Kerrostalohanke

Siikajoen kunta suunnittelee kerrostalohanketta Ruukkiin 

Siikajoen kunta haluaa tarjota helpompaa ratkaisua elämiseen. Omalle tontille rakennettava kerrostalo nousee suunnitelmissa Siikajoen kuntakeskukseen Ruukkiin rakennusliikkeen toimesta. Kiinnostusta asumiseen kerrostalossa riittää, sillä onhan kyseessä kunnan paraatipaikka: palvelut sijaitsevat kävelymatkan päässä ja omistusasuntojen lasitetuilta parvekkeilta avautuu jokinäkymä.

 

Kiinnostus kerrostaloasumiseen ylitti odotukset

Siikajoen kunta toteutti ennakkokyselyn kiinnostuksesta muuttaa Ruukkiin kerrostaloon, jos sellainen toteutettaisi rakennusliikkeen toimesta. Kysely toteutettiin digitaalisena kunnan kotisivuilla sekä paperisena helmikuun kuntatiedotteessa. Kysely oli avoinna pari viikkoa ja se  sulkeutui 18.2.2024.

Ruukin kerrostalohanke etenee, sillä kiinnostusta oli yli ennakko-odotusten. Kartoituskyselyssä saatiin 55 vastausta. Kyselyssä kartoitettiin asunnon kokotoiveita, saunalla vai ilman, yhteistilan sekä autokatoksen tarvetta. Suurin kiinnostus kohdistui saunalliseen kaksioon autokatoksella. Kerrostalon suunnittelussa huomioidaan esteettömyys ja sisustusratkaisuihin sekä materiaalivalintoihin voi jokainen vaikuttaa omassa asunnossaan. Kerroksia talossa on 4 + 1 krs. ja huoneistoja n. 20 kpl.

Tervetuloa Siikajoelle!

Idea kerrostalosta kehkeytyi vanhan kunnanviraston purkutöiden siivittämänä, sillä se sijaitsi aiemmin kyseisellä paikalla. Siikajoen kunta katsoo vankasti tulevaisuuteen ja maltillinen kasvu toteuteaan aluetta kehittämällä, mm. rakentamalla. Kerrostalohanke on näistä yksi keino. Juuri valmistunut rivitalo on toinen, ja se odottaa Ruukin keskustassa asukkaita. Tarjolla on saunallisia yksiöitä. Jotta alueelle saadaan asukkaita, niin asuntoja tulee olla myös tarjolla. Tähän huutoon Siikajoen kunta pyrkii vastaamaan rakentamisen lisäksi tonttitarjonnalla.

Kerrostalohankkeen suunnitelmat jatkuvat ja seuraavana etappina on kartoittaa rakennusliikkeiden kiinnostus hanketta kohtaan. Kartoitus toteutetaan suorilla yhteydenotoilla potentiaalisiin rakennuttajiin. Lisäksi kerrostalohanketta markkinoidaan mm. Rakentajamessuilla huhtikuussa. Tahtotila hankkeen toteutumiselle on suuri kunnan taholta ja nyt haussa on hankkeen toteuttaja. 

 

Lisätietoja Ruukin kerrostalohankkeesta antaa

kunnanjohtaja Pertti Severinkangas
pertti.severinkangas [at] siikajoki.fi (pertti[dot]severinkangas[at]siikajoki[dot]fi)
040 315 6200

Kerrostalo Ruukkiin