Siikajoen lukioon hyväksytyt hakijat

Siikajoen lukioon kevään 2019 yhteishaussa hyväksytyt hakijat

 

Ala-aho, Jenny

Anttonen, Tommi

Ervasti, Lilja

Hekkala, Maiju

Helisten, Mikko

Häkkilä, Väinö

Junnila, Sofia

Kari, Jere

Karvonen, Saana

Kilpeläinen, Marjaana

Klaavo, Silja

Kämäräinen, Mira

Lahti, Elmiina

Lehto, Karelia

Mehtälä, Ellinoora

Mustonen, Aappo

Ruotsalainen, Lauri

Saukko, Sofia

Sipilä, Vilma

Soukka, Santtu

Telkki, Veera

Tolvanen, Lassi

Tolvanen, Veeti

Tuomainen, Janne

Voltti, Emilia

Yrjänä, Saara

sekä yksi hakija joka ei ole antanut lupaa julkaista nimeään. 

Tarjouspyyntö talvihoidon kunnossapito 2019-2021

Siikajoen kunta pyytää tarjouksia talvihoidon kunnossapitokohteista (kaavateiden, kevyenliikenteenväylien ja piha-alueiden lumenpuhdistus ja polanteenpoisto, jääkenttien ja kaukaloiden jäädytys ja puhdistus) talvikaudelle 2019 - 2020 ja 2020 - 2021.

Tarjoukset on toimitettava viimeistään 5.8.2019 klo 12.00.

Tarjouspyyntö on sivulla https://tarjouspalvelu.fi

Osta oma koulu

20190604_sahankoulu.jpg

Siikajoen kunta tarjoaa myyntiin seuraavat kiinteistöt

Ns. Sahan koulu, joka on sijaitsee Ruukin kylällä Katinhännän alueella osoitteessa Kiiskenkuja 6. Hirsirunkoinen rakennus on rakennettu  1930-luvulla. Rakennuksen ensimmäisessä kerroksessa sijaitsee kaksi asuntoa, pesuhuone- ja saunatilat sekä varasto- ja työtiloja. Toisessa kerroksessa on yksi asunto. Rakennuksen kerrosala 325 m2 . Rakennus on sähkölämmitteinen ja rakennuksessa on normaalit vesi- jätevesi ja sähköliittymät.  Tontin koko on n. 3400m2. Kaavassa on kiinteistöllä suojelumerkintä. Tontilla sijaitsee kylmärakenteinen ulkovarasto ja käytöstä poistettu saunarakennus. Kiinteistöllä olevat rakennukset myydään siinä kunnossa kuin ne tällähetkellä ovat.

Vanha hirsirakenteinen koulu poissiirrettäväksi. Rakennus sijaitsee Ruukin  kylällä osoitteessa Häröntie 7.  Hirsirunkoinen rakennus on rakennettu kahdessa osassa (v.1896 ja v.1919). Rakennuksen kerrosala on 403 m2 ja huoneistoala 355 m2. Rakennus on poistettu koulukäytöstä 2000-luvun alussa ja se on ”esipurettu” sisäpuolelta hirsipinnalle.

Rakennuksen purkuluvan ehtona on, että ostajan tulee hakea rakennuslupa ja rakentaa sen samanlaisena toiseen paikkaan. Kiinteistö myydään siinä kunnossa kuin se tällähetkellä on.

Molemmista kohteista on tehty kuntoarviot. Tarkempia tietoja kunnan nettisivuilla osoitteessa www.siikajoki.fi  Tarjoukset tulee jättää suljetussa kirjekuoressa 19.6.2019 klo 15.00 mennessä osoitteella: Siikajoen kunta, Virastotie 5 A, 92400 RUUKKI.  Kunta pidättää oikeuden hyväksyä tai hylätä tehdyt ostotarjoukset.  Lisätietoja kohteista antaa kiinteistöpäällikkö Kauppila 040- 3156235 ja tekninen johtaja Aitto-oja 040-3156237.

Siikajoki 3.6.2019  Kunnanhallitus

Myyntikohteiden tiedot:

Sahankoulun perustiedot ja valokuvat
Sahankoulun kuntoarvio

Ruukin vanha puukoulun kuntoarvio ja valokuvat

Kuituliittymien markkinointi jatkuu

Valokuituteknologiaan perustuvan tulevaisuuden tiedonsiirtoverkon rakentamisesta kuntamme alueelle tehtiin periaatepäätös valtuustossa lähes vuosi sitten.   Tämä suuren, yli 6 miljoonan euron investointihankeen toteuttajaksi valittiin NetPlaza Oy:n ja kunnan välisen sopimuksen mukaan perustettava yhteisyritys, josta kunnan omistusosuus on 10 %  ja NetPlaza Oy:n 90%. Sen jälkeen on Cinia Oy, jonka pääomistaja on suomen valtio, ostanut NetPlaza Oy:n. Voidaan perustellusti sanoa, että näin myös meidän hankkeella on nyt ns. leveämmät hartiat. Tämän vuoden tammikuussa tehtiin valtuustossa päätös 843 000 euron rahoituksesta yhteisyritykselle. Tämä kunnan päätös oli edellytys hankkeen valtiontuen saamiselle, joka on 1,7 miljoonan euron suuruinen.  

Vaikka valokuituhankkeesta ei nyt vähään aikaan ole aktiivisesti tiedotettu, ei asiaa ole suinkaan unohdettu. Viestintäviraston tukipäätöstä odotetaan, joka on ratkaiseva hankkeen toteutukselle.  Toiveissa on, että päätös tulisi kesäkuussa ja kuokka menisi maahan vielä tulevan suven aikana.  Valmiiksi rakentaminen on tehtävä ensi vuoden loppuun mennessä.
   
Tähän mennessä ennakolta ilmoittautuneita liittyjiä on 1053 kpl.  Määrä on hyvä ja sillä voidaan hyvin lähteä liikkeelle. Vieläkin on tarvetta saada lisää liittyjiä, jotta yhtiöllä on edellytys kunnolla kannattavaan toimintaan.  Huomioitavaa on, että vielä kunnassamme on yli 400 taloutta, jotka ovat jäämässä tämän palvelun ulkopuolelle. Jälkiliittyminen on aina mahdollista, mutta huomattavasti kalliimpaa kuin tässä vaiheessa. Ilmoittautumisen voi edelleen hoitaa kunnan nettisivun kautta tai käydä kunnanvirastolla allekirjoittamassa liittymislomakkeen. 

Nyt olisi hyvin tärkeää, että erityisesti haja-asutusalueella saadaan vielä lisää ennakkoilmoittautuneita, jotta saadaan mahdollisimman tiheä verkon peittävyys myös haja-asutusalueille. Ainoastaan tällä voidaan taata, että kustannukset tilaajaa kohden pysyvät suunnitelman raamissa ja lisärahoitusta ei yhtiön tarvitse alkaa järjestää. Lisärahoitus tulisi joko liittyjiltä omavastuuosuutena tai kunnalta erillisellä lisätalousarviopäätöksellä.

Yhteisyritys on saanut verkkosuunnitelman valmiiksi ennakkoilmoittautumisien perusteella ja seuraavaksi aletaan tehdä tilaajien kanssa sitovat liittymäsopimukset. Sopimuksessa myös lopulliset maksuosuudet sovitaan. Sitovat sopimuslomakkeet ovat tulossa postissa ennakkotilaajille aivan lähiaikoina. Myös kunnan sivuille tulee linkki, jossa lomakkeen voi täyttää.  Kuituyhtiölle on tulossa myös oma palveleva puhelin, numerossa 08 23 70 67 50, jossa voi tarkemmin kysellä omaan liittymään liittyvistä asioista. 

Kauko Lehto, kunnanhallituksen pj.

Siikasanomat 5/2019
 

Siikajoen satamien venepaikat ja venepaikkamaksut vuodelle 2019

Satama.JPG

Siikajoen tekninen lautakunta 1.10.2018 (§ 86) ja valtuusto 13.12.2018 (§ 125) ovat kokouksissaan päättäneet satamien järjestysmääräykset ja uudet venepaikkamaksut vuodelle 2019.

Venesatamien järjestysmääräykset ja venepaikkamaksut, 2019

Jos ette tarvitse enää viime kesäistä venepaikkaanne, ilmoitattehan siitä ystävällisesti mahdollisimman pian tekniseen toimistoon puh. 040 31 56 233 toimistosihteeri Heli Karhulle. Jos jatkatte varausta, siinä tapauksessa ei tarvitse ilmoittaa.  

Lisätietoa Siikajoen satamista ja venepaikoista:
https://siikajoki.fi/satamat-ja-veneily

Ilmoitus verkonrakennustöistä Ruukin alueella

Elenia Oy Kaapeloi sähkönjakeluverkkoja Katiskatie – Lodentien sekä Sammalkankaantien alueella Tammikuun – Kesäkuun aikana. Työmaa-alueet sijoittuvat teiden/katujen varsiin ja työmaa-alueella liikkuu työkoneita. Työmaa-alueella on liikenteen ohjaaja / liikenteen valvoja ahtaissa työkohteissa liikenneturvallisuuden parantamiseksi. Toivomme että kerrotte kotona/koulussa työmaan vaaranpaikoista varsinkin kaivinkoneiden näkemäkatveista ja toivoisimme ohjeistamaan lapsia että he eivät jäisi oleskelemaan työmaa-alueelle työtä seuraamaan. Mahdollisissa kysymystä herättävissä asioissa voitte ottaa yhteyttä HSK Sähkö Oy:n Projektivastaava Juho Seppälään P. 040-6712823 tai juho.seppala [at] hsksahko.fi.

Maaseututoimisto

Maaseututoimisto on pääsääntöisesti avoinna Ruukin maaseututalolla maanantaista torstaihin klo 8.00-15.30. Perjantaisin toimisto on suljettuna.

Fennovoiman palvelun kartoitus alueen yrittäjille

Siikajokinen yrittäjä:
Fennovoima on käynnistänyt yhdessä Pyhäjoen lähialueen kuntien kanssa kartoituksen alueen palveluista. Tavoitteena on saada Fennovoimalle palvelukohtainen yritys/toimittajarekisteri, josta saadaan selville mitä palveluja alueelta löytyy ja mihin yritykseen voi ottaa yhteyttä tarvittavan palvelun tilaamiseksi.
Esimerkkejä tarvittavista tukipalveluista ovat mm. henkilöstövuokraus, majoitus, vartiointi, virkistyspalvelut, mainostoimisto, kuljetus, viestintäpalvelut jne.
Kartoitus ei tarkoita välitöntä sopimusvaikutusta yrittäjille, mutta selvityksellä helpotetaan tulevaisuuden tarpeiden löydettävyyttä.
Kartoitukseen voivat osallistua kaikki alueella toimivat yritykset täyttämällä Fennovoima -kyselyn. Huomioikaa, että kriteerit riippuvat laadusta ja laajuudesta. Kyselyssä mainittuja sertifikaatteja ja muita mittareita punnitaan vain OSASSA toimituksista. Parhaan kuvan yrityksestä annatte vastaamalla mahdollisimman moneen kysymyskohtaan.
Linkki palvelukartoistuskyselyyn:
Fennovoiman palvelunkartoituskysely