Vanhus- ja vammaisneuvosto

Vanhus- ja vammaisneuvosto on Siikajoen kunnan, viranomaisten, ikäihmisten, vammaisten ja kunnan alueella toimivien eläkeläis- ja vammaisjärjestöjen sekä muiden ikäihmisten ja vammaisten parissa toimivien lakisääteinen ja pysyväisluonteinen yhteistyöelin. Toiminta perustuu lakiin (980/2012) ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden sosiaali- ja terveyspalveluista (ns. vanhuspalvelulaki 11 §) sekä kuntalakiin (27-28 §).

Vanhus- ja vammaisneuvoston tarkoituksena on edistää ikäihmisten ja vammaisten hyvinvointia lisäämällä vuorovaikutusta ikääntyneiden ja vammaisten keskuudessa, olemalla kahdensuuntainen tiedonvälitys- ja keskustelukanava ikääntyvän väestön sekä vammaisten asioita suunniteltaessa, käsiteltäessä ja päätettäessä paikallisesti tai seudullisesti sekä pitämällä esillä ikääntyvän väestön ja vammaisten näkökulmaa yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Vanhus- ja vammaisneuvosto on kuntalaisten osallistumis- ja vaikuttamisväylä erityisesti ikääntynyttä väestöä ja vammaisia henkilöitä koskevissa asioissa. Neuvosto on kunnanhallituksen nimeämä toimielin eri järjestöjen valitsemista edustajista sekä kunnanhallituksen valitsemasta 4 jäsenestä/varajäsenestä.

 

Jäsenet ja edustajat toimikaudella 2023 - 2025

YhteisöJäsen/edustajaVarajäsen
Eläkeliiton Paavolan yhdistys ryKristiina LaitakariMartti Rönkkö
Eläkeliiton Ruukin yhdistys ryPaula PulkkinenLea Hautala
Eläkeliiton Siikajoen yhdistys ryMaritta HärkönenEero Häikiö
Raahen seudun Omaishoitajat ja Läheiset ryAarne EskolaLahja Anttila
Ruukin Invalidit ryAini MatinlauriAnssi Pietarila
Ruukin Kehitysvammaisten Tuki ryArja SikkiläHeli Tumelius
Raahen seurakuntaHannele Repola 
Siikajoen kuntaHenna NiemeläRisto Niemelä
Siikajoen kuntaAhti Häikiö (pj)Aila Mäkisalo
Siikajoen kuntaJukka Ruopsa (vpj)Riitta-Liisa Salmenkangas
Siikajoen kuntaAino Liisa HaapakoskiSauli Kallio
sihteerihyvinvointi- ja hankekoordinaattori