Hyvinvoinnin vuosi 2024. osa 3 Turvallisuus

 

Liikenneturvallisuus

Liikenneturvallisuus on käsite, joka viittaa toimenpiteisiin ja strategioihin, joiden tarkoituksena on ehkäistä liikenneonnettomuuksia, vähentää niiden vakavuutta ja parantaa yleistä turvallisuutta tieliikenteessä. Liikenneturvallisuus kattaa useita osa-alueita ja vaatii yhteistoimintaa niin yksilöiltä, liikennöitsijöiltä, lainsäätäjiltä kuin muiltakin sidosryhmiltä. Tavoitteena on minimoida liikenteestä aiheutuvat riskit ja vahingot.

Tässä muutamia lukemisen arvoisia artikkeleita koskien liikenneturvallisuutta:


Paloturvallisuus

Paloturvallisuudella pyritään ehkäisemään tulipaloja ja varmistamaan, että tulipalon sattuessa se voidaan hallita ja sen vaikutukset minimoida. Paloturvallisuus koskee rakennusten suunnittelua, palonilmaisujärjestelmiä, pelastussuunnitelmia sekä ihmisten koulutusta ja tietoisuutta.

 

 

HUOM.! TALOYHTIÖT!

Pelastuslaki uudistui 1.1.2024. Taloyhtiöillä on kaksi vuotta aikaa varmistaa, että kaikissa asunnoissa on toimivat palovaroittimet. Asukkaan tehtävänä on jatkossakin valvoa, että palovaroittimet toimivat.


Tietoturvallisuus

Nettihuijaukset, identiteettivarkaudet, väärennetyt kotisivut, tekstiviestit ja linkit... Maailmalla liikkuu paljon erilaisia huijareita, jotka hyödyntävät suomalaistenkin tietämyksen aukkoja tietoturvasta ja saattavat siten päästä käsiksi henkilökohtaisiin tietoihin tai rahoihin. Tietoturvaosaaminen on tärkeä kansalaistaito, joka koskettaa sekä aikuisia että lapsia.

 

  • Jouduitko tietovuodon tai tietomurron kohteeksi? Tutustu toimintaoppaaseen täältä: https://www.suomi.fi/oppaat/tietovuoto