Ilmakuva Ruukista
Asuminen ja tontit

Siikajoella asut turvallisessa sekä rauhallisessa luonnonkauniissa maalaismaisemassa, josta saat alati uusia elämyksiä. Tätä mieltä olivat siikajokiset vuonna 2022 tehdyssä kyselyssä. Luonto on askeleen päässä kotioveltasi ja yhteydet sekä palvelut pelaavat.

Siikajoki on kymmenen idyllisen sekä aktiivisen kylän kunta, joten jo sillä periaatteella voi todeta, että Siikajoki on täyden kympin kunta. Kylien helminauha pitää sisällään timantteja, pienempiä kyliä. Täällä asutaan kylässä kylässä. Meillä asut mukavasti luonnon helmassa, joen varrella, tahi meren rannalla, aukeaa maankamaraa unohtamatta. Tervetuloa maaseudun rauhaan, josta saat alati uusia elämyksiä! Meillä voit työskennellä sujuvasti myös etänä, sen mahdollistaa kattava valokuituverkko. 

Siikajoella asutaan pääasiassa omakoti- ja rivitaloissa lähellä luontoa. Oulu sijaitsee noin 50 kilometrin ja Raahe 30 km päässä. Siikajoelle pääset myös junalla, Ruukin asemalle. Oulun lentokenttä on noin 40 km päässä. Kasitie ja kantatie 86 tuovat sinut Siikajoelle näppärästi. 

Eksy Siikajoelle – tiedät löytäneesi

Rakennuspaikkoja on jokaisella kylällä, myös meren rannalla. Kunnan tontteja voi varata ilman hakuaikoja. Yksityisten tontteja on myös tonttipörssissä, kaikki eivät siellä ilmoita, joten kysy tontteja myös suoraan kunnasta! Yhteyttä voit ottaa suoraan kunnanjohtajaan.

Asumisen sivuilta näet tietoa erilaisista asuinvaihtoehdoista Siikajoella.

Paavolan monitoimitalo valmistui vuonna 2023 ja vihkiäisjuhlaa vietettiin tammikuussa 2024. Monitoimitalossa sijaitsevat kyläkoulu, päiväkoti sekä kirjasto. Ruukissa on vuonna 2016 valmistunut koulukeskus, jossa on alakoulu, yläkoulu ja lukio. Lisäksi Siikajoenkylällä, Revonlahdella sekä Luohualla on kyläkoulut. 

Tervetuloa meille asumaan palveluiden äärelle turvallisesti sekä väljästi!

Pertti Severinkangas
Kunnanjohtaja
040 315 6200
pertti.severinkangas [at] siikajoki.fi

Siikajoen kunta - Suomen paras.