Kuva satamasta
Satamat ja veneily

Siikajoen satamat

Siikajoen kunta ylläpitää ja hoitaa Merikylän, Tauvon ja Varessäikän pienvenesatamia. Merisatamiin johtavat merkityt ja linjatut väylät. Satamien ongelmana on väylien tukkeutuminen merivirtausten tuomalla hiekalla. Satamiin tulo ja lähtö vaativat tarkkaavaisuutta ja varovaisuutta. Kaikissa satamissa on veneen laskuluiskat, kylmä vesi, jäähilekoneet ja kuivakäymälät. Tauvossa ja Varessäikässä on kesäkioski.

Satamat venepaikkoineen ja palveluineen tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden hyödyntää upeita vesistöjä kalastamalla ja veneilemällä.Tauvon ja Varessäikän satamissa on veneilyn lisäksi erinomaiset mahdollisuudet vapaa-ajan viettoon ja uimiseen.

Venepaikkojen varaaminen

Satamien venepaikkoja voi varata Siikajoen kunnasta puh. 040 3156 233. Paikat jaetaan keväällä venekauden alkaessa.

Asuntovaunupaikat

Varessäikän alueella on BestPark-matkaparkki

Tauvon satamassa on muutamia asuntovaunu/ asuntoautopaikkoja. Paikan vuorokausimaksu on 20 €/vrk. Maksuun kuuluu sataman palvelut mm. vesi, käymälä ja polttopuut. Sähköä tai jätehuoltoa ei ole tarjolla. Kesäkioskista annetaan ohjeet maksun suorittamiseen. Maksun voi suorittaa Siikajoen kunnan tilille FI85 5317 1720 0293 59. Viestissä on mainittava satama.

Kesävesiposti

Varessäikän, Merikylän ja Tauvon satamissa on kesävesiposti, josta voi hakea vettä ne henkilöt, jotka ovat maksaneet venepaikkamaksun tai vedenkäyttömaksun. Vesimaksu on 10€/kesäkausi. Maksun voi suorittaa Siikajoen kunnan tilille FI85 5317 1720 0293 59. Viestissä on mainittava satama.

Veneenlaskupaikat

Siikajokisuussa on Tunelin pienvenevalkama. Ruukin taajamassa on kaksi veneenlaskupaikkaa, Laakonranta ja Patruunanranta. Tunelin pienvenesatamassa, Laakonrannassa ja Patruunanranassa ei ole laturirakennelmia.

Paavolassa on Pehkolan osakaskunnan ylläpitämä venelaituri ja uimapaikka

Linkit

Venesatamien järjestysmääräykset ja venepaikkamaksut

Karttapalvelu

Yhteystiedot:

Tekninen toimisto
Virastotie 5A, 92400 Ruukki
tekninen [at] siikajoki.fi

Tekninen johtaja
Satu Kaipio, puh. 040 3156237
Puistotyönjohtaja
Jyrki Raatikainen, puh. 040-3156492

Venepaikkojen varaukset:
puh. 040 3156 233