OULU2026-logo
Kulttuuri

Siikajoen kulttuuritoimi tuottaa sekä järjestää erilaisia kulttuuritapahtumia ja -palveluita eri puolilla kuntaa. Se on myös yhteistyökumppani monissa paikallisissa tapahtumissa ja toimii yhteistyössä taiteilijoiden, yhdistysten ja seurakunnan kanssa. Kulttuuritapahtumia on tarjolla kaikenikäisille kuntalaisille.
Musiikkitoiminta sekä kirjallisuus ja runotaide ovat osa kuntamme taide-elämää aktiivisten toimijoiden ansiosta.

Pitäjäpäivät 2021 5.7.-11.7.2021 Siikajoella 

 -rockkonsetttia, vanhan kunnanviraston irtaimiston huutokauppaa ja Siikajokilaakson asutushistorialuentoa sekä paljon muuta!

Pitäjäpäiväviikolla järjestetään monenelaista tapahtumaa ympäri Siikajoen kuntaa. Ohjelma toteutetaan kokonaisuudessaan, mikäli rajoitukset sen mahdollistavat.

 

Oulu2026 – Olemme mukana Euroopan kulttuuripääkaupunkikisassa!

Haemme yhdessä Oulun kanssa vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupungiksi. Mukana on yhteensä 33 kuntaa Pohjois-Pohjanmaalta, Kainuusta, Meri-Lapista, länsirajalta itärajalle saakka. Pohjoisessa on voimaa!

Oulun lisäksi tittelistä kisaavat Tampere ja Savonlinna. Kisa on kova ja päätös vuoden 2026 kulttuuripääkaupungista tehdään 2. kesäkuuta. Jos kansainvälinen raati valitsee Oulu2026-hakijajoukkomme kulttuuripääkaupunkikisan voittajaksi, lähdemme yhdessä Oulun ja muiden kumppanikuntien kanssa syventämään ja laajentamaan alueellista yhteistyötä ja kulttuuriohjelmaa kohti kulttuuripääkaupunkivuotta 2026.

Yhteistyötä tehdään tällä hetkellä eri tavoin. Kunnat ovat nimenneet omat yhteyshenkilönsä ja jäsenensä valtuuskuntaan, joka seuraa ja ohjaa Oulu2026:n toimintaa. Tärkeä osa alueyhteistyötä on myös viestintä, jonka vahvistamiseksi työskentelee alueellinen viestintä- ja markkinointiverkosto. Hankkeessa on mukana myös alueellisia yhdistyksiä ja muita toimijoita niin taide- ja kulttuurialalta kuin esimerkiksi matkailun ja teknologiaosaamisenkin puolelta.

Siikajoen osalta projektien suunnitteluprosessi on vielä kesken koronasyistä johtuen, mutta ennätämme vielä mukaan!

Lisätietoa Oulu2026sta: www.oulu2026.eu

Sosiaalisen median kanavat: FB: https://www.facebook.com/Oulu2026Official/ Instagram: https://www.instagram.com/oulu2026official/ Twitter: https://twitter.com/Oulu2026offici

#Oulu2026 #Kulttuuriilmastonmuutos #pohjoinensuomi

 

 

 

Liitetiedostot