Karinkanta

Karinkanta tarjoaa maaseudun rauhaa toimeliaassa kyläyhteisössä, jossa yritystoiminta on vireää. Karinkanta on merituulen tuoksuinen, sekä aavojen peltoaukeiden kylä.

Karinkanta on lähes 200 asukkaan vireä ja aktiivinen kylä meren läheisyydessä. Kylässä on paljon yritystoimintaa, joilla on työllistävä vaikutus. Maatalous liitännäiselinkeinoineen on alueella vallitsevana toimialana. Karinkannassa kohtaat ylämaankarjaa, lampaita ja nautakarjaa kasvattavia yrittäjiä. Luomuviljely kukoistaa pelloilla ja kasvinviljelyä löytyy suuressa mittakaavassa perunanjalostamosta lähtien.

Vireää toimintaa ja aktiivista porukkaa

Varessäikässä on erinomaiset ja lapsille soveltuvat hiekkarannat uimiseen, sekä kunnostettu satama veneilyyn. Kalastus sekä pilkkiminen luonnistuvat helposti. Jos ei itse kesäisin jaksa kalastaa, niin Varessäikästä saa herkulliset kala-ateriat paikallisten kalastajien ylläpitämästä Kalastajan Grillistä. Lisäksi alueella on kesäkioski. Aaltojen päältä vauhtia ottavat sadat leijasurffarit, sillä Varessäikässä järjestetään jokavuotiset leijasurffareiden kokoontumisajot.

Kun kala-ateriat ovat herkullisia, niin kesäisin saat myös maittavia landepizzoja paikalliselta tilalta. Joka toinen viikonloppu järjestetään PizzaPerjantai. Silloin on tarjolla lähiruokaa parhaimmillaan, sillä täytteissä käytetään paikallisten tuottajien antimia.

Karinkannan kylällä on aktiivista porukkaa ja talkoilla järjestetään monenlaista ohjelmaa. Vuosittain on nuorisoseuran ohjelmalliset pikkujouluiltamat, jotka kestävät viikon verran. Kesäisin pärähtää, sillä myös vuosittain järjestettävä LiiteriRock kaikuu kauemmaksikin. Tarjolla on hyvää musiikkia sekä ruokaa ja tämä ainutlaatuinen tapahtuma on syytä paikan päällä kokea ja kaiholla jälkikäteen muistella! Kunnes tulee jälleen kesä.

Tervetuloa Karinkantaan!

Karinkannan alavat rannat ovat kansainvälisesti arvokkaita lintuvesiä. Säären niityillä ja hakamailla saattaa laiduntavan karjan ohella nähdä harvinaisia kiljuhanhiakin. Karinkannan kylä suo asumiselle rauhaisan ja väljän ympäristön. Maanomistajat tarjoavat kylän parhailta paikoilta tontteja myyntiin ja toivottavat uudet asukkaat tervetulleiksi.

 

Lisätietoja:
”Puuha-Pekka”
Pekka Törmälä
040 048 2351
pekkatormala52 [at] gmail.com (pekkatormala52[at]gmail[dot]com)

Karinkannan Nuorisoseura
LiiteriRock