Hiihtäjä
Hiihtoladut / kuntopolut

Siikajoella on useita valaistuja latuja. Ladut on valaistu n. klo 22.30 saakka. Latuja hoitavat kyläkohtaiset latu-urakoitsijat. Ladut tehdään lumiolosuhteiden salliessa ja kunnostetaan tarvittaessa.

Hietamaa

Hietamaan vapaa-aikakeskuksen maastossa on valaistu kuntorata/latu, jonka pituus on 2,5 km/2,8 km. Ruukin pesäpallokentälle on yhdyslatu.  Hiihtomahdollisuus on vapaalle ja perinteiselle tyylille.

Lisäksi alueella on talvella lumitilanteen salliessa Haarakankaan lenkki ja Koivukankaan lenkki. Haarakankaan lenkin latupohjalla voit ulkoilla myös kesäisin. 

Karinkanta

Karinkannan ladut/kuntopolku ovat osoitteessa Ouluntie 1185. Valaistu kuntorata/latu on 1 km pituinen, jossa on hiihtomahdollisuus sekä vapaalle että perinteiselle tyylille. Kevättalvella lumitilanteen salliessa on perinteisen ladut Kaakkurinlammelle ja Lumilammen laavulle.

Alueella on pulkkamäki, laavu, tulipaikka ja biokäymälä.

Kirkkokukkula

Kirkkokukkulan ladut/kuntopolku ovat osoitteessa Revonlahdentie 805, Revonlahti. Valaistu kuntorata/latu on 1,8 km pituinen, Alueella on lisäksi kaksi valaisematonta lisälenkkiä. Latujen yhteispituus on 3,0 km. Laduilla on hiihtomahdollisuus sekä vapaalle että perinteiselle tyylille.

Alueella on kota ja laavu.

Kärkiniemi

Kärkiniemen urheilupuiston maastossa on kuntorata/latu, jonka pituus on 3,0 km. Hiihtomahdollisuus on vapaalle ja perinteiselle tyylille. 

Paavolan hiihtoladut

Kuntopolku ja Oravametsän ladut

Paavolan Oravametsän latu lähtee Paavolan pallokentältä. Valaistua kuntorataa/latua on 1,5 km Laurinsaaren laavulle saakka. Oravametsän latu on yhteensä noin 7 km. Oravametsän ladulta on yhteys Hangasnevan laavulle. Latu kulkee pääasiassa edestakaisin olevaa reittiä.  Hiihtomahdollisuus on vapaalle ja perinteiselle tyylille. Kuntoradan varrella on Laurinsaaren ja Oravamaan laavut. 

Hangasnevan ladut ja talvireitit

Hangasnevalla on tehty latu Hangasnevan P-alueelta laavulle ja Oravamaan kierros, joka yhtyy Paavolan Oravametsän latuun. Latu on jaettureitti ja reitillä on mahdollisuus myös talvipyöräilyyn, koirahiihtoon ja lumikenkäilyyn. Reitti on kaksisuuntainen kapea ura, mutkissa on huono näkyvyys. 

Revonlahti, Häkkilänkangas

Revonlahden Häkkilänkankaa kuntorata/latu on Revonlahden taajamassa. Häkkilänkankaan valaistulatu on n. 2,5 km. Valaistulatu lähtee Vyörintie 4-6 kohdalta Häkkilänkankaalle. Taukokartanolta on yhdyslatu valaistulle ladulle.  Hiihtomahdollisuus on vapaalle ja perinteiselle tyylille. 

Häkkilänkankaalla on laavu ja pulkkamäki.

Saarikoski

Saarikosken pallokentän maastossa on valaistu kuntorata/latu, jonka pituus on 1,0 km. Hiihtomahdollisuus on vapaalle ja perinteiselle tyylille. 

Siikajoenkylä, Sisurata

Siikajoenkylän Sisuradan kuntorata/latu on osoitteessa Kallentie (Karpalotien risteys), Siikajoki. Valaistun kuntoradan/ladun pituus on 1,9 km.Hiihtomahdollisuus on vapaalle ja perinteiselle tyylille. Lumitilanteen salliessa on yhdyslatu Urheilumaahan.

Alueella on laavu ja nuotiopaikka.

Tönkyräkangas

Tönkyräkankaan kuntorata/latu on osoitteessa Mäentie 77, Luohua. Valaistu kuntoradan/ladun pituus on 2,0 km. Hiihtomahdollisuus on vapaalle ja perinteiselle tyylille.

Alueella on Hiihtomaja, kota ja laavu.

 

Hiihtoladut kartalla

Infokartta - Siikajoen ladut

Hietamaan ladut
Karinkannan ladut
Kirkkokukkulan ladut
Kärkiniemen ladut
Paavolan ladut
Revonlahden ladut
Saarikosken ladut
Siikajoenkylän ladut
Tönkyräkankaan ladut

http://latutilanne.fi/
- Latutilanne kartalla hiihtäjiltä hiihtäjille.

Koirahiihtovuorot

Hietamaan Vapaa-Aikakeskus
- maanantai, ei aikarajoitusta
- keskiviikko, ei aikarajoitusta
- lauantai, ei aikarajoitusta
Häkkilänkangas
- tiistai, ei aikarajoitusta
- keskiviikko, ei aikarajoitusta
Kirkkokukkula
- sunnuntai, ei aikarajoitusta
- sallittu myös alkuviikosta (ma-ke) ilman aikarajoitusta 
- HUOM! Latujen kunnossapito painottuu viikonlopuksi
Oravametsä, Paavola
- sallittu joka päivä ilman aikarajoitusta
- HUOM! Osa reitistä on kaksisuuntainen ja ura on kapea. 
Sisurata
- maanantai ja torstai ilman aikarajoitusta
- perjantai klo 9-12
Tönkyräkangas
- sallittu joka päivä ilman aikarajoitusta

Koirahiihtovuoron ohjeet