Laskutusosoite

Laskutusosoite:
Siikajoen kunta
Virastotie 5 A
92400 Ruukki

Y-tunnus 2047359-3

Verkkopalveluosoite:
Verkkolaskuosoite: 003720473593
Verkkolaskuoperaattori/Baswaren välittäjän tunnus: BAWCFI22

YEL-todistus ja yrittäjän eläkevakuutus

Kuntien eläkevakuutuksen ohjeiden mukaisesti eläketurvaa tulee karttua kaikesta tehdystä työstä. Jos kunta ostaa palveluja itsenäiseltä yrittäjältä (toiminimi, yksityishenkilö), täytyy kunnan selvittää yrittäjän eläkevakuutus ja pyytää yrittäjää toimittamaan todistus yrittäjän eläkevakuutuksesta (YEL-todistus).
Jos yritystoiminta on jatkunut yhtäjaksoisesti 4 kk, niin itsenäisen yrittäjän on otettava 6 kk:n kuluessa yrittäjän eläkevakuutus. Yrittäjätoiminnan ollessa vähäistä (vuosittain eläkelaitoksen vahvistama työtuloraja), ei henkilö ole velvollinen ottamaan itselleen YEL-vakuutusta ja työ kuuluu Kunnallisen eläkejärjestelmän (KuEL) piiriin.

Jos itsenäisellä yrittäjällä ei ole eläkevakuutusta, täytyy kunnan maksaa laskutetusta työstä tai palvelusta KuEL-eläkemaksua. Yrittäjän kunnalle lähettämä lasku maksetaan yrittäjälle palkanmaksun periaatteiden mukaisesti.

Eläkkeellä oleva yrittäjä toimittaa todistuksen eläkkeellä olostaan.
YEL-todistus toimitetaan ensisijaisesti sähköpostilla joko sitä pyytäneelle henkilölle (mieluiten pdf-tiedostona).
Tilaajavastuu tietoja ei 1.9.2015 jälkeen ylläpidetä tilaajavastuu.fi -palvelussa.

HUOM!
Eläkkeellä olevan henkilö kuuluu KuEL:n piiriin aina 68 vuoden iän täyttymiskuukauden loppuun ja näin ollen kunta on velvollinen suorittamaan työntekijä- ja työnantajamaksut KEVA:lle, jos YEL-todistusta ei ole.