Valtakunnallinen pyöräilyviikko 3.-12.5.
Valtakunnallisella Pyöräilyviikolla kannustetaan kaikkia pyöräilemään ja tekemään terveellisiä liikkumisvalintoja. Tärkeintä pyöräilyviikossa on, että kaikki pääsevät nauttimaan pyöräilystä!
Teemaviikon kunniaksi onkin täydellinen aika innostua polkupyöräilystä ja lähteä tutkimaan uusia reittejä, löytämään piilotettuja helmiä ja nauttimaan ulkoilmasta.
Polkupyöräily on kehon voimaantumista, mielen virkistystä ja sielun vapautta!
Lisätietoja Pyöräilyviikosta löydät Pyöräilyvuosi-sivustolta, jonne on kasattu paljon pyöräilyyn kannustavia kampanjoita, vinkkejä ja aineistoja. Sivut löydät täältä: https://pyorailyvuosi.fi/pyorailyviikko/
VALOKUVAKILPAILU
Kuvaa itsesi, perheesi tai kaveriporukkasi pyöräilyn parissa pyöräilyviikon aikana ( ja muistathan kypärän).
Lähetä kuva kuvatekstin kanssa liikuntasihteerille ja osallistut lahjakortin arvontaan.
Kuvia voidaan julkaista Siikajoen Liikuntatoimi&virkistysalueet -facebook-kanavalla, joten huomioithan, että sinulla on lupa kuvattavien henkilöiden kuvaamiseen ja kilpailuun osallistumiseen.
Kilpailukuvia voi lähettää liikuntasihteerille sähköpostilla marko.aijala [at] siikajoki.fi (marko[dot]aijala[at]siikajoki[dot]fi) tai viestillä/whatsappilla puh. 040 3156 241.
Siikajoen kunnalla on lisäksi perinteinen pyöräilykampanja kesä- ja heinäkuun ajan. Tästä infoa tulossa myöhemmin.
Polkypyöräilyn hyödyt ja edut
Kunto ja terveys: Polkupyöräily on erinomainen tapa parantaa fyysistä kuntoa ja kestävyyttä. Se vahvistaa sydäntä ja verenkiertoelimistöä, parantaa hapenottokykyä ja auttaa ylläpitämään terveellistä painoa.
Mielen hyvinvointi: Pyöräily on tehokas keino lievittää stressiä, ahdistusta ja masennusta. Ulkoilmaan ja liikuntaan liittyvät endorfiinit tuovat mielialan kohotusta ja lisäävät henkistä hyvinvointia. Pyöräillessä voi myös rentoutua ja antaa ajatusten virrata vapaasti.
Ympäristöystävällisyys: Pyöräily on yksi ympäristöystävällisimmistä liikkumismuodoista, sillä se ei aiheuta päästöjä eikä melua. Vähentämällä autoilua ja kulutusta, pyöräilijät voivat osaltaan edistää ilmastonmuutoksen hillintää ja ympäristön suojelua.
Liikenteen sujuvuus: Pyöräily edistää liikenteen sujuvuutta ja vähentää ruuhkia etenkin kaupungeissa. Pyöräilijät voivat helpottaa liikennettä valitsemalla pyörän esimerkiksi lyhyille matkoille työpaikalle, kauppaan tai harrastuksiin.
Sosiaaliset kontaktit: Pyöräily voi olla myös sosiaalinen aktiviteetti, joka yhdistää ihmisiä ja rakentaa yhteisöllisyyttä. Yhteiset pyöräretket ja tapahtumat tarjoavat mahdollisuuden tutustua uusiin ihmisiin ja viettää aikaa ystävien kanssa.