Kaapelikelat
Valokuitu -hanke

Siikajoen valokuituhanke käynnistyy!
 
Siikajoen Kuitu on käynnistämässä valokuituhankkeen Siikajoella: Siikajoki on jaettu Siikajoen kylän, Ruukin ja Paavolan hankealueisiin. 

Siikajoen Kuitu on saanut valtiontukipäätöksen valokuiturakentamiselle Siikajoelle. Traficomin päätöksessä linjataan, että valtiontuki hankkeelle on enintään 1,7 miljoonaa euroa tai 44 prosenttia toteutuneista tukikelpoisista kustannuksista. Tuki myönnetään kattavan valokuituverkon rakentamiseksi koko Siikajoen kunnan alueelle: tuki mahdollistaa rakentamisen toteutumisen Siikajoella. Siikajoen kunta on sitoutunut tukemaan hanketta noin 840 000 euron kuntaosuudella. Hankkeen kokonaiskustannus on 6,4 miljoonaa euroa. Tiedote: https://www.siikajoki.fi/ajankohtaista/siikajoen-kuidulle-17-miljoonaa-euroa-valtiontukea

Siikajoella on tehty yli 1000 kiinnostuksen ilmaisua halusta hankkia valokuitu – kiinnostuksen ilmaisseiden tulee nyt tehdä liittymäsopimus Siikajoen Kuidun kanssa.  Valokuituliittymien myynti on edennyt Siikajoella ennätysmäisen aktiivisesti. Marraskuuhun mennessä tilauksia on vastaanotettu jo yli 850 kappaletta. Rakentamisen ehtona on, että kunnasta saadaan myytyjen liittymien osalta 60% tilaajapeitto. Liittymismaksu on 100 € ja liittymähinnat 100/100 Mbps 39,90 €/kk ja 1000/1000 Mbps/kk 49,90 €/kk.  

Siikajoen Kuidulle on avattu FB-sivut ja ne löytyvät Facebookista tunnisteella Siikajoen Kuitu. Sivuja kannattaa seurata ajantasaisimman tiedon löytämiseksi hankkeen etenemisestä. 
 
Siikajoen kuidun kotisivut: https://siikajoenkuitu.fi/

Tilaa kuitu: https://portaali.netplaza.fi/tayskuitutilaus.php?verkko=siikajoki

Tilauslomake, pdf (tulostettava lomake. Tähdellä (*) merkityt tiedot tulee täyttää lomakkeelle)

Tilaukset alueittain: https://portaali.netplaza.fi/siikajoki-tilaukset.php

Rakentamisalueen kartta: https://siikajoenkuitu.fi/wp-content/uploads/2019/06/siikajoen-kartta.jpg

 

Lisätietoa ja valokuituliittymien myynti:
Täyskuitu-myyjä Tuomo Kurikka,
050 414 3571, tuomo.kurikka(a)netplaza.fi