Saarikoski

Saarikoski on perinteinen maalaiskylä, jossa on asukkaita noin 200. Kylällä on vireä ja aktiivinen talkoohenki. Kuukausittain kokoonnutaan Tupailloissa entiselle kyläkoululle porisemaan ajankohtaisista aiheista kahvikupposen äärellä. Talkoilla on toteutettu kylälle monia ajanvietepaikkoja, mm. pururata ja uimaranta pukukoppeineen, lisäksi rannalla kyläläisiä palvelee kyläkota.

Kylällä sijaitsevalla urheilukentällä pääsee talvisin harjoittamaan luistelutaitojaan ja kentän kupeessa sijaitsevalla frisbeegolfradalla voi kokeilla heittotaitojaan. Pururata kulkee kentän kupeessa ja se palvelee talvisin hiihtäjiä valaistuna latuna. Kansalaisopiston jumpat kutsuvat liikkumaan ja käsityöpiiri käsillä ahertamaan.

Siikajoki mutkittelee alueen läpi ja joella on suuri merkitys kylän identiteetille. Joki on alueen vahvuus, jota hyödynnetään eri aktiviteeteissa. Talvisin hiihtoladut kulkevat jokea pitkin aina Ruukin kylälle asti, jos vain kelit antavat myöten. Elokuussa kyläyhdistys järjestää onkikilpailut ja osallistua saa jokainen, jolla onkivapa käsissä pysyy.

Yrittäjyys alueella on keskittynyt maatalouteen ja sen ympärillä oleviin liitännäiselinkeinohin. Maatalous on pääelinkeino, joka pitää asukkaat kylällä.

Saarikosken kylä sijaitsee n. 18 km:n päässä kunnan keskuksesta, Ruukista, kaakkoon, Siikalatvan kunnan Mankilankylän rajalla. Nimen kylä on saanut joessa olleen saaren mukaan, mutta Siikajoen perkauksen yhteydessä saari louhittiin pois. Saarikosken kylään kuuluvat myös Metsäperä ja Hartaanselkä.

Facebookista löydät Saarikoski-ryhmän, johon voit halutessasi liittyä. WhatsApp-ryhmässä käsitellään hektisemmät asiat, ota yhteyttä Tuomoon, jos Saarikosken akuutit asiat kiinnostavat.

Tervetuloa Saarikoskelle, Siikajoen varrella sijaitsevalle aktiiviselle kylälle!

Kyläyhdistyksen puheenjohtaja
Tuomo Paakkonen
040 722 7541
tuomo.paakkonen [at] hotmail.com

Seuraa meitä Facebookissa! Päivitämme sinne ajankohtaista tietoa, kunhan kiireiltämme kerkeämme.