Palvelupaja-hanke

Eläkeliiton Paavolan yhdistys ry

Yhdistyksen tarkoituksena on eläkeläisten ja eläketurvaa tarvitsevien henkisten ja aineellisten etujen valvominen sekä heidän asemassaan ilmenevien epäkohtien korjaaminen. Toimintaa ohjaavat arvot ovat inhimillisyys, oikeudenmukaisuus, tasa-arvo, yhteisvastuu ja vuorovaikutus. Järjestämme retkiä, tutustumme naapurikuntien yhdistyksiin ja rattoisia kahvittelutuokioita. Toivotamme myös uudet jäsenet sydämellisesti tervetulleiksi tilaisuuksiimme ja viihtymään seurassamme! 

Puheenjohtaja Matti Kelloniemi 
Sihteeri Pirkko Hellman-Turula

Eläkeliiton Ruukin yhdistys ry

Yhdistys järjestää jäsenilleen kerho- ja virkistystoimintaa. Yhteistyö on aktiivista Ruukin Invalidit ry:n kanssa. Tule toimintaan mukaan omana itsenäsi! Uskonnollisella ja poliittisella katsomuksella ei ole väliä, sillä niihin ei yhdistyksen toiminnassa puututa. Jäsenyys maksaa 10 €/ vuosi.

Puheenjohtaja Matti Lassila 
Sihteeri Riitta Pietarila

Karinkannan nuorisoseura ry

Karinkannan nuorisoseura ry on tunnettu hauskoista pikkujoulunäytelmistään, mutta toimintaa on ympäri vuoden.

Puheenjohtaja Marika Juopperi 
Sihteeri Eija Paakkari
https://www.facebook.com/karinkannannuorisoseura/

Lions Club Ruukki ry

Lions Club Ruukki ry mahdollistaa jäsenten kokoontumisen yhteisiin tapaamisiin säännöllisesti ja sopimaan palvelu- ja avustuskohteista sekä toteuttamaan yhdessä niitä kukin omalla panoksellaan paikkakunnan ja osin koko maailman hyväksi. Toiminta tarjoaa myös jäsenille mahdollisuuden toimia sosiaalisessa yhteisössä, mahdollisuuden kehittyä ihmisenä ja kehittää johtamis- ja muita taitoja sekä verkostoitua järjestön jäsenten kanssa.

Löytyykö sinustakin leijona? Jos olet kiinnostunut liittymään maailman suurimpaan vapaaehtoisjärjestöön, tule tempauksiin ja kysy siellä lisää tai ota yhteyttä suoraan klubiin.
Presidentti Timo Jaakkola

Paavolan Karjalaseura ry

Paavolan Karjalaseura ry toimii kotikunnassaan Siikajoella karjalaisten ja karjalaisuudesta kiinnostuneiden kulttuuri- ja etujärjestönä. Seura tekee tunnetuksi Karjalaa ja karjalaisuutta sekä vaalii ja kehittää karjalaista kulttuuria. Paavolan Karjalaseura järjestää erilaisia kursseja sekä harrastus- ja virkistystoimintaa.Jos olet kiinnostunut Paavolan Karjalaseurasta ja sen jäsenyydestä, ota rohkeasti yhteyttä johonkin seuran jäsenistä tai täytä lomake – lisätietoja löydät Paavolan Karjalaseuran nettisivuilta.

Puheenjohtaja Ellen Pesonen 
Sihteeri Kirsi-Maria Hiltunen

Paavolan Nuorisoseura ry

Paavolan Nuorisoseura ry on perustettu vuonna 1894.  Talvisin nuorisoseurantalolla on kerhoja ym. harrastetoimintaa. Tiloja vuokrataan esim. juhlien ja tapahtumien järjestämiseen. Nuorisoseurantalossa toimii myös 4H:n itsepalvelukirpputori sekä kuntosali. Kesällä Ruokolahden lavalla järjestetään tansseja.

