Kaapelikelat
Valokuitu -hanke

Siikajoen valokuituhanke on edennyt rakentamisvaiheeseen

Siikajoen valokuituverkon rakentaminen on käynnistynyt huhtikuun alussa Ruukissa, Paavolassa, Revonlahdella sekä Siikajoenkylällä. Koska koneryhmät työskentelevät useilla eri alueilla yhtäaikaisesti, rakentamisessa päästään etenemään nopeasti. Ensimmäisenä rakentaminen keskittyy teiden alitukseen, jonka jälkeen alkaa kaapelointi.

Koska rakentaminen on edennyt kaikille hankealueille, koko Siikajoen kunnan alueella on astunut voimaan jälkiliittymähinnasto. Valokuituliittymän voi hankkia kotiin 1200 € jälkiliittymähintaan siihen asti, kun koneet työskentelevät alueella. Kun rakentaminen alueella on jo tehty ja koneet joudutaan tuomaan takaisin, jälkiliittymämaksu on 2400 €. Samaa hintaa noudatetaan 1.1.2021 alkaen, kun valtiontuen käyttö valokuiturakentamiselle on päättynyt.

Rakentamisalueet ja niiden aikataulut löytyvät Siikajoen Kuidun nettisivuilta: www.siikajoenkuitu.fi. Rakentamisen etenemisestä tiedotetaan aktiivisesti myös Siikajoen Kuidun Facebook-sivuilla www.facebook.com/siikajoenkuitu.

Kiinteistökartoituksia tehdään kaikilla hankealueilla myös kesän ajan. Kartoituksen aikana teleasentaja sopii yhdessä asiakkaan kanssa, miten valokuitukaapeli vedetään tien varresta tontin läpi kiinteistölle.

Ensimmäiset liittymät saadaan kytkettyä käyttöön loppukesän tai alkusyksyn aikana. Koko valokuituverkon on tarkoitus olla valmis vuoden 2020 loppuun mennessä.

Siikajoen kunta on sitoutunut tukemaan hanketta noin 840 000 euron kuntaosuudella. Hankkeen kokonaiskustannus on 6,4 miljoonaa euroa.

 
Siikajoen kuidun kotisivut: https://siikajoenkuitu.fi/

Tilaa kuitu: https://portaali.netplaza.fi/tayskuitutilaus.php?verkko=siikajoki

Tilaukset alueittain: https://portaali.netplaza.fi/siikajoki-tilaukset.php

Rakentamisalueen kartta: https://siikajoenkuitu.fi/wp-content/uploads/2019/06/siikajoen-kartta.jpg

Lisätietoa ja valokuituliittymien myynti:
Täyskuitu-myyjä Tuomo Kurikka,
050 414 3571, tuomo.kurikka(a)netplaza.fi