Kaikukortti

 

KIINNOSTAAKO KULTTUURI?

 

Kulttuuri kuuluu kaikille. Kaikilla on oikeus käydä konserteissa, festivaaleilla, museoissa ja teattereissa, vaikka oma taloudellinen tilanne olisikin tiukka. Ratkaisuksi tähän on kehitetty Kaikukortti.

Kaikukortilla voi hankkia maksuttomia pääsylippuja ja kurssipaikkoja kaikkiin niihin kulttuuri- ja liikuntapalveluihin, jotka kuuluvat valtakunnalliseen Kaikukortti-verkostoon. Kaikukortilla voi hankkia maksuttomia lippuja myös omille alle 18-vuotiaille lapsille ja lastenlapsille samaan tilaisuuteen, johon on itsekin osallistumassa.

 Siikajoen kunnalle kaikukortti käy Siikajoki-opiston kurssitoimintaan. Kaikukortilla voi saada yhden (1) Siikajoki-opiston kurssin ilmaiseksi lukuvuoden aikana. Etuus ei kuitenkaan koske musiikin yksilöopetusta eikä mahdollisia materiaalimaksuja. Kaikukortin rinnalla ei voi olla muita Siikajoki-opiston maksuetuuksia (opintosetelietuus) samanaikaisesti.

 

Täältä löydät Rannikon alueen (Kalajoki, Merijärvi, Raahe, Siikajoki) Kaikukorttikohteet: https://kalajoki.fi/media/kaikukorttiesite-rannikkoseutu.pdf

Ja täältä pääset tutustumaan myös alueen muiden kuntien kohteisiin: https://pohde.fi/tietoa-meista/yhteistyo-ja-kumppanit/hyvinvointityo/kaikukortti/

 

 

Voit saada Kaikukortin, jos

• olet jonkin Kaikukortti-toiminnassa mukana olevan korttia jakavan sosiaali- ja terveysalan tai hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen alan toimijan tai järjestön asiakas

• olet lisäksi tiukassa rahatilanteessa etkä voi siitä syystä hankkia pääsylippuja tai kurssipaikkoja ja

• olet vähintään 16-vuotias.

 

Kaikukortin haltija voi hankkia maksuttomia pääsylippuja myös alle 18-vuotiaille omille lapsilleen tai lapsenlapsilleen silloin, kun he menevät yhdessä samaan tapahtumaan (ei koske kansalaisopistojen kursseja).

 

Siikajoella jakajatahot ovat Pohteen lisäksi seuraavat:

Etsivä nuorisotyöntekijä Tiina Juusola, p. 040 3156 243

Työllisyyskoordinaattori Veera Karvonen, p. 040 3156 220

Raahen Seurakunnan diakoni Hannele Repola, p. 040 671 0717

 

Lisätietoja Kaikukortista löytyy täältä: https://kaikukortti.fi/ tai voit kysyä asiasta myös hyvinvointi- ja hankekoordinaattori Elina Jaakolalta, puh. 040 3156 222 tai elina.jaakola [at] siikajoki.fi (elina[dot]jaakola[at]siikajoki[dot]fi)

 

HAASTE: SIIKAJOEN KUNTA HAASTAA PAIKALLISET YKSITYISET TOIMIJAT MUKAAN KAIKUKORTTI-KOHTEIKSI

 

Kaikukortti-toimintaan on lähtenyt hyvän tahdon eleenä laaja ja hieno joukko kulttuuri- ja liikuntatoimijoita. Järjestääkö yhdistyksesi kulttuuri- tai liikuntatapahtumia tai -toimintaa? Tutustu Kaikukortti-kohteille suunnattuun tietoon ja ilmoittaudu mukaan Siikajoen Kaikukortti-kohteeksi. Tehdään yhdessä hyvää! Kaikukortti-toiminnassa mukana oleminen mahdollistaa mm. uusien kävijöiden tavoittamisen ja edistää toiminnan saavutettavuutta. Kaikukortti voi lisätä palvelun tunnettuutta, tuoda uusia yleisöjä, kasvattaa esitysten ja toiminnan täyttöastetta sekä vahvistaa yhteiskunnallista asemaa ja toiminnan vaikuttavuutta. Kaikukortti-kohteena toimiminen edistää kaikukortin omistajien elämänlaatua ja hyvinvointia mahdollistamalla kulttuurin myös heille taloustilanteeseen katsomatta.