Kiintorastit

Suunnistus ja kiintorastit

Suunnistuskarttoja on laadittu eri kylille. Omatoimiseen suunnistukseen on tehty kiintorasteja useammalle suunnistuskartan alueelle. Syksyllä 2022 uusittiin Luohuan suunnistuskartta. Luohuan Tönkyräkankaalla on 20 kiintorastia. Kiintorastit on toteutettu Lysti liikkua kaiken ikää-hankkeella. Hankkeeseen on saatu Aluehallintoviraston Liikunnallisen elämäntavan paikallista kehittämisavustusta.

Saloisten Reipas järjestää kuntorasteja myös Siikajoen kunnan alueella mm. Papinkankaan maastoissa. Heiltä voi tiedustella uusimmista suunistuskartoista.

Lisätietoa suunnistuksesta saat Suomen Suunnistusliitton ja Tule rasteille! - Perustietoa suunnistukseta -sivustoilta.

Suunnistamaan myös MOBOLLA

MOBO radalla suunnistaminen tapahtuu ilmaiseksi ladattavalla älypuhelinsovelluksella ja se toimii Windows Phone, Android ja iPhone-puhelimilla. Älypuhelimessa on suunnistajan kartta, kompassi ja leimauslaite. Rastien leimaaminen tapahtuu ottamalla kuva rastikyltissä olevasta QR- tai NFC-koodista. MOBO sopii suunnistukseen yksin tai porukassa – lajiin tutustujille, lajin aloittelijoille tai omatoimisille harjoittelijoille. Lisäinfoa mobo.suunnistus.fi.

Ruukissa Hietamaan vapaa-aikakeskuksessa on 20 kiintorastia. Rastit toimivat myös MOBO- eli mobiilisuunnistusratana. Hietamaan MOBO-radan opastaulu ja lähtörasti sijaitsevat Hietamaan kesäkioskin / avantouintikopin nurkalla. Sovelluksessa valitse kartaksi Siikajoki Hietamaa

Revonlahden Häkkilänkankaalle on 19 kiintorastia. Rastit toimivat myös MOBO- eli mobiilisuunnistusratana, Häkkilänkankaan MOBO-radan opastaulu ja lähtörasti sijaitsevat Revonlahden tenniskentän kulmalla. Sovelluksessa valitse kartaksi Siikajoki Häkkilänkangas.

Paavolassa on 20 kiintorastia. Rastit toimivat myös MOBO- eli mobiilisuunnistusratana, Paavolan MOBO-radan opastaulu ja lähtörasti sijaitsevat Paavolan huoltoasemalla opastaulun kulmalla. Sovelluksessa valitse kartaksi Siikajoki Oravametsä.

Luohuan Tönkyräkankaan kiintorasteista tehdään myös MOBO-rata. Luohuan mobiilisuunnistusrata ei ole vielä sovelluksessa.

Suunnistuskartat

Luohuan Tönkyräkankaan kiintorastit -kartta, pdf

Hietamaan kiintorastit - kartta, pdf
Hietamaan MOBO -suunnistuskartta, pdf

Häkkilänkankaan kiintorastit - kartta, pdf
Häkkilänkankaan MOBO -suunnistuskartta, pdf

Paavola, Oravametsän kiintorastit -kartta A4, pdf
Paavola, Oravametsä MOBO -suunnistuskartta, pdf

Suunnistuskarttojen paperikarttoja saa ilmaiseksi Siikajoen kunnan liikuntatoimesta.