Kansalaisopiston entisöintikurssi
Maksuetuudet

SIIKAJOKI-OPISTOSSA LUKUVUONNA 2024-2025 KÄYTÖSSÄ OLEVAT MAKSUETUUDET

 1. Sotaveteraaneilta ja 90 vuotta täyttäneiltä siikajokisilta ei peritä kurssimaksuja.
 2. Opetushallituksen opintoseteliavustusta myönnetään hakemuksesta Opetushallituksen kohderyhmiin kuuluville henkilöille, joita ovat eläkkeellä olevat ja senioriväestö, oppimisvaikeuksia kokevat ja työttömät. Opiskelija voi käyttää opintoseteliä maksuvälineenä Siikajoki-opiston järjestämän koulutuksen yksittäisen kurssin maksamiseen tai kurssimaksun alennukseen.

  Joidenkin kurssien kurssimaksut korvataan kokonaan opintoseteleillä. Tällöin etuutta ei tarvitse erikseen hakea.

MIKÄLI OLET OIKEUTETTU OPINTOSETELIAVUSTUKSEEN JA HALUAT HAKEA ETUUTTA, TOIMI NÄIN:

 1. Ilmoittaudu haluamallesi kurssille joko netin kautta tai puhelimitse toimistoon.
 2. Palauta opintosetelihakemus täytettynä ja allekirjoitettuna Siikajoki-opistoon ilmoittautumisen jälkeen. Opintosetelihakemuksen voit myös noutaa kunnanvirastolta, Ruukin tai Komppalinnan kirjastosta.
 3. Voit toimittaa opintosetelihakemuksen postitse, sähköpostin liitteenä tai tuomalla sen kunnanvirastolle. Postiosoite on Siikajoen kunta, Siikajoki-opisto, Virastotie 5A, 92400 RUUKKI. Sähköpostiosoite on kansalaisopisto [at] siikajoki.fi
 4. Mikäli anot opintosetelietuutta työttömyyden perusteella, tulee sinun toimittaa myös TE-palveluiden todistus työnhaun voimassaolosta Siikajoki-opistolle. Todistuksen tulostuspäivä ei saa olla kahta viikkoa vanhempi. Myönnämme alennuksen työvoimahallinnon koodeilla 02 = työtön ja 03 = lomautettu. Siikajoki-opisto ei ole velvollinen palauttamaan jälkikäteen maksuja, jotka ovat johtuneet maksuetuuden käyttämättä jättämisestä. Työttömän maksuetuus on henkilökohtainen.
 • Opintosetelietuutta myönnetään hakemusten saapumisjärjestyksessä avustukseen oikeutetuille henkilöille niin kauan kuin määrärahaa on jäljellä.
 • Etuutta voi hakea ainoastaan tähän tarkoitetulla opintosetelihakemuksella (ei esim. puhelimitse, teksti-, vastaaja- tai sähköpostiviesteillä, eikä muulla hakemuksella).
 • Setelin arvo on 20 euroa.
 • Opisto ei palauta rahaa, mikäli kurssi on halvempi kuin 20 euroa.
 • Opintoseteli on saajalleen henkilökohtainen, eikä sitä voi vaihtaa rahaksi.
 • Opintosetelietuutta voi käyttää vain yhden kerran lukuvuoden aikana.
 • Opetushallituksen päätöksen mukaan eläkeläinen on henkilö. joka saa eläkettä, eikä ole ansiotyössä. Senioriväestöllä tarkoitetaan 63 vuotta täyttäneitä henkilöitä (ehdon tulee täyttyä kurssin alkuun mennessä). Oppimisvaikeuksia kokevien osalta määrittelyn lähtökohtana on henkilön oma kokemus oppimisvaikeuksista. Työttömät ovat henkilöitä, jotka ovat kokopäivätyöhön käytettävissä tai jotka odottavat sovitun työn alkamista. Työttömiksi voidaan myös lukea pitkäksi ajaksi lomautetut henkilöt. 

 

 

 

KAIKUKORTTI

 

Siikajoen kunta on mukana Kaikukortti-kokeilussa vuonna 2024. Siikajoen kunnalle kaikukortti käy Siikajoki-opiston kurssitoimintaan. Kaikukortilla voi saada yhden (1) Siikajoki-opiston kurssin ilmaiseksi lukuvuoden aikana. Etuus ei kuitenkaan koske musiikin yksilöopetusta eikä mahdollisia materiaalimaksuja. Kaikukortin rinnalla ei voi olla muita Siikajoki-opiston maksuetuuksia (opintosetelietuus) samanaikaisesti. Mikäli olet oikeutettu ilmaiseen kurssiin Kaikukortilla, ilmoittaudu opiston toimistoon p. 040 3156 230.  

 

Voit saada Kaikukortin, jos

• olet jonkin Kaikukortti-toiminnassa mukana olevan korttia jakavan sosiaali- ja terveysalan tai hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen alan toimijan tai järjestön asiakas

• olet lisäksi tiukassa rahatilanteessa etkä voi siitä syystä hankkia pääsylippuja tai kurssipaikkoja ja

• olet vähintään 16-vuotias.

 

Siikajoella jakajatahot ovat Pohteen lisäksi seuraavat:

 • Etsivä nuorisotyöntekijä Tiina Juusola, p. 040 3156 243
 • Työllisyyskoordinaattori Veera Karvonen, p. 040 3156 220
 • Raahen Seurakunnan diakoni Hannele Repola, p. 040 671 0717

   

Lisätietoja Kaikukortista löydät täältä: https://kaikukortti.fi/

Liitetiedostot

Yhteystiedot

Osoite
Siikajoki-opisto
Virastotie 5 A
92400 Ruukki

Puhelin, toimisto
040 3156 230

Sähköposti                                 
kansalaisopisto [at] siikajoki.fi

Puhelin, rehtori                         
040 3156 250


SIIKAJOKI-OPISTON TYÖ- JA LOMA-AJAT

Syyslukukausi

9.9.-24.11.2024

Kevätlukukausi

7.1. - 5.5.2025

Loma-ajat

Syysloma viikolla 43 (21.-27.10.2024) 
Hiihtoloma viikolla 10 (3.-9.3.2025) 
Pääsiäisloma 18.-21.4.2025

Loma-aikoina tai arkipyhinä ei ole opetusta, ellei niistä erikseen ole mainintaa opinto-ohjelmassa tai sovittu opettajan kanssa.