Hyvinvoinnin vuosi 2024, osa 1 Digihyvinvointi

 

Kuntalaisten hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen

 

Kuntalaisten hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen on yksi kunnan ja hyvinvointialueen tehtävistä. Siikajoen kunnanvaltuusto tulee käsittelemään tammikuun 2024 aikana laajaa hyvinvointikertomusta, joka sisältää myös kunnan hyvinvointisuunnitelman vuosille 2024-2025. Hyvinvointisuunnitelmassa on määritelty erilaisia tavoitteita kuntalaisten hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseksi sekä niihin liittyviä toimenpiteitä, joita toteuttamalla tavoitteisiin helpommin kunnassa ylletään.

 

Uuden vuoden lupauksena hyvinvoinnin edistäminen?

 

Koska vuosi on vasta vaihtunut, on moni saattanut tehdä erilaisia uuden vuoden lupauksia. Lupauksilla on usein taipumusta liittyä jollain tapaa omaan hyvinvointiin. Tämä, jos jokin on hienoa, sillä omasta hyvinvoinnista huolehtiminen on yksi tärkeimmistä asioista, joihin jokainen voi itse jollain tavalla vaikuttaa. Hyvinvoiminen vaikuttaa paitsi fyysiseen ja henkiseen vointiin, mutta sillä on kokonaisvaltainen merkitys myös esimerkiksi elämänhallintaan. Vaikka kunnassa tuetaan ja edistetään kuntalaisten hyvinvointia erilaisin toimenpitein ja päätöksin, on hyvinvointi myös osittain yksilön itsensä vastuulla.

 

Osa 1: Digihyvinvointi

 

Hyvinvoinnin vuosi 2024 -teemaisesti, haastankin sinut mukaan miettimään omaa digihyvinvointiasi ja siten jaan tässä sinulle tammikuun kuntatiedotteessakin olleen digihyvinvointiin keskittyvän bingon, jonka voit ottaa hyvinvoinnin tueksesi vapaa-ajalle ja soveltaa sitä toki myös työpäiviisi. Millä mallilla on oma digihyvinvointisi?

Otatko, tai siis otathan haasteen vastaan? Haasta myös ihmeessä muita mukaan hyvinvointibingoon!

 

Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen Siikajoella 2024

 

Hyvinvointi on äärimmäisen laaja kokonaisuus, johon liittyy monia erilaisia teemoja ja asioita. Kunnan kanavissa nostetaan esille hyvinvointia ja terveyttä edistäviä seikkoja pitkin vuotta. Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen työtä Siikajoella tehdään poikkihallinnollisesti erilaisin käytännön toimenpitein ja tempauksin.

 

Vinkkaa ideasta!

 

Mikäli sinulla on mielessäsi terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen liittyvä idea tai teema, voit vinkata siitä olemalla minuun yhteydessä.

 

Tehdään tästä yhdessä hyvinvoinnin vuosi! 😊

 

Hyvinvointiterveisin,

 

Elina Jaakola

Hyvinvointi- ja hankekoordinaattori

Siikajoen kunta

040 3156 222

elina.jaakola [at] siikajoki.fi (elina[dot]jaakola[at]siikajoki[dot]fi)