Yksityisteiden kunnossapitoavustukset 2024

Kunnan yksityisteiden kunnossapitoavustukset ovat nyt haettavissa.

Yksityisteiden kunnossapitoavustus on harkinnanvarainen. Edellytykset avustuksen myöntämiselle on, että yksityistie on vähintään 200 m pitkä pysyvän asutuksen pääsytie, tielle on perustettu tiekunta, tiedot ovat ajantasaiset Maanmittauslaitoksen yksityistierekisterissä sekä tie- ja katuverkon tietojärjestelmässä (Digiroad) niin kuin yksityistielain 50 §:ssä edellytetään. 

Siikajoen kunta on avustanut harkinnan varaisesti myös omia ja sopimusteitä kuntalain perusteella.

Yksityisteiden ja omien teiden (sopimustie) vuoden 2024 avustushakemus tulee jättää, vaikka tie olisi saanut avustusta aikaisempina vuosina Siikajoen kunnalta. Hakemus tulee toimittaa viimeistään 31.3.2024 mennessä osoitteella Siikajoen kunta, Tekninen osasto, Virastotie 5 A 92400 Ruukki, tai yksityistiet [at] siikajoki.fi (yksityistiet[at]siikajoki[dot]fi)

Yksityisteiden kunnossapitoavustuksen hakulomake

Siikajoella
Tekninen lautakunta

Yksityistien parantamisen avustaminen

Valtionavustuskelpoisille yksityisteille voidaan myöntää harkinnanvaraisesti valtionavustusta tienpitoon. Yksityistieasetukseen on tullut väliaikainen muutos vuosille 2023–2025, Näiden kolmen vuoden aikana tiekunta voi saada valtionavusta nykyistä suuremmalla avustusprosentilla yksityistien perusparantamiseen. Tavanomaiset tien parannuskohteen valtionavustuksen enimmäismäärä nousee 50% -> 70%:iin. Tiekunnat voivat hakea valtionavustusta ELY-keskuksesta.

Lisätietoa avustuksen hakemisesta: https://www.ely-keskus.fi/yksityisteiden-parantamisen-avustaminen