Ilmakuva Ruukista
Siikajoki-tietoa

Siikajoki on Pohjois-Pohjanmaalla sijaitseva itsenäinen vireä meren ja joen kunta, joka tarjoaa alati uusia elämyksiä. Asukkaita meillä on noin 5000. Suomen paras Siikajoki on Siikajoen halkoma maaseutukunta Raahen ja Oulun välissä. 

Siikajoella voi aidosti asua maalla Pohjois-Suomen parhaimman joen rannalla ja samanaikaisesti käyttää ympäröivien kaupunkien yli 200 000 asukkaan palveluita sekä hyviä maantie-, lento-, juna- ja tietoliikenneyhteyksiä.

Siikajoki on osaavien ihmisten kunta. Pienen kuntaorganisaatiomme etuna on isompia kollegoitaan ketterämpi päätöksenteko sekä yritysmyönteinen ilmapiiri. Toteutamme palvelujen kehittämistä hyvällä suunnittelulla ja hyvällä johtamisella. Meille työssään viihtyvä henkilöstö on keskeisin voimavaramme.

Vehreä Siikajokilaakso, avarat pellot ja idylliset talonpoikaispihat maalaavat Siikajoen maisemaa. Me asumme väljästi ja mukavasti luonnon sylissä, kuitenkin Siikajoen erinomaisten peruspalvelujen äärellä. Ulkoiluihmiselle meillä on loistavat mahdollisuudet. Monipuolinen luonto ja muut harrastusmahdollisuudet tarjoavat elämyksiä meille kaikille. Siikajoki on turvallinen, ihmisen kokoinen kunta!

Sijainti
Pohjois-Pohjanmaalla, lähellä Oulua, naapurikunnat ovat Raahe, Siikalatva, Lumijoki ja Liminka.
Etäisyys Ouluun on 45 min ja Raaheen 25 min. Kunnan halki kulkee Pohjanmaan päärata ja valtatie 8 sekä kantatie 86.

Kuntakeskus
Ruukki

Muut taajamat
Paavola, Revonlahti ja Siikajoenkylä

Kunta numeroina
Asukasluku 02/2021 5026
Maapinta-ala 1.1.2013 1052 km2
Veroprosentti 2020 22,0 %

Kunnan lähihistoria
Siikajoen kunta ja Ruukin kunta yhdistyivät 1.1.2007 uudeksi Siikajoen kunnaksi.

 

Siikajoen vaakunat