Jäsenmaksu: 5 euroa
Puheenjohtaja Aimo Hilakivi
facebook.com/PaavolanNuorisoseura

Raahen Psyyke ry

Raahen psyyke ry tarjoaa kaikilla avointa kansalaistoimintaa vapaaehtoisen mielenterveystyön parissa. Yhdistyksessä arvostetaan vapaaehtoisuutta, vertaistoimintaa, vaikuttamista sekä avointa suhtautumista uusiin mahdollisuuksiin. Yhdistys tarjoaa kerho- ja virkistystoimintaa.

Henkilöjäsenmaksu 10 €, perhejäsenmaksu 20 € ja kannatusjäsenmaksu 100 €/ vuosi.
Jäseneksi voi liittyä ottamalla yhteyttä sirkka.kerttula(at)raahenpsyyke.fi.
facebook.com/Raahen Psyyke

Raahen seudun omaishoitajat ja läheiset ry

Raahen seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry on perustettu v. 2000 toimimaan omaishoitajien sekä heidän hoidettaviensa aseman ja elämänlaadun parantamiseksi ja tukemiseksi. Toiminnan osa-alueita ovat mm. omaishoitoperheen etujen valvonta, ohjaus, neuvonta, koulutus ja virkistystoiminta. Yhdistyksen/OmaisOivan toiminta on suunnattu kaikille Raahen seutukunnan alueen omaisille ja läheisille riippumatta siitä, saako kunnallista omaishoidon tukea vai ei sekä heille, joiden omaishoitotilanne on päättynyt. Toiminta-alueena on koko Raahen seutukunta eli Raahe, Pyhäjoki ja Siikajoki.

Voit liittyä yhdistyksen jäseneksi (25€/v.) tai yhdistyksen kannattajajäseneksi (50€, 70€, 100€ /v.). Jäsenyys ei edellytä omaishoidontuen saamista. Voit olla nykyinen tai entinen omaishoitaja sekä muuten kiinnostunut toimimaan yhdistyksessämme. Toimintamme tukemiseksi etsitään mukaan myös innokkaita vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneita.

Puheenjohtaja Aarne Eskola
OmaisOiva vastaava Riitta Sipola

Revonlahden kotikyläyhdistys ry

Yhdistyksen tarkoituksena on edistää Revonlahden kylän asumisviihtyvyyttä ja elinkelpoisuutta, asukkaiden yhteistyötä ja omatoimisuutta sekä toimia kylän edunvalvojana. Yhdistys vaalii kotiseudun kulttuuriperintöä ja lisää kotiseudun tunnettavuutta, sekä järjestää kotiseututaloon toimintaa. Yhdistys järjestää tapahtumia ja tapaamisia, pitää yhteyttä viranomaisiin ja tekee aloitteita kylän kehittämiseksi. Yhdistys toimii yhteistyössä muiden yhdistysten kanssa. Jäsenmaksun suuruus on henkilöltä 8 euroa ja perheeltä 15 euroa.

Revonlahden kotiseututalo, Siikajoentie 30, p. 045 8843685
kotiseututalo(at)revonlahti.com

Ruukin Formula-K kerho ry

Ruukin FK kerho ry on perustettu 1976 eli se on yksi Suomen vanhimmista karting-seuroista. Kerhon toiminta on painottunut Kartingiin sekä lapsi-/nuorisotyöhön. Ruukin FK seuran jäseneksi pääset täyttämällä nettisivullamme jäsenyys kaavakkeen.

Jäsenmaksu 50€/Vuosi/hlö Ei erillistä ratamaksua jäsenille (saa ajaa rajattomasti aukioloaikojen puitteissa) Ratamaksu EI jäsenelle 10€/Päivä/hlö

Puheenjohtaja Sami Raetsaari
facebook.com/Ruukin FK-Kerho

Ruukin Invalidit ry

Ruukin invalidit ry on Invalidiliitto ry:n jäsenyhdistys ja toimii sen sääntöjen ja periaatteiden mukaisesti. Invalidiliiton toiminta-ajatus on edistää ja kehittää toimintakyvyltään erilaisten ja fyysisesti vammaisten henkilöiden mahdollisuuksia osallistua, liikkua ja elää täysipainoista elämää. Ruukin Invalidit ry järjestää erilaista kerho- ja virkistystoimintaa jäsenilleen.

Yhdistyksen jäsenmaksu on 10 €/ vuosi. Jäseneksi pääsee ottamalla yhteyttä yhdistyksen hallituksen jäseniin.

Puheenjohtaja Olavi Kannisto
Sihteeri Esa Palokangas

Ruukin kyläyhdistys ry

Ruukin kyläyhdistys ry on yleishyödyllinen yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää kylän asukkaiden yhteistyötä ja omatoimisuutta, kylän elinkelpoisuutta ja kyläkulttuurin kehittymistä, vaalia kulttuuriperintöä sekä toimia kylän edunvalvojana.

Jäsenmaksu: 10 €/ jäsen tai 50 €/ kannattajajäsen esim. yhdistys tai yritys

Puheenjohtaja Risto Niinimaa
facebook.com/ruukinkyla

Siikajoen eräkaverit ry

Puheenjohtaja Tuomas Ketola

Siikajoen maa- ja kotitalousseura ry

Jäsenenä olet mukana laajassa verkostossa, joka toiminnallaan edistää maaseudun elinvoimaisuutta. Yhdistykset tarjoavat paikan yhdessä tekemiselle ja olemiselle. Tärkeitä asioita ovat yhteisöllisyys, hyvinvointi, virkistäytyminen, kodin asiat, lähiruoka, - maisema ja -ympäristö, luonto, maaseutu ja pienyrittäjyys. Yhdistykset järjestävät juuri sellaista toimintaa kuin sinä ja muut jäsenet toivovat.
Astioiden vuokraus: p. 050 3212013 ja liinojen vuokraus: p. 0440 221559

Tule juuri sellaisena kuin olet. Jäseneksi voi liittyä verkossa täyttämällä verkkolomakkeen www.maajakotitalousnaiset.fi/jarjestotoiminta/liity-jaseneksi 
Uusien jäsenien jäsenmaksu on 10 €/vuosi tai 20 € perhejäsenyys.

Puheenjohtaja Anna-Maija Rahja

Siikajoen moottoriurheilijat ry

Siikajoen moottoriurheilijat ry (SiiMu 2000) on moottoriurheiluseura, jossa jäsenistö toimii jokamiesluokan, rallisprintin ja rallin parissa.

Puheenjohtaja Urpo Kanniala

Siikajoen 4H -yhdistys ry

Yhdistys tarjoaa lapsille ja nuorille monipuolista tekemistä. Yhdistys järjestää kerhoja, leirejä, retkiä ja kursseja. Nuori voi työllistyä 4H-yhdistyksen kautta; kerhonohjaajana tai työpalvelun työntekijänä. Lisäksi 4H-yhdistys tarjoaa nuorelle mahdollisuuden perustaa oman 4H-yrityksen. Yhdistys tarjoaa myös apua arjen askareisiin. Työpalvelusta voit tilata nuoren auttamaan erilaisissa kodin tai yrityksen töissä, kuten siivouksessa ja kevyissä pihatöissä. Paavolan kirpputori on osa 4H-yhdistyksen toimintaa ja yhdistys toimii urakoitsijana Oulun jätehuollon Siikajoen jäteasemalla. 4H-yhdistys toimii koko Siikajoen kunnan alueella.

Toiminnanjohtaja Salla Pesälä
siikajoki(at)4H.fi

Siikajoen Osakaskunta

Siikajoen osakaskunnan tehtävänä on huolehtia osakaskunnalle kuuluvan alueen hallinnosta ja asioiden hoidosta. Hoidettavat alueet sijaitsevat Siikajoessa ja merialueilla Siikajoen edustalla. Alueita on myös Majavaojassa, Turveojassa, Hummastinjärven ja Kivijärven alueilla sekä Olkijärven läheisyydessä. Järjestää kalastus- ja linnustuslupien myynnin hallinnoimilleen alueille Siikajoessa ja merialueilla sekä hoitaa kalavesiä mm. istutuksin. Vapaassa käytössä olevia ulkoilupaikkoja Lukkarilassa, Eteläsäikässä, Meritiellä, Puskaperässä, Piikkikarinkannassa sekä Merikylän kalasatamassa.

Puheenjohtaja Martti Patokoski
Puheenjohtaja(at)siikajoenosakaskunta.fi

Siikajoen Sisu ry

Siikajoen Sisu ry on 1908 perustettu urheiluseura, joka järjestää liikuntaa ja liikuntaan liittyvää toimintaa Siikajoenkylän suunnassa. Siikajoen Sisu järjestää luistelukoulua, hiihtokisoja, pesiskoulu, alakoululaisten jumppa, luistinten teroitusta, perhejumppa, yhteisiä reissuja mm. uimahalliin ja Syötteelle sekä sählyä, yökävely, varttihiihto, kaukalopalloa, kahvakuulaa. Lisäksi olemme mukana monissa koko kunnan yhteisissä tapahtumissa mm. 4H:n ja kunnan liikuntatoimen kanssa.

Jäsenmaksu

alle 15 vuotiaat 5 € 
yli 15- vuotiaat 10 € 
perhemaksu 20 € 
kannatusjäsenmaksut 50 €

Puheenjohtaja Arto Vikiö

Siikajoen Yrittäjät ry

Siikajoen yrittäjät ry tarjoaa verkostoitumista mukavassa porukassa. Siikajoen Yrittäjät on Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät -aluejärjestön paikallisyhdistys. Liity yhdistyksen jäseneksi käyttämällä Suomen Yrittäjien yhteistä liittymislomaketta

Puheenjohtaja Kirsi Kivioja

Tuomiojan Nuorisoseura ry

Tuomiojan Nuorisoseura ry on perustettu 1911 ja on edelleen aktiivinen maaseutuseura. Seuralla on toimitalo Tuomiojan kylällä sekä talkoilla rakennettu Mutterimaja. Tuomiojan Nuorisoseura järjestää tapahtumia ja toimintaa Tuomiojan kylällä.

Puheenjohtaja Tuomas Parttimaa

Palvelupaja -hanke 15.3.2018-15.11.2019


Palvelupaja on Siikajoen kunnan hallinnoima hanke. Hankkeen budjetti on 50 000 €, josta kunnan rahoitusosuus on 5000 € ja siikajokisten yhdistysten 5000 €. Hanke kestää 1,5 vuotta ja sille on palkattu hanketyöntekijä 50 % työajalla.


Hankkeen tavoitteena on:
- luoda toimintamalli kunnan ja yhdistysten yhteistyöhön sekä tiedonvaihtoon ja palveluiden tuottamisen tukemiseen
- kartoittaa ja tuoda paremmin esiin jo olemassa olevia yhdistysten tuottamia palveluita ja auttaa yhdistyksiä kehittämään niitä
- luoda toimintamalli pitkäaikaistyöttömien ja vaikeasti työllistyvien työllistämiseen yhdistyksiin palkkatuella
- parantaa viestintää kunnan ja yhdistysten välillä ja kuntalaisille
- järjestää koulutuksia ja tiedotustilaisuuksia yhdistyksille

Hanketta rahoittaa Nouseva rannikkoseutu ry ja Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto

Leader logo rgb Nouseva Rannikkoseutu ISO.jpg       Lippu ja lause suomi PIENI.jpg