Tuomioja

Tuomiojalla on positiivinen fiilinki ja tekemisen meininki

Tuomiojalla on pitkä perinne yhteisellä tekemisellä ja talkootoiminnalla, joka jatkuu edelleen. Tuomiojan Nuorisoseura on aikaansaava seura ja parhaillaan on rakenteilla koko Suomen mittakaavassa ainutlaatuinen seurantalo, jonka on tarkoitus valmistua vuoden 2022 aikana. Uudesta talosta kehkeytyy oikea monitoimitalo, sillä yläkertaan tulee kerhotilaa ja alakertaan näyttämö sekä 250 katsojaa vetävä sali. Rakennus taipuu myös elokuvateatteriksi sekä konserttisaliksi, sillä käytössä on uusinta valo- ja äänentoistotekniikkaa.

Aiempi yhteinen ponnistus oli mutterimajan rakentaminen talkoovoimin. Maja toimii kylällä kokoontumispaikkana ja talviaikaan siellä on hyvä lämmitellä luistelun lomassa. Lisäksi nuorisoseura järjestää tapahtumia, kuten pääsiäiskokko ja kesäjuhlat, jotka kokoavat väkeä mukaan toimimaan ja osallistumaan. Lisäksi kesän näytelmäesitykset ovat koonneet salit täyteen yleisöä nauttimaan kesäteatterista.

Kylällä on paljon yritystoimintaa, joka työllistää laajalla alueella. Lisäksi maataloudella on edelleen iso ja tärkeä rooli Tuomiojalla. 


Viljapelto_0.jpg

Kylän urheilukentällä lapsille on leikkipuisto erilaisine laitteineen sekä vaijerirata. Lisäksi kentällä voi kesäisin harrastaa jalkapalloa, talvisin luistella ja pelata jääkiekkoa. Kentän hyvä ympärivuotinen hoito tekee siitä viihtyisän ympäristön yhdessä tekemiseen. Kentän yhteydessä on myös agilityrata koiraharrastajille.

Kylä sijaitsee lähellä kuntakeskusta (Ruukki n. 15 km) ja tieverkosto mahdollistaa monipuolisen liikkumisen. Talvisin saa nauttia hyvistä perinteisen hiihdon laduista. Kansalaisopiston piirejä järjestetään monipuolisesti ja piirit ovat koonneet eri-ikäisiä kyläläisiä harrastusten pariin. Relletin-Tuomiojan metsästysseura toimii aktiivisesti alueella ja laajat erämaat tarjoavat hyvät puitteet sen toiminnalle.

Maaseutumainen kylärakenne mahdollistaa väljän asumisen ja viihtyvyyden. Tuomiojalla on hyvä asua ja elää, sillä alueella on hyvä yhteishenki sekä tekemisen meininki.

Tuomiojan nuorisoseuran puheenjohtaja:
Tuomas Parttimaa
041 549 8324
tuomas.parttimaa [at] arttim.fi

Tuomiojan toimia voit seurata facebookissa:
Tuomiojan Nuorisoseura
Tuomioja Lapin kylä

Ps. Tuomioja tunnettiin ennen Lapin kylänä, mutta sekaannukset Suomen Lappiin aiheuttivat sen verran kommervenkkejä, joten nimi muutettiin Tuomiojaksi.