hyvinvointi: Pyöräily on tehokas keino lievittää stressiä, ahdistusta ja masennusta. Ulkoilmaan ja liikuntaan liittyvät endorfiinit tuovat mielialan kohotusta ja lisäävät henkistä hyvinvointia. Pyöräillessä voi myös rentoutua ja antaa ajatusten virrata vapaasti.

Ympäristöystävällisyys: Pyöräily on yksi ympäristöystävällisimmistä liikkumismuodoista, sillä se ei aiheuta päästöjä eikä melua. Vähentämällä autoilua ja kulutusta, pyöräilijät voivat osaltaan edistää ilmastonmuutoksen hillintää ja ympäristön suojelua.

Liikenteen sujuvuus: Pyöräily edistää liikenteen sujuvuutta ja vähentää ruuhkia etenkin kaupungeissa. Pyöräilijät voivat helpottaa liikennettä valitsemalla pyörän esimerkiksi lyhyille matkoille työpaikalle, kauppaan tai harrastuksiin.

Sosiaaliset kontaktit: Pyöräily voi olla myös sosiaalinen aktiviteetti, joka yhdistää ihmisiä ja rakentaa yhteisöllisyyttä. Yhteiset pyöräretket ja tapahtumat tarjoavat mahdollisuuden tutustua uusiin ihmisiin ja viettää aikaa ystävien kanssa.

 

Koirankakkaroskis

Pökäleet pönttöön – roskapönttöön! Pientaloasukas, oletko mukana?

Mikä koirankakkaroskis? 

Jos koiranulkoiluttaja saa pudottaa ulkoroskikseesi koirankakkapussiin noukitut pökäleet, niin merkitse ulkoroskiksesi koirankakkaroskis-tarralla. Siikajoen kunta on tilannut tarroja ja voit hakea omasi kunnan virastotalolta.

• Osoite: Virastotie 5 A, 92400 Ruukki.

Yksi suurimmista ongelmista pientaloalueilla on se, että missään ei ole roskakoreja kakkapusseja varten. Jos roskiksia olisi enemmän, niin useammat lemmikkiensä lenkittäjät keräisivät koiriensa läjät. 

Huomioithan, että tarrat on tarkoitettu pientalojen omassa omistuksessa oleviin roskiksiin eikä niitä voi liimata taloyhtiöiden roskiksiin ilman hallituksen suostumusta.

Lisätietoa löydät Koirankakkaroskis-sivustolta. 

Pökäleet pönttöön – roskapönttöön!

Siikajoen kunnan talouden tasapainottaminen

Valtuusto nimesi 19.10.2023 § 109 tulevaisuustyöryhmän ja käynnisti näin talouden tasapainottamisohjelman valmistelun. Työryhmä on viimeisessä kokoontumisessaan 26.3. koostanut keinovalikoimasta tulevaisuustyöryhmän esityksen. 

Olemme koostaneet tietoa talouden tasapainottamisesta omalle sivulleen. Sivulta löydät tietoa aiheesta, esitykset, hyödyllisiä linkkejä sekä kuntalaisille ja henkilöstölle tarkoitetun verkkokyselyn:

Siikajoen kunnan talouden tasapainottaminen

Hyvinvoinnin vuosi 2024, osa 5 Uni, lepo ja rentoutuminen

 

Riittävä uni, lepo ja rentoutuminen ovat avaimet hyvinvointiin.

Riittävä uni, lepo ja rentoutuminen ovat keskeisiä tekijöitä kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kannalta. Kiireisen ja vaativan elämäntyylin keskellä näiden tarpeiden huomiotta jättäminen voi johtaa stressiin, uupumukseen ja jopa terveysongelmiin. Siksi on tärkeää ymmärtää näiden elementtien merkitys ja omistaa aikaa niiden edistämiseen päivittäisessä elämässä.

 

Riittävä Uni: Uni on elintärkeää kehon ja mielen toiminnan ylläpidolle. Se on aikaa, jolloin keho palautuu ja korjaa itseään, ja mieli käsittelee päivän tapahtumia. Uni vaikuttaa suoraan sekä fyysiseen että henkiseen terveyteen. Säännöllinen ja riittävä uni parantaa keskittymiskykyä, oppimista ja muistia, sekä vahvistaa immuunijärjestelmää. Ihannetapauksessa aikuisen tulisi nukkua 7-9 tuntia yössä. Laadukkaan unen varmistamiseksi on tärkeää luoda rauhallinen nukkumisympäristö, välttää kofeiinia ja raskasta ruokaa ennen nukkumaanmenoa ja noudattaa säännöllistä unirytmiä. Myös tv, puhelin ja muut mobiililaitteet kannattaa jättää hyvissä ajoin pois ennen nukkumaan menoa, sillä sinivalo ehkäisee melatoniinin eritystä ja vaikeuttaa siten nukahtamista.

 

Lepo: Lepo ei tarkoita pelkästään fyysistä lepoa, vaan myös henkistä ja emotionaalista lepoa. Se voi sisältää aktiivista lepoa, kuten päiväunien ottamista tai hiljentymistä luonnossa sekä passiivista lepoa, kuten rentouttavan kirjan lukemista tai inspiraatiota tuovan elokuvan katsomista. Lepo antaa aivoille ja keholle mahdollisuuden palautua ja latautua, jotta ne voivat toimia parhaalla mahdollisella tavalla seuraavissa haasteissa.

 

Rentoutuminen: Rentoutuminen on avain stressin hallintaan ja mielen tasapainon ylläpitämiseen. Se voi tapahtua monin eri tavoin, kuten meditaation, joogan, hengitysharjoitusten tai yksinkertaisesti rentouttavan musiikin kuuntelun kautta. Tärkeintä on löytää itselle sopiva tapa rentoutua ja omistaa sille aikaa säännöllisesti. Rentoutumisen avulla keho ja mieli pääsevät eroon jännityksestä ja stressistä, mikä auttaa parantamaan unen laatua ja yleistä hyvinvointia.

 

Yhteenvetona voidaan todeta, että riittävä uni, lepo ja rentoutuminen ovat välttämättömiä tekijöitä terveellisen ja tasapainoisen elämäntavan kannalta. Ne eivät ole pelkästään ylimääräisiä luksuksia, vaan pikemminkin perusta, jolle hyvinvointimme rakentuu. Siksi on tärkeää omistaa aikaa näiden tarpeiden täyttämiseen ja tehdä niistä osa päivittäistä rutiinia. Huolehtimalla näistä perustarpeista voimme parantaa elämänlaatuamme ja saavuttaa paremman terveyden ja onnellisuuden.


Huhtikuussa kiinnittäkäämme siis huomiota riittävään uneen, lepoon ja rentoutumiseen. Siikajoen kunta tarjoaa ilmaisen äänimaljarentoutuksen Ruukin koulun liikuntasalissa sekä Komppalinnassa Siikajoenkylällä. Tervetuloa rentoutumaan!

 

Hyvinvointiterveisin,

Elina Jaakola, hyvinvointi- ja hankekoordinaattori

Siikajoen kunta

040 3156 222 tai elina.jaakola [at] siikajoki.fi

 

Ps. Toukokuusta on tulossa touhukas toukokuu. Sen voi aloittaa varaslähdöllä huhtikuun puolella osallistumalla esim. tähän: https://siikajoki.fi/tapahtumat/3182. Pysy kuulolla, lisätietoja toukokuusta tulee myöhemmin.

 

 

 

Kenkien nastoituspalvelu 55-vuotta täyttäneille

 

 

Nastoituspalvelu on ilmainen 55-vuotta täyttäneille kuntalaisille. Nastoituksella pyritään ennaltaehkäisemään kaatumisia sekä niistä aiheutuvia loukkaantumisia. Nastoituspalvelu on Siikajoen kunnan ja Pohteen yhteistyössä järjestämä palvelu.

 

Nastoituspalveluun voi tuoda yhdet kengät nastoitettavaksi.

Palvelu toimii toimintapaja Etevän tiloissa os. Kuormaajantie 3, Ruukki.

Kenkiä otetaan vastaan ti-ke klo 12-15.

 

Kunnan virastolta on saatavissa vaihtoehtoisesti kenkien liukuesteitä.

 

Lisätietoja:

Timo Lepistö, puh. 040 3185 054, Toimintapaja Etevä, Pohde

Elina Jaakola, puh. 040 3156 222, hyvinvointi- ja hankekoordinaattori, Siikajoen kunta

Asunnon vuokrailmoitus

Siikajoen paloaseman asunto, vuokrailmoitus.

Siikajoen kunta tarjoaa vuokralle Siikajoenkylällä sijaitsevan paloaseman yhteydessä olevan vuokra-asunnon. Vuokra-asunto sijaitsee osoitteessa Kauppatie 2, 92320 Siikajoki.

Paloasema on rakennettu vuonna 1985. Vuokra- asunto (3H+K+S+Varasto) sijaitsee kohteen toisen päädyn 2.kerroksessa. Vuokra-asunnon koko on yhteensä 86m2

Kohteen vuokra on 600€/kk.

Lisäksi vuokralaisen tulee maksaa:

  • Vesimaksu 20€/hlö/kk
  • Sähkö kulutuksen mukaan. Asukaan tulee tehdä asunnon sähkösopimus omiin nimiinsä. 

Kohteen lämmitys (kaukolämpö) kuuluu vuokraan.

Kohde on vuokrattavissa 3/2024 lähtien.

Lisätietoja kohteesta antaa
Satu Kaipio, Tekninen johtaja
satu.kaipio [at] siikajoki.fi

Kuvia kohteesta

Hyvinvoinnin vuosi 2024, osa 4 Kaikukortti

 

Siikajoen kunta on mukana Kaikukorttikokeilussa v. 2024

 

Siikajoen kunta haluaa olla mukana mahdollistamassa kulttuuria kaikille taloudellisesta tilanteesta riippumatta, sillä kulttuuri kuuluu kaikille. Jokaisella on oikeus käydä konserteissa, festivaaleilla, museoissa ja teattereissa, vaikka oma taloudellinen tilanne olisikin tiukka. Ratkaisuksi tähän on kehitetty Kaikukortti. Kaikukortilla voi hankkia maksuttomia pääsylippuja ja kurssipaikkoja kaikkiin niihin kulttuuri- ja liikuntapalveluihin, jotka kuuluvat valtakunnalliseen Kaikukortti-verkostoon. Kaikukortilla voi hankkia maksuttomia lippuja myös omille alle 18-vuotiaille lapsille ja lastenlapsille samaan tilaisuuteen, johon on itsekin osallistumassa.

Siikajoen kunnalle kaikukortti käy Siikajoki-opiston kurssitoimintaan. Kaikukortilla voi saada yhden (1) Siikajoki-opiston kurssin ilmaiseksi lukuvuoden aikana. Etuus ei kuitenkaan koske musiikin yksilöopetusta eikä mahdollisia materiaalimaksuja. Kaikukortin rinnalla ei voi olla muita Siikajoki-opiston maksuetuuksia samanaikaisesti.

Lue Kaikukortista lisää: https://siikajoki.fi/kaikukortti

Toimintatuki

Siikajoen kunta jakaa yhteensä 81 000 euroa yhdistyksen/järjestön/osuuskunnan toiminnan tukemiseen vuosien 2024–2026 aikana. Siika-Pyhäjokialueen liiton rahoja on jaettavana seuraavan kolmen vuoden aikana 27 000 € / vuosi. Haku astuu voimaan 1.3.2024.

Varoja voi hakea jatkuvalla haulla. 

Vapaamuotoiset hakemukset toimitetaan: 
• sähköpostitse: kunnanvirasto @ siikajoki.fi tai 
paperisena kunnanvirastolle: Virastotie 5A, 92400 RUUKKI. 

Hakemuksesta täytyy löytyä yhdistyksen/järjestön/osuuskunnan nimi ja y-tunnus, tilinumero, haettava rahoituksen määrä ja haettava rahoituksen tarkoitus/kohde perusteluineen sekä pöytäkirjanote, josta käy ilmi yhdistyksen/järjestön/osuuskunnan päätös rahojen hakemisesta sekä liitteeksi säännöt. 

Rahat maksetaan kuitteja vastaan tai vaihtoehtoisesti voidaan sopia maksimissaan 75 prosentin ennakkomaksusta, jolloin kunnalla on oikeus periä rahat takaisin mikäli kuitteja ei toimiteta jälkikäteen.

Toimintatuki

Ostotuki 2000 euroa

Haluatko 2000 euroa? Muuta meille!

Siikajoen kunnassa on otettu käyttöön oman asunnon ostavan tuki 1.1.2024 alkaen. 

Siikajoen kunta myöntää 2000 euron avustuksen asunnon ostajalle tai rakentajalle, joka asunnon hankintavuoden lopussa (31.12.) on Siikajoella kirjoilla ja asuu asunnossa, johon tukea haetaan. Tukea voi hakea siltä vuodelta, jonka aikana asunto on otettu käyttöön. Mikäli asunnon omistajia on useampia, tuki myönnetään vain yhdelle hakijalle.

Sijoitus- tai vapaa-ajan asunnon ostajalle tukea ei myönnetä. Tontin varaaminen tai hankkiminen ei oikeuta tuen saantiin. 

Hakemuslomakkeen löydät tästä!

Hakemuksen voit myös toimittaa: 
Siikajoen kunnanvirastolle postitse Virastotie 5A, 92400 Ruukki tai sähköpostitse kunnanvirasto(at)siikajoki.fi

Lisätietoja antaa: 
kunnanjohtaja Pertti Severinkangas 
pertti.severinkangas(at)siikajoki.fi

Ostotuki 2000 euroa

Hyvinvoinnin vuosi 2024. osa 3 Turvallisuus

 

Liikenneturvallisuus

Liikenneturvallisuus on käsite, joka viittaa toimenpiteisiin ja strategioihin, joiden tarkoituksena on ehkäistä liikenneonnettomuuksia, vähentää niiden vakavuutta ja parantaa yleistä turvallisuutta tieliikenteessä. Liikenneturvallisuus kattaa useita osa-alueita ja vaatii yhteistoimintaa niin yksilöiltä, liikennöitsijöiltä, lainsäätäjiltä kuin muiltakin sidosryhmiltä. Tavoitteena on minimoida liikenteestä aiheutuvat riskit ja vahingot.

Tässä muutamia lukemisen arvoisia artikkeleita koskien liikenneturvallisuutta:


Paloturvallisuus

Paloturvallisuudella pyritään ehkäisemään tulipaloja ja varmistamaan, että tulipalon sattuessa se voidaan hallita ja sen vaikutukset minimoida. Paloturvallisuus koskee rakennusten suunnittelua, palonilmaisujärjestelmiä, pelastussuunnitelmia sekä ihmisten koulutusta ja tietoisuutta.

 

 

HUOM.! TALOYHTIÖT!

Pelastuslaki uudistui 1.1.2024. Taloyhtiöillä on kaksi vuotta aikaa varmistaa, että kaikissa asunnoissa on toimivat palovaroittimet. Asukkaan tehtävänä on jatkossakin valvoa, että palovaroittimet toimivat.


Tietoturvallisuus

Nettihuijaukset, identiteettivarkaudet, väärennetyt kotisivut, tekstiviestit ja linkit... Maailmalla liikkuu paljon erilaisia huijareita, jotka hyödyntävät suomalaistenkin tietämyksen aukkoja tietoturvasta ja saattavat siten päästä käsiksi henkilökohtaisiin tietoihin tai rahoihin. Tietoturvaosaaminen on tärkeä kansalaistaito, joka koskettaa sekä aikuisia että lapsia.

 

  • Jouduitko tietovuodon tai tietomurron kohteeksi? Tutustu toimintaoppaaseen täältä: https://www.suomi.fi/oppaat/tietovuoto

Hyvinvoinnin vuosi 2024, osa 2 Pysy pystyssä

Hyvinvoinnin vuosi 2024, osa 2: Pysy pystyssä

 

Sään lauhduttua ja kovien pakkasten muututtua plussakeleiksi ympäristö on muuttunut paikoittain vaarallisen liukkaaksi ja saattaa liukastua vielä lauhan jatkuessa entisestään, joten nyt on syytä olla liikkuessa valppeilla. On todella tärkeää ottaa huomioon oma turvallisuus liikkuessa ja varmistaa pystyssä pysyminen. Varautumalla ja ennakoimalla ehkäistään liukastumisen aiheuttamia loukkaantumisia ja pidempiaikaisiakin vammoja.

 

Pysy pystyssä-kampanja on lähes 20-vuotias kampanja, jonka avulla tuodaan tietoa erilaisista seikoista, jotka vaikuttavat pystyssä pysymiseen ja siten jokaisen henkilökohtaiseen turvallisuuteen. Valitse säähän sopivat kengät, käytä liukuesteitä sekä vältä liukkaita teitä liikkumisessa. Liikkumiseen kannattaa varata aikaa ja keskittyä täysillä siihen, jotta yllättäviltä liukastumisilta vältytään. Etenkin vanhempien ihmisten luusto on hauraampi ja liukastumisesta voi aiheutua pitkäaikainen prosessi parantua esimerkiksi lonkkamurtumasta. Jokainen liukastuminen on turha, joten ennakoi liikkeitäsi ja tarkista sopiva jalankulkusää ennen kuin lähdet liikkeelle!

 

Tee pysy pystyssä testi tai tutustu pystyssä pysymisen erilaisiin vinkkeihin täältä: https://www.kotitapaturma.fi/pysy-pystyssa/#ed49d2b3

 

Alla olevassa, vuoden 2021 kampanja-julisteessa on myös oivia vinkkejä, joita kannattaa huomioida ennen liikkeelle lähtemistä.

 

 

Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen Siikajoella 2024

 

Hyvinvointi on äärimmäisen laaja kokonaisuus, johon liittyy monia erilaisia teemoja ja asioita. Kunnan kanavissa nostetaan esille hyvinvointia ja terveyttä edistäviä seikkoja pitkin vuotta. Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen työtä Siikajoella tehdään poikkihallinnollisesti erilaisin käytännön toimenpitein ja tempauksin.

 

Vinkkaa ideasta!

 

Mikäli sinulla on mielessäsi terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen liittyvä idea tai teema, voit vinkata siitä olemalla minuun yhteydessä.

 

Tehdään tästä yhdessä hyvinvoinnin vuosi! 😊

 

Hyvinvointiterveisin,

 

Elina Jaakola

Hyvinvointi- ja hankekoordinaattori

Siikajoen kunta

040 3156 222

elina.jaakola [at] siikajoki.fi (elina[dot]jaakola[at]siikajoki[dot]fi)

Hyvinvoinnin vuosi 2024, osa 1 Digihyvinvointi

 

Kuntalaisten hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen

 

Kuntalaisten hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen on yksi kunnan ja hyvinvointialueen tehtävistä. Siikajoen kunnanvaltuusto tulee käsittelemään tammikuun 2024 aikana laajaa hyvinvointikertomusta, joka sisältää myös kunnan hyvinvointisuunnitelman vuosille 2024-2025. Hyvinvointisuunnitelmassa on määritelty erilaisia tavoitteita kuntalaisten hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseksi sekä niihin liittyviä toimenpiteitä, joita toteuttamalla tavoitteisiin helpommin kunnassa ylletään.

 

Uuden vuoden lupauksena hyvinvoinnin edistäminen?

 

Koska vuosi on vasta vaihtunut, on moni saattanut tehdä erilaisia uuden vuoden lupauksia. Lupauksilla on usein taipumusta liittyä jollain tapaa omaan hyvinvointiin. Tämä, jos jokin on hienoa, sillä omasta hyvinvoinnista huolehtiminen on yksi tärkeimmistä asioista, joihin jokainen voi itse jollain tavalla vaikuttaa. Hyvinvoiminen vaikuttaa paitsi fyysiseen ja henkiseen vointiin, mutta sillä on kokonaisvaltainen merkitys myös esimerkiksi elämänhallintaan. Vaikka kunnassa tuetaan ja edistetään kuntalaisten hyvinvointia erilaisin toimenpitein ja päätöksin, on hyvinvointi myös osittain yksilön itsensä vastuulla.

 

Osa 1: Digihyvinvointi

 

Hyvinvoinnin vuosi 2024 -teemaisesti, haastankin sinut mukaan miettimään omaa digihyvinvointiasi ja siten jaan tässä sinulle tammikuun kuntatiedotteessakin olleen digihyvinvointiin keskittyvän bingon, jonka voit ottaa hyvinvoinnin tueksesi vapaa-ajalle ja soveltaa sitä toki myös työpäiviisi. Millä mallilla on oma digihyvinvointisi?

Otatko, tai siis otathan haasteen vastaan? Haasta myös ihmeessä muita mukaan hyvinvointibingoon!

 

Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen Siikajoella 2024

 

Hyvinvointi on äärimmäisen laaja kokonaisuus, johon liittyy monia erilaisia teemoja ja asioita. Kunnan kanavissa nostetaan esille hyvinvointia ja terveyttä edistäviä seikkoja pitkin vuotta. Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen työtä Siikajoella tehdään poikkihallinnollisesti erilaisin käytännön toimenpitein ja tempauksin.

 

Vinkkaa ideasta!

 

Mikäli sinulla on mielessäsi terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen liittyvä idea tai teema, voit vinkata siitä olemalla minuun yhteydessä.

 

Tehdään tästä yhdessä hyvinvoinnin vuosi! 😊

 

Hyvinvointiterveisin,

 

Elina Jaakola

Hyvinvointi- ja hankekoordinaattori

Siikajoen kunta

040 3156 222

elina.jaakola [at] siikajoki.fi (elina[dot]jaakola[at]siikajoki[dot]fi)

Pohteen järjestöavustusten hakuaika alkaa 27.11.2023

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue tukee järjestöavustuksilla yleishyödyllistä toimintaa, joka edistää pohjoispohjalaisten ihmisten hyvinvointia, terveyttä ja/tai turvallisuutta. Hyvinvointialueen avustukset jakaantuvat kolmeen avustuslajiin: toiminta-avustukset, kumppanuusavustukset ja kerta-avustukset. Vuoden 2024 avustusten haku aukeaa 27.11.2023.

 

Toiminta-avustusten hakuaika: 27.11.2023-2.1.2024

Kerta- ja kumppanuusavustusten hakuaika: 27.11.2023- ympäri vuoden niin kauan kuin määrärahaa riittää

 

Tutustu lisää Pohteen järjestöavustuksiin täältä: https://pohde.fi/tietoa-meista/yhteistyo-ja-kumppanit/jarjestot-ja-seurakunnat/jarjestoavustukset-ja-muu-tuki/ ja jätä järjestösi kanssa hakemus, jolla voidaan parantaa siikajokisten hyvinvointia, terveyttä tai turvallisuutta.

 

Lisätietoja saat myös

Liikuntasihteeri/ järjestöyhdyshenkilö Marko Äijälältä, puh. 040 3156 241 ja

Hyvinvointi- ja hankekoordinaattori Elina Jaakolalta, puh. 040 3156 222

tai sähköpostitse molemmilta etunimi.sukunimi [at] siikajoki.fi (etunimi[dot]sukunimi[at]siikajoki[dot]fi)

Pohde logo