Kaapelikelat
Valokuitu -hanke

Siikajoen valokuituhanke käynnistyy!
 
Siikajoen Kuitu on käynnistämässä valokuituhankkeen Siikajoella: Siikajoki on jaettu Siikajoen kylän, Ruukin ja Paavolan hankealueisiin.

Valokuituinfotilaisuus järjestettiin Siikajoen valtuustosalissa keskiviikkona 19.6.2019 ja paikalla oli ennätysmäärin kiinnostuneita. Tilaisuudessa kerrottiin hankkeen kattamista alueista, aikataulusuunnitelmista sekä valokuidun hyödyistä. Tilaisuudessa puhuivat kunnanjohtaja Pertti Severinkangas sekä Netplaza Oy, joka on valokuituhankkeessa Siikajoen Kuidun keskeinen kumppani.  

Siikajoella on tehty yli 1000 kiinnostuksen ilmaisua halusta hankkia valokuitu – kiinnostuksen ilmaisseiden tulee nyt tehdä liittymäsopimus Siikajoen Kuidun kanssa. Rakentamisen käynnistymiseksi kuuden kymmenestä siikajokisesta taloudesta tulisi tehdä valokuitutilaus, jotta hanke on kannattava ja rakentaminen voidaan käynnistää. Liittymismaksu on 100 € ja liittymähinnat 100/100 Mbps 39,90 €/kk ja 1000/1000 Mbps/kk 49,90 €/kk.   

Hankkeelle haetaan valtiontukea. Traficomin päätöstä valtiontuesta odotetaan kesäkuun aikana. Kesän aikana käynnistyy myös luvitus rakentamistyölle tiealueilla sekä rakentamistyön kilpailutus: näiden ennakoidaan valmistuvan syksyn aikana siten, että rakentamistyö Siikajoella voisi käynnistyä 
loppusyksystä, mikäli liittymätilauksia on saatu riittävästi. Siikajoen Kuidulle on avattu FB-sivut ja ne löytyy Facebookista tunnisteella Siikajoen Kuitu. Sivuja kannattaa seurata ajantasaisimman tiedon löytämiseksi hankkeen etenemisestä. 
 
Siikajoen kuidun kotisivut: https://siikajoenkuitu.fi/

Tilaa kuitu: https://portaali.netplaza.fi/tayskuitutilaus.php?verkko=siikajoki

Tilauslomake, pdf (tulostettava lomake. Tähdellä (*) merkityt tiedot tulee täyttää lomakkeelle)

Tilaukset alueittain: https://portaali.netplaza.fi/siikajoki-tilaukset.php

Rakentamisalueen kartta: https://siikajoenkuitu.fi/wp-content/uploads/2019/06/siikajoen-kartta.jpg

 

Lisätietoja: info [at] siikajoenkuitu.fi tai 08 2370 6789

 

 

 

täyskuitu3_tunnus (004).png

siikajoki.jpg