Revonlahden kirkko
Nähtävyydet

Siikajoen kolme kirkkoa

ovat ristinmuotoisia puukirkkoja, Kirkkomaalari Mikael Toppeliuksen taidetta voi nähdä kaikissa kolmessa kirkossa.

Siikajoen vanha pappilan salin seinässä on kanuunankuula muistona Suomen sodasta. Sodan muistomerkkejä löytyy myös Revonlahdelta ja Siikajoenkylältä. Kerrotaan, että Harmaja täti vaeltelee Siikajoen vanhassa pappilassa.

Revonlahden kotiseututalo on rakennettu vuonna 1822. Se on kaunis ja ainutlaatuinen juhlapaikka. Talo on ympäri vuoden käytettävissä myös kokous- ja koulutustilana.

Paavolan kotiseutumuseo toimii vuonna 1847 rakennetussa lainaviljamakasiinissa Paavolan kirkon läheisyydessä. Museolla on laaja kokoelma alueen paikallishistoriaan liittyviä esineitä. Museoa ylläpitää Paavolan kylä- ja kotiseutuyhdistys ja se on avoinna kesäsunnuntaisin ja muulloin sopimuksen mukaan.

Paavolan tähtitorni on Oulun Arktosin omaisuutta. Yleisiä tähtinäytös iltoja ei järjestetä säännöllisesti. Yksityinen tähtinäytös pienryhmille voidaan kuitenkin järjestää sopimuksen mukaan. Tiedustele ottamalla yhteyttä suoraan yhdistykseen.

Luohuan saarnatuvan muistomerkki on pystyttänyt Paavolan kotiseutuyhdistys vuonna 1975. Kirkonpaikasta on muistona myös kirkkopelloksi sanottu korkea kangas keskellä  Luohuan kylää. 

Siirtokivilohkare Karhuviiankivi Luohuan Ylipäässä on boulder-harrastajien suosiossa. Kiipeilyreittien lukumäärä on 42. Kivi soveltuu parhaiten hieman harrastaneesta kokeneelle.

8-tie halkoo Revonevaa, joka on merkittävä suoalue Perämeren rannikkoseudulla. Nevalla vaihtelevat rämeet ja nevat, joiden lisäksi alueella on kaksi rahkasammalkeidasta.

Luohuan saarnatuvan muistokivi
Luohuan saarnatuvan muistokivi

 

Paavolan kotiseutumuseo
Paavolan kotiseutumuseo