Joukkoliikenne

Siikajoen kunnan eri taajamat ovat saavutettavissa joko juna- tai linja-autoliikenteellä. Osa Helsingin ja Oulun välisistä matkustajajunista pysähtyy Ruukin rautatieasemalla. Kuntien välistä linja-autoliikennettä taas liikennöidään neljällä reitillä, jotka palvelevat kunnan eri taajamia. 

Paavolasta liikennöidään Ruukin ja Revonlahden kautta Raaheen. Oulun ja Raahen välinen liikenne taas kulkee Revonlahden tai Siikajoenkylän kautta. Lisäksi Paavolan kautta ajetaan Oulun ja Oulaisten välistä liikennettä. Liikenne on vilkkainta koulupäivinä, mutta osalla reiteistä vuoroja ajetaan myös koulujen lomapäivinä sekä lauantaisin. Lisäksi Revonlahden kautta kulkee Oulun ja Kokkolan välistä markkinaehtoista linja-autojen kaukoliikennettä.

Linja-autovuorot pysähtyvät:

  • Paavolassa Paavolan koululla (Raahen suunnan liikenne) tai kantatien 86 pysäkeillä (Oulun ja Oulaisten välinen liikenne)
  • Revonlahdella valtatien 8 pysäkeillä
  • Ruukissa Tervatuvan takana
  • Siikajoenkylällä K-kaupan edessä.


Paavola-Ruukki-Revonlahti-Raahe

Paavolasta Ruukin ja Revonlahden kautta Raaheen liikennöi Kamusen Liikenne Oy arkipäivisin ja lauantaisin ympäri vuoden. Osa vuoroista ajetaan Ruukin luonto- ja hevoskeskuksen kautta.

Työmatkustukseen sopivia vuoroja ajetaan reitillä arkipäivisin ympäri vuoden. Vuorot on suunniteltu siten, että Paavolasta, Ruukista ja Revonlahdelta käsin voi kulkea töissä Raahessa. Koulupäivinä vuorot kuljettavat toisen asteen opiskelijoita Raahessa sijaitseviin oppilaitoksiin sekä Ruukin luonto- ja hevoskeskukseen. Vuoroilla pääsee myös asioimaan Raaheen ja takaisin arkipäivisin sekä lauantaisin ympäri vuoden.

Oulu-Revonlahti-Raahe

Oulusta Revonlahden kautta Raaheen liikennöi Oulaisten Liikenne Oy arkipäivisin ympäri vuoden. 

Työmatkustukseen sopivia vuoroja ajetaan reitillä arkipäivisin ympäri vuoden. Vuorot on suunniteltu siten, Revonlahdelta käsin voi kulkea töissä Oulussa. Vuorot täydentävät Oulun ja Kokkolan välistä linja-autojen kaukoliikennettä.

Oulu-Siikajoenkylä-Raahe

Oulusta Siikajoenkylän kautta Raaheen liikennöi Oulaisten Liikenne Oy arkipäivisin ja lauantaisin ympäri vuoden. Koulupäivinä vuorot kuljettavat toisen asteen opiskelijoita reitin varrella sijaitseviin oppilaitoksiin. Vuoroilla pääsee myös asioimaan Ouluun tai Raaheen ja takaisin. 

Oulu-Oulainen

Oulusta Paavolan kautta Oulaisiin liikennöi Saaga Travel Oy arkipäivisin ympäri vuoden.

Työmatkustukseen sopivia vuoroja ajetaan reitillä arkipäivisin ympäri vuoden. Vuorot on suunniteltu siten, että Paavolasta käsin voi kulkea töissä Oulaisissa. Koulupäivinä vuorot kuljettavat toisen asteen opiskelijoita Oulaisissa sijaitseviin oppilaitoksiin. Vuoroilla pääsee myös asioimaan Oulaskankaan sairaalaan ja takaisin arkipäivisin ympäri vuoden.

Lipputuotteet ja aikataulut

Lipputuotteita linja-autovuoroihin myydään verkossa ja linja-autoissa. Verkosta kertalippuja on saatavilla Matkahuollon aikatauluhausta sekä Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta. Säännöllisesti matkustavan kannattaa hankkia Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta kausi- tai sarjalippu, jolla matkustaminen on kertalippua halvempaa. Kausilippu on saatavilla erikseen Siikajoen kunnan sisäisille tai Siikajoen kunnan ja Raahen välisille matkoille. Sarjalipun hinta taas perustuu matkan pituuteen. Linja-autoissa kertalippuja myydään käteisellä sekä yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla. Vuorojen aikataulut ovat saatavilla Matkahuollon aikatauluhausta, reittioppaasta ja Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta sekä Google Mapsista. Aikatauluja on saatavilla myös linja-autoissa. 

 

 

Linkit

Matkahuollon linja-autoaikataulut
www.matkahuolto.fi

Matkahuollon reittiopas
https://reittiopas.matkahuolto.fi/

Matkahuollon Reitit ja liput -mobiilisovellus
https://www.matkahuolto.fi/matkustajat/reitit-ja-liput-mobiilisovellus

Google Maps
https://maps.google.fi

VR:n verkkosivut
www.vr.fi

Oulaisten Liikenne Oy:n ja Kamusen Liikenne Oy:n verkkosivut
https://www.oulaistenliikenne.fi/aikataulut/

Saaga Travel Oy:n verkkosivut
www.saagatravel.fi

Lentokenttäkuljetukset, Raahen taksiasema
http://www.raahentaksi.fi/lentokenttakuljetukset/

 

Liitteet

 

Siikajoki työmatkayhteydet Oulu-Oulainen

Siikajoki työmatkayhteydet Paavola-Raahe

Siikajoki työmatkayhteydet Raahe-Oulu