Ihmisiä kesäisessä tapahtumassa
Tietoa yhdistyksille

Siikajoen kunta tiedottaa siikajokisten yhdistysten järjestämistä tilaisuuksista ja tapahtumista tiedotuskanaviensa kautta.

Yhdistykset voivat ilmoittaa kuntatiedotteessa lähettämällä materiaalinsa osoitteeseen kuntatiedote [at] siikajoki.fi. Tätä kautta materiaali menee kuntatiedote Siikasanomiin, kunnan verkkosivuille, puhelinsovellus Siikajoki Foorumiin ja se julkaistaan myös kunnan Facebook -sivulla. Tapahtuman voi ilmoittaa myös suoraan kunnan verkkosivuille. Siikajoki.fi -sivun alareunassa on painike ilmoita tapahtuma. Sinne voi kuka tahansa kuntalainen ilmoittaa tapahtumansa. Tapahtuma ei kuitenkaan tule näkyviin suoraan kalenteriin, vaan kunnan työntekijän on käytävä julkaisemassa se. Tämä tapahtuu yleensä noin vuorokauden kuluessa tapahtuman ilmoittamisesta.

Ilmoittaminen on ilmaista.

Matkailijoita kiinnostavia tapahtumia järjestävien kannattaa julkaista tapahtumansa Facebookissa ja pyytää sekä kuntaa että VisitRaahe -sivustoa rinnakkaisjärjestäjiksi tapahtumille. Tämä ei tarkoita järjestämisvastuun siirtymistä edes osittain kunnalle tai VisitRaahelle. Näin tapahtumille saadaan lisänäkyvyyttä.

Vuoden 2019 tiedossa olevat tapahtumat

 

Yhteistyöasiakirja

Siikajoen kunnassa on laadittu yhteistyöasiakirja, joka linjaa kunnan ja kolmannen sektorin yhteistyötä poislukien tekninen toimi ja teknisen lautakunnan jakamat avustukset. Yhteistyöasiakirjassa kuvataan myös Siikajoen kunnan jakamat yhdistysavustukset.

 

Toiminta-avustukset

Sivistyslautakunta myöntää toiminta-avustukset yhdistyksille toiminnan ylläpitämiseen. Toiminta-avustukset julistetaan haettaviksi maaliskuussa käytössä olevissa kunnan tiedotuskanavissa. Hakuaika päättyy huhtikuun loppuun. Toiminta-avustukset ovat yleensä 100 - 1000 euroa. Toiminta-avustuksia haetaan alla olevalla lomakkeella, joka on saatavilla paperisena kunnanvirastolla, kunnan kirjastoissa ja Gumeruksen koululla.

 

 

Kohdeavustukset

Kohdeavustukset yhdistyksille kertaluontoisiin kohteisiin. Tarkemmat tiedot avustuksista löytyvät yhteistyöasiakirjasta.

 

Menestyneen urheilijan apurahat

Sivistyslautakunta myöntää menestyneen urheilijan apurahoja. Menestyneen urheilijan apurahaa haetaan vapaamuotoisesti ympäri vuoden.

 

Kunnanhallituksen jakama kylien kehittämisraha

Kunnanhallitus jakaa kylien kehittämisrahaa, joka on tarkoitettu yhdistyksille tai yhdistysryppäille isompiin investointeihin tai kunnossapitoon.