Hyvinvoinnin vuosi 2024, osa 2 Pysy pystyssä

Hyvinvoinnin vuosi 2024, osa 2: Pysy pystyssä

 

Sään lauhduttua ja kovien pakkasten muututtua plussakeleiksi ympäristö on muuttunut paikoittain vaarallisen liukkaaksi ja saattaa liukastua vielä lauhan jatkuessa entisestään, joten nyt on syytä olla liikkuessa valppeilla. On todella tärkeää ottaa huomioon oma turvallisuus liikkuessa ja varmistaa pystyssä pysyminen. Varautumalla ja ennakoimalla ehkäistään liukastumisen aiheuttamia loukkaantumisia ja pidempiaikaisiakin vammoja.

 

Pysy pystyssä-kampanja on lähes 20-vuotias kampanja, jonka avulla tuodaan tietoa erilaisista seikoista, jotka vaikuttavat pystyssä pysymiseen ja siten jokaisen henkilökohtaiseen turvallisuuteen. Valitse säähän sopivat kengät, käytä liukuesteitä sekä vältä liukkaita teitä liikkumisessa. Liikkumiseen kannattaa varata aikaa ja keskittyä täysillä siihen, jotta yllättäviltä liukastumisilta vältytään. Etenkin vanhempien ihmisten luusto on hauraampi ja liukastumisesta voi aiheutua pitkäaikainen prosessi parantua esimerkiksi lonkkamurtumasta. Jokainen liukastuminen on turha, joten ennakoi liikkeitäsi ja tarkista sopiva jalankulkusää ennen kuin lähdet liikkeelle!

 

Tee pysy pystyssä testi tai tutustu pystyssä pysymisen erilaisiin vinkkeihin täältä: https://www.kotitapaturma.fi/pysy-pystyssa/#ed49d2b3

 

Alla olevassa, vuoden 2021 kampanja-julisteessa on myös oivia vinkkejä, joita kannattaa huomioida ennen liikkeelle lähtemistä.

 

 

Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen Siikajoella 2024

 

Hyvinvointi on äärimmäisen laaja kokonaisuus, johon liittyy monia erilaisia teemoja ja asioita. Kunnan kanavissa nostetaan esille hyvinvointia ja terveyttä edistäviä seikkoja pitkin vuotta. Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen työtä Siikajoella tehdään poikkihallinnollisesti erilaisin käytännön toimenpitein ja tempauksin.

 

Vinkkaa ideasta!

 

Mikäli sinulla on mielessäsi terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen liittyvä idea tai teema, voit vinkata siitä olemalla minuun yhteydessä.

 

Tehdään tästä yhdessä hyvinvoinnin vuosi! 😊

 

Hyvinvointiterveisin,

 

Elina Jaakola

Hyvinvointi- ja hankekoordinaattori

Siikajoen kunta

040 3156 222

elina.jaakola [at] siikajoki.fi (elina[dot]jaakola[at]siikajoki[dot]fi)