Omatoimikirjasto

Omatoimikirjastossa voit asioida myös normaalien kirjaston aukioloaikojen ulkopuolella. Omatoimiaikana pääset kirjastoon sisälle voimassaolevalla OUTI-kirjastokortilla ja kirjastokorttiin liitetyllä PIN-koodilla. PIN-koodin saat kirjastosta tai voit tilata sen asiastietoihisi merkittyyn sähköpostiosoitteeseen OUTI-verkkokirjaston kirjautumisikkunan "Unohditko PIN-koodisi?" -linkistä.

Omatoimikäyttö kirjastossa

Omatoimiaikana kirjaston kokoelma ja tilat ovat asiakkaiden käytössä. Asiakkaat voivat lainata automaatilla (tarvitset myös lainaamiseen kirjastokorttisi ja PIN-koodin) ja palauttaa aineistoa palautusautomaatilla. Varatun aineiston voi noutaa varaushyllystä. Ruukin pääkirjastossa on käytössä myös hiljainen tila, jossa on asiakastietokone.

Komppalinnan omatoimikirjaston kirjautumiseen on 16 vuoden ikäraja. Ruukin pääkirjastossa alle 16-vuotiaat lapset ja nuoret pääsevät kirjautumaan omatoimikirjastoihin omalla kirjastokortillaan, mikäli kirjaston asiakasrekisteriin merkitty huoltaja tai takaaja antaa siihen luvan. Huoltajan on käytävä kirjastossa henkilökohtaisesti ja todistettava henkilöllisyytensä. Huoltaja on vastuussa lapsen kirjastokortilla tapahtuvasta omatoimikirjaston käytöstä.

Asiakkaan vastuu

Käyttäjät sitoutuvat noudattamaan OUTI-kirjastojen käyttösääntöjä sekä ylläpitämään asioidessaan siisteyttä ja järjestystä. Asiakkaiden tulee myös huolehtia siitä, että ovi menee lukkoon sisään tultaessa ja kirjastosta poistuttaessa. Omatoimiajan päätyttyä kirjaston tiloista on poistuttava viipymättä. Jos asiakas aiheuttaa toiminnallaan hälytyksen, on hän velvollinen korvaamaan hälytyksestä aiheutuneet kulut.

Sisäänkirjautunut asiakas on vastuussa niin omasta kuin mukanaan tulleiden muiden asiakkaiden käyttäytymisestä sekä velvollinen korvaamaan mahdolliset aiheuttamansa vahingot, sekä myös niiden henkilöiden aiheuttamat vahingot, jotka ovat tulleet kirjastoon hänen seurassaan tai samalla oven avauksella. Alaikäisen asiakkaan käyttäytymisestä ja mahdollisesti aiheuttamista vahingoista on vastuussa huoltaja. Huoltaja vastaa myös lapsen mukana sisään tulleiden henkilöiden aiheuttamista vahingoista. Omatoimikirjaston käyttö voidaan tarvittaessa estää esimerkiksi häiriökäyttäytymisen vuoksi.

Omatoimikirjastojen turvallisuutta valvotaan tallentavalla kameravalvonnalla.

Henkilökunnan ollessa paikalla omatoimikirjastot palvelevat tavalliseen tapaan.

 

Liitetiedostot

Omatoimiajat kirjastoissa

 

Ruukin pääkirjasto

Avoinna joka päivä klo 10 - 21

 

Komppalinnan lähikirjasto

Avoinna joka päivä klo 9 - 21

 

Paavolan lähikirjasto

Avoinna joka päivä klo 9 - 21