TE-palvelut kunnan palveluiksi 1.1.2025

TE-palveluista tulee kunnan palveluita 1.1.2025

Ensi vuoden alusta lähtien TE-palvelut siirtyvät kuntien tehtäväksi ja valtion työ- ja elinkeinotoimistot eli TE-toimistot lakkautetaan. Työvoimapalveluista tulee osa jokaisen kunnan peruspalveluja. Tämä tarkoittaa sitä, että ensi vuoden alusta lähtien voit ottaa yhteyttä omaan kuntaasi työllisyyteen liittyvissä asioissa. 

Työvoimapalvelujen avulla sekä henkilö- että yritysasiakkaat saavat neuvontaa ja ohjausta työnhakuun ja työntekijöiden rekrytointiin sekä osaamisen kehittämiseen. 

Työvoimapalvelut järjestetään yhdessä työllisyysalueen kuntien kanssa. Raahen työllisyysalueeseen kuuluvat Raahe, Haapajärvi, Haapavesi, Kärsämäki, Oulainen, Pyhäjoki, Pyhäjärvi, Pyhäntä, Reisjärvi, Siikajoki ja Siikalatva. Työllisyysalueen vastuukuntana toimii Raahe. 

Lisätietoja muutoksen taustoista löytyy mm. Kuntaliiton tiedotteesta 23.2.2024

1.1.2025 alkaen saat apua oman kuntasi palvelupisteestä, joka tulee sijaitsemaan osoitteessa: Ahlströmintie 1P, 92400 Ruukki, työllisyysalueen vastuukunnan sivuilta tai Työmarkkinatorilta

Siikajoen kunnassa toimii työllisyyskoordinaattori, joka auttaa työnhakijoita työhön ja koulutukseen liittyvissä asioissa. Työllisyyskoordinaattori auttaa myös työnantajia.

Työllisyyskoordinaattori
Veera Karvonen
p. 040 3156 220
veera.karvonen(at)siikajoki.fi

Lisätietoa työllisyyspalveluista löydät Siikajoen kunnan Työllisyyspalvelut-sivulta.
 

Työllisyyspalvelut