Tuomioja

Tuomioja on aktiivinen kylä lyhyen matkan päässä kuntakeskuksesta.  Vaikka palvelut ovat kylältä poistuneet, ei kylä ole vaipunut unholaan vaan elää edelleen vahvasti.

Tuomiojalle on syntynyt ja muuttanut uutta väkeä niin, että kylän asukasluku oli viime vuonna Ruukin kylän lisäksi ainoa, joka kasvatti asukaslukuaan kunnan alueella.

Kylälle on syntynyt yritystoimintaa, joka työllistää laajalla alueella. Lisäksi maataloudella on edelleen iso ja tärkeä rooli Tuomiojalla. Kylältä kuljetaan myös paljon töissä muualla, mikä on mahdollista kohtuullisten tieyhteyksien ansiosta.

Maaseutumainen kylärakenne mahdollistaa väljän asumisen ja viihtyvyyden.

Viljapelto_0.jpg

Tuomiojalla on pitkä perinne yhteisellä tekemisellä ja talkootoiminnalla, joka jatkuu edelleen Tuomiojan nuorisoseuran toiminnassa. Yhteinen iso ponnistus oli mutterimajan rakentaminen talkoovoimin. Maja toimii kylällä kokoontumispaikkana ja talviaikaan siellä on hyvä lämmitellä luistelun lomassa. Lisäksi nuorisoseura järjestää tapahtumia, kuten pääsiäiskokko ja kesäjuhlat, jotka kokoavat väkeä mukaan toimimaan ja osallistumaan. Lisäksi kesän näytelmäesitykset ovat koonneet salit täyteen yleisöä nauttimaan kesäteatterista.

Kunnan toimesta olemme saaneet kylän urheilukentälle lapsille leikkipuiston erilaisine laitteineen ja uusin tulokas on vaijerirata, joka on ollut jo kovassa käytössä. Lisäksi kentällä voi kesäisin harrastaa jalkapalloa, talvisin luistella ja pelata jääkiekkoa. Kentän hyvä ympärivuotinen hoito tekee siitä viihtyisän ympäristön yhdessä tekemiseen. Kentän yhteydessä on myös agilityrata koiraharrastajille.

Laaja tieverkosto mahdollistaa monipuolisen liikkumisen pyöräillen, juosten tai kävellen. Talvisin olemme saaneet nauttia hyvistä perinteisen hiihdon laduista.

Kansalaisopiston piirejä on järjestetty kylätalolla monipuolisesti. Piirit ovat koonneet eri-ikäisiä kyläläisiä harrastusten pariin.

Relletin-Tuomiojan metsästysseura toimii aktiivisesti alueellamme ja laajat erämaat tarjoavat hyvät puitteet sen toiminnalle.

Tuomiojalla on hyvä asua ja elää. Meillä on täällä hyvä yhteishenki ja tekemisen meininki